Info o ASLO
Ahojte prosim vas napiste mi vase skusenosti dakujem. V roku 2018 som si dala vybrat krcne mandle kedze som uz vyse roka mala zvysene aslo cez 526 na odporucanie krcneho. Po asi roku kleslo na 508 iba a potom nic kedze bol kovid. Teraz je aslo okolo1000 je to normalne? Nechapem preco mi tak stuplo tolko som si uz vytrpela tym vyberom mandli. Nic mi nie je. Drpovedala ze o mesiac zopakujeme a zacneme to riesit co ako?
@vlucifuk ja za seba poviem ze som si dala vybratvon krčne mandle v 2018 a po vybrati mi vobec nekleslo ale stúplo na1000 predtym 600. Neviem ako u deti ja som sa roky liečila nainfektologii a brala vseliake tabletky
Ďakujem za reakciu. No veď toho sa bojím...Syn nebýva často chorý (klop-klop), bojím sa, aby mu to vybratie mandlí nenarobilo nejakú galibu a s ASLO to ani nehne. Známy sa napr sťažuje, že po odstránení mandlí uz nemáva angímy, ale zasa mu všetko padá hneď na priedušky. Hmm...Isto dáme na radu lekárov, len má zaujímajú aj reálne skúaeností ľudí...
Moje ASLO 987. Urobené fokusy, preventívne vytrhnute zuby múdrosti, 5 ATB a nepohlo ho dole 🤷 Mandle už nemám - rozpadli sa. Kleslo až po ženskej operácii. Mala som tumor. Ja stále je vysoko, u mňa skonštatovala imunologicka, že to buď súvisí s endometriózou, alebo som jednoducho jeden z ľudí, čo to má stále vysoko.
@michaela329 môj partner má teraz 740. Dávali mu penicilin kúru. Dufáme že klesne.
@michaela329
@nerika Môj syn mal po šarlachu ASLO 1300. Po polročnej kúre penicilínom mu kleslo na 900. Potom to doktorka nechala, že nech skúsi zabojovať telo samo a uvidíme, tak po piatich rokoch od šarlachu samo klesá. Len raz mal za to obdobie angínu a vtedy mu znova stúplo na 900. Mal by sa vyhýbať angínam, ale ako to dosiahnuť? Nechcem ho držať ako vo vatičke... Poslednú hodnotu mal teraz 570. Pravdepodobne mu nikdy neklesne na normál, ale kým nestúpa, doktorka to zatiaľ riešiť nebude. Na krv chodí raz za šesť mesiacov.
@nerika
@vlucifuk mandle odstranili, Aslo vsak nezmenilo. Zaroven ziaden rozdiel necitim pred a po vybrati . Popravde keby som znova mal prezit tych 14 dni po vybere mandli urcite do toho nejdem. A este k tomu nic nepomohlo. Teraz mi chcu presne vyberat zuby. Ale nejdem do toho. Lebo zas nemusi nic vyriesit a nemam ziaden problem so zubami. Tak asi tak za mna.

@extreme Ja sa chcem, prosím, opýtať, či vám po tých troch rokoch od vybratia madlí ASLO kleslo na normálnu hodnotu. Môj syn má trvale zvýšené hodnoty po šarlachu, teda lekári predpokladajú, že streptokok je v mandliach. Vraj budú musieť ísť von, ak hodnota nebude klesať, ale tiež nás upozornili, že to vôbec nemusí pomôcť 🤦♀️