icon

Idiopatická granulomatózna mastitída (IGM)

30. aug 2020

Mate niekto skusenosti s touto diagnozou? Ako dlho trvalo kym sa Vam to vyliecilo? Pripadne, vratilo sa to neskor? Dakujem

Strana
z6
autor
26. sep 2024

@ula30 podľa mňa nečakaj že ta tam niekto pošle. Čo keď nie? Ostaneš tak? Skús sa tam dostať sama, skús jej volať v čase ako ti niekto vyššie radil.
Ak by si mala nastavenú správnu liečbu, môžeš aj počas liečby chodiť do prace. Teda neviem ako namáhavú máš prácu, ale ak sa nastaví liečba a začne zaberať tak doliečit sa vieš aj počas toho ako pracuješ. Bolesti by ustúpili, zápal by sa stiahol a ty by si len brala lieky kým to úplne nezmizne

ula30
27. sep 2024

Dúfam že ma tam moja doktorka pošle .. ak nie tak začnem sama .. pracovať neviem či by som mohla ved doma všetko robím úplne pomaličky. A v robote tam sa všetko robí rýchlo. Som pomocná sila v kuchyni. V nemocnici..

aadulik2110
28. sep 2024

Tak sa asi pridavam aj ja do tejto skupiny.... Som po biopsii a na sone dr. vyriekla tuto diagnozu.... Chces sa spytat na liecbu - uz som co to precitala, ale chcem sa spytat na dlzku liecby (urcite bude individualna, tak teda vase skusenosti) a ci sa lieci na PNke...ci ste chodili do prace. Bo ja chodim zatial do prace (momentalne este bez liecby) niekedy ma prsnik boli menej inokedy viac, niekedy v noci spim ako mimi, ale tych budickov na bolest a prebdenych noci je daleko viac...a v praci som ko.... Velmi ma to unavuje

ula30
29. sep 2024

@aadulik2110 ja som na pnke už 7mesiacov ... lebo prsníky keď sa plné hnisu mi drenažuju a vytlačaju . Bolesti mam v kuse .. aspoň ja , neviem ako ostatné tu ..

aadulik2110
30. sep 2024

@ula30 citala som si ten vas pribeh a teda uff.... Vo vasej situacii by som asi necakala na dr. Aspon konzultacne skusila poriesit p.dr. Minarikovu.... Ja na onko chodim uz takmer 5 rok, takze aj toto riesene prave tam....

autor
30. sep 2024

@aadulik2110 už nepamätám odkiaľ mám túto info ale vraj liečba trvá 6mes až 2 roky. Zozaciatku som chodila do práce, potom sa už nedalo. Bola som v nemocke kým sa zistilo čo mi je, potom doma kým sa to liečbou zastabilizovalo a potom som išla do prace ale už nepamätám po akom čase. 🤔 Pomaly som sa rozbehla ale dalo sa to už zvládnuť.

nelibeads
8. okt 2024

Ahojte, dnes mi MUDr.Minariková predpísala kolchicín, aké s ním máte skúsenosti? Popravde až doma som zistila, že je celkom ťažký. Máte nejaké nežiaduce účinky? Nikde som sa nedočítala, či si človek može počas liečby dať pripadne pohár vína, nechcem aby to vyznelo zle.. 🤔 ale nech viem bližšie čo a ako, ďakujem ✨️ máme mať nejaké oslavy 😁

larra84
9. okt 2024

Dievcata tak po skoro roku plneho zdravia som zas na zaciatku, tentokrat sa to objavilo na pravom prsniku. Vcera mi dr. Na sone ihlou nieco vytiahla, ale ta bolest 😢 zas som nasadila kolchicin, skorocelovu tinkturu, serapeptazu a milion dalsich veci.. tak si drzme palce 🙏

aadulik2110
21. okt 2024

@ula30 tak ako ste dopadli?

aadulik2110
24. okt 2024

@ajkabalun ano, v auguste mi zacali bolesti, na konci septembra potvrdena IGM a tento mesiac ma zacal boliet aj druhy prsnik.... Bola som u p.Dr. Minarikovej a potvrdila, ze sa to moze aj takto rozsirit.... Ale teda uz mam lieky a snad bude lepsie.

moncsi_09
5. mar 2025

Dobry den robili vam biopsiu prsnika

autor
5. mar 2025

@moncsi_09 igm sa dá diagnostikovať na isto len biopsiou, čiže áno, všetkým ju robili.

ula30
16. mar 2025

@aadulik2110 .. zdravím všetkých... po ročnej pnke a boja s bolesťami, už chodím do práce.. musela som . Zatiaľ mám už pokoj . Ešte chodím po vyšetrení hlavne k reumatické mu lebo vraj mam sjorgenov syndróm ktorý mi vyšiel z krvi bola som v Piešťanoch musím počkať na výsledok. Ak ho budem mať tak to je vraj s toho ..

veroni59
22. júl 2025

Ahojte, žienky prosím, chcela by som sa vas opýtať, pred mesiacom som si nahmatala pri bradavke hrčku ktorá dovtedy nebola ale nasledne začala keď som sa sa do nej začala rýpať a pod. Bola som na Sone, ze to nevyzera moc podozrivo len teda pre istotu sa spraví biopsia. Prsník som mala odvtedy citlivý, a uz je to presne 2 týždne od biopsie. Prsník je stále trochu citlivý najmä teda pri bradavke, alebo mam taku prenesenu bolesť do úzadia prsníka. Z výsledkov z biopsie mi vyslo, brali 5 vzoriek idiopaticka granulomatozna mastitida a cysticka neutrofilna granulomatozna mastitida. Aktuálne mi na to nic nedávajú len sa to pozoruje. Ide mi ale o to ze ja ako som cakala na vysledky tak mi zacali aj bolesti lopatky, tlak pod rebrom a citlivosť ruky. A ja som si vygooglila hroznu diagnózu samozrejme a teraz mam strach, či biopsia vysla spravne. Mali ste prosim niektorá podobne bolesti pri danej diagnóze? Ďakujem moc

Strana
z6