Idiopatická granulomatózna mastitída (IGM)
Mate niekto skusenosti s touto diagnozou? Ako dlho trvalo kym sa Vam to vyliecilo? Pripadne, vratilo sa to neskor? Dakujem
Ahojte žienky pridávam sa k tejto téme , tiež mám diagnostikovanú Igm. stalo sa vam že sa to preklenulo aj na druhý prsník?
@ajkabalun ak si dobre pamätám, tak nikto to tu asi nespomínal. Tebe sa to stalo?
Veru nespomínal , tak len či náhodou …. Mne áno po mesiaci podobne ako na prvom prsníku ( ktorý sa za ten mesiac dal celkom dokopy ) chodím k dr.Minarikovej , a opäť musím podstúpiť biopsiu aj na druhom a tie stresy 🤦🏻♀️
Zdravím..Som od februára na pnke, pre hrčka v prsniku .. viete ako to všetko funguje .. Šla som k lekárovi keď bol prsníkov a poradňa.. poslali ma na sono tam urobili biopsiu ktorá vyšla vraj dobre nie je to rakovina .. celých 6 mesiacov mi to režu a čistia .. bola som v BB na magnetickú tam mi vyšlo že mam granulovanú mastitídu.. noo posielajú ma na kadiake vyšetrenia od imunologické po reumatické teraz mi zistili že mám sjogrenov syndrom. Bolo mi povedané že to mám pravde povedané s toho silný zapal v tele .. ale od včera sa mi to urobilo už aj na druhom prsníku. V utorok mam ísť na magnetickú aby sa ukázalo či to je ešte roztrúsené ak áno zoberú mi celý prsník ak bude len na jednom mieste tak zoberú len bradavku .. mala som Kordíky ale mala som alergiu .. vysadili mi ich . Pred tým som nemala žiadne lieky ..
@ula30 biopsia vyšla vraj dobre a nie je to rakovina? Po biopsii máš presný výsledok čo je to. A podľa toho tá mali liečiť. Či ti tam vyšlo? Vyšlo ti z biopsie že máš igm?
Fuha no cele zle. V akom meste tá liečia? Najlepšie by bolo keby si sa dostala k nejakému odborníkovi čo sa tomu rozumie a nie len tak hada a skúša.. 😕
Noo z biopise výsledok bol chronický zapal miestami granulovana mastitída. To isté mi vyšlo aj na magnetickej. Chodím do Banskej Bystrice ale na zákroky som chodila k nám do Levíc. Som s okolia ..noo z vyšetrenia čo mi robili mi zas vyšlo že nám sjogrenov syndrom. A už ako som písala to mam aj na druhom prsníku.. Som zúfalá.
@ula30 a nevieš sa dostať do Ba k tej dr. Minarikovej? Tam chodia všetky ženy tu zo skupiny..
Mňa poslali z Banskej Bystrice do Bratislavy na hayduchovu onko.k doktorovi docent Bella.. ten chcel aby sa zistilo s čoho to mam . Ale žiadne lieky nedal .. opýtal sa či ma to bolí ak áno vraj nechytať si to .. už tam nechcem k nemu ísť.. neviem či by ma tam poslali .. ani neviem či mám tú istú diagnózu čo vy tu v skupine ..
@ula30 no ak ti vyšla granulomatozna mastitida tak ako je to to. A nesmie sa to rezať otvárať a čistiť lebo sa to potom zle hojí a stále vracia.. a tá dg sa nedá zistiť z čoho je. Je to idiopaticke ochorenie cize nikto nevie príčinu prečo vzniká vznikne len tak zrazu samé od seba.
Tak potom prečo mi to režu? Véd sa to lekári oni musia vedieť či sa to smie alebo nie .. teraz som viac boĺava ako pri tom pravom prsníku tam mi to rezali až 6 krát. A čistili x krát. Ešte tam mam malú hrčku. Teraz na ľavom prsníku ma to boli viac a aj pod pazuchou ma to bolí. Zajtra ma čaká zas biopsia a ten stres a bolesť!. Dali vám lieky hneď ? Čo si mám pýtať? Poraďte mi prosím.
@ula30 lebo malo ktorý lekár tu diagnózu pozná 😕 sú tu v skupine dievčatá ktorým to tiež rezali lebo to lekári nepoznali a nakoniec sa dostali do Ba k tej doktorke a dala im lieky. Len ona to asi na Slovensku lieči tými liekmi.
Skúsim sa opýtať ci ma tam pošle doktorka z BB.. Tá vaša pani doktorka je z Bratislavy?
@ula30 na predchádzajúcej strane dávali dievčatá na ňu kontakt.. dr. Minarikova: +421 2/5937 8671
Skús jej zavolať, ja som k nej nechodila ale ja som z ďaleka. A neviem o nikom inom kto sa tejto dg venuje okrem nej..
Ďakujem veľmi pekne.. od včera som konečne dostala antibiotika Dalacin. A octanovu masť. Vraj keď zapal trosku ustúpi budú to rezať lebo tam mam abcest po celom prsníku. Zajtra idem na magnetickú. Nespala som celú noc strašne v tom trhá.
@ula30 nechcem tá strašiť, ale ak je to igm tak s najväčšou pravdepodobnosťou ti tie atb nezaberú. Ale ber ich ak ti ich predpísali a uvidíš. Stále je tam aj šanca že pomôžu. Každopádne podľa mňa volaj tej dr do Ba, možno sa vyhnes ďalšiemu rezaniu. Minimálne to s ňou odkonzultuj podľa môjho názoru a už potom uvidíš ci pôjdeš k nej alebo tá ďalej budú liečiť u vás. Držím palce
Ďakujem veľmi pekne..
Zdravím.. som zas po rezaní strašne to bolí.. chcem sa spýtať či tu niektoré ste na pnke dlho bojím sa toho že keď prídem do práce budem prepustená, je tu niekto s touto diagnózou na invalidnom ?.. alebo sa to vyliečilo? Na čo sa teda mam pripraviť? Aj niekoho už operovali? Ak áno čo konkrétne a ako dlho sa po operácii lieči.. do Bratislavy dok. Minarikovej sa neviem dovolať
@ula30 na nete je aj iné číslo, skús
+421259378891 alebo aj s koncovkou 892
@larra84 možno ty by si sa vedela k tým vyššie spomenutým otázkam vyjadriť, ako sa darí tebe?
Ďakujem. Nuž nie je to dobré, stále tam v prsníku mam niekoľko hrciek, abcety, jeden bol už prerezany a vytlačený s ktorého vyšlo vraj veľa hnisu . Bolí ma celá strana pravého prsnika až pod pazuchou. Ani ležať na boku sa mi nedá.. S ľavým prsnikom som až tak bolesti nemala aj keď aj v tom to bolo po celom .. Dali mi ďalšie antibiotika dalacin možno že zaberú.. len do kedy to liečenie bude trvať..
Ahojte, musim si zaklopat- teraz je to OK, bola sim na magnetickej tak cakam na vysledky. Dievcata myslim si, ze je to velmi ovplyvnene psychikou..ked som su vyriesila problemy doma, dalo ss to dokopy
@ula30 ja si osobne myslím že tým sjogrenom to nebude.. Ale tak môžem sa mýliť. Tebe sa to vracia lebo to nemáš preliečene. Ono sa to nedá vyliečiť ani rezaním ani čistením ani antibiotikami. Keďže na to nemáš nasadenú správnu liečbu tak sa ti to nelieči.
@larra84 A teším sa s tebou že sa to zlepšilo a držím palce pri výsledkoch z Mr. Ja mám podozrenie tiež na tu psychiku. Tak sa musíme držať v psychickej pohode 🍀 🙂
Ďakujem..
Neviem do kedy toto všetko budem zvládať. Je to fakt dosť náročné. Aj keď sa veľmi snažím. Ale nedá sa to stále ignorovať hlavne keď som v bolestiach..
@ula30 my vieme že je to veľmi vyčerpávajúce a bolestivé. Tiež sme tým prešli. Preto tá aj posielame k tej minarikovej, nech čím skôr sa ti zlepší stav.
Ešte taká otázka pomimo, máš malé deti, si pár rokov po kojení? Lebo to tak zvykne byt čo som si všimla..
Ja som už pomaly 50 ročna.. dnes mi to zase rezali, čistili dali tam dreň. Vraj som mala až zelený hnis .. 1.10 idem do Banskej Bystrice na kontrolu. Budem sa pýtať do Bratislavy k tej vašej doktorke. Dúfam že ma tam pošle .. lebo sa teraz všetci v tom že to mám s toho sjorgenovho syndrómu.. ešte ma čaká biopsia spodnej pery, aby sa to na 100%potvrdilo .. bojím sa čo bude ďalej. Hlavne toho že sa to vráti. Véd 6 mesiacov mi akože liečili ľavý prsník a teraz budú 6 mesiacov liečiť pravý? Véd budem s práce prepustená..lekár mi povedal že nesmiem fajčiť vraj to je aj s toho ..ženy fajčite?

@vici21 fuha, asi ani nemám 🫣 to som nečakala že to môžu časom zmazať