Inkontinencia po pôrode

danicaxy
12. jún 2020

Asi mi neporadíte, no som už totálne bezradná, úplne nešťastná, tak aj napriek tomu, že mi je to trápne, skúsim či náhodou. Pred troma rokmi som sem písala, či niekto nemáte skúsenosť, či je problém otehotnieť počas liečby Minirinom. Som totiž enuretička a užívam ho. Nakoniec sa mi podarilo otehotnieť a v novembri minulého roka som porodila krásnu, zdravú dcérku. Rodila som s veľkým nástrihom a po pôrode mi začala unikať stolica, ale zvláštne je, že dochádzalo k tomu hlavne v noci. Klasifikovali to ako popôrodnú inkontinenciu stolice. Chvíľu sa čakalo ako sa to bude vyvíjať a keď to neprestávalo, tak sa to začalo riešiť a chodila som po vyšetreniach. Bezprostredne po pôrode sa mi to stávalo častejšie, skoro každú noc, no bola som, síce dosť výrazne, ale len ušpinená. Sem-tam aj cez deň som sa trošku pošpinila, ale v oveľa menšej miere ako v noci. Neskôr problémy cez deň úplne vymizli, ale v noci sa to zhoršovalo. Stále častejšie som sa budila nielen umazaná, ale riadne pokakaná, no na druhej strane, už to nebolo každú noc. Keď mám kašovitú konzistenciu, tak je zle. Absolvovala som spústu vyšetrení, no nič sa nenašlo, a tak to začali dávať do súvisu s enurézou. Teraz mi už takmer každý tvrdí, že to skôr súvisí s enurézou, nie s pôrodom. Čiže znova som absolvovala všetky vyšetrenia, ktoré sa robia pri enuréze a aj veľmi precízne neurologické vyšetrenie, ale ako doteraz stále, nič sa nenašlo. Už to vysvetľujú tak, že trpím monosymptomatickou enurézou a proste keď sa pocikám, tak mi ujde aj stolica. Avšak celkom to neplatí. Už neraz sa mi stalo, že som sa nepocikala, ale k úniku stolice došlo. Nikto nevie čo s tým a vraj mám len čakať, že možno sa to samo upraví, keďže predtým sa mi to nestávalo. No je to už 7 mesiacov a je to stále veľmi zle. Stáva sa mi to 1-2x do týždňa, aj napriek tomu, že sa snažím ísť do postele vyprázdnená. Pomočím sa asi 5x do týždňa, čiže nestáva sa mi to pri každom pomočení. Inak som zdravá, neberiem žiadne lieky ( len synteticky hormón Minirin, kvôli enuréze ) a nemám žiadne problémy. Pochybujem, že niekto z vás o niečom takom už počul, alebo má s tým nejakú skúsenosť, ale keby náhodou niekto o tom niečo vedel, tak budem veľmi veľmi vďačná za každú radu.

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy neporadim, len mi je ta velmi luto. Nepochopim, preco ta dali rodit spontanne, vaginalny porod ma jasny suvis s inkontonenciou, mali urobit cisarsky. Velmi ti drzim palce, nech sa to da do poriadku.

sisa_s
12. jún 2020

Vyskusaj si najst vo svojom okoli odbornika na urogynekologiu, existuju laserove metody na liecbu inkontinencie, mozno by to zabralo 🙂

evitka83
12. jún 2020

@danicaxy gastro Vas videl?

danicaxy
autor
12. jún 2020

@simsalabim Ďakujem. Ani sa neuvažovalo o cisárskom, nepredpokladali takéto komplikácie.

oslo1
12. jún 2020

Ahoj,
1 percent ludi trpi incontinence stolice bez priciny.
Bohuzial si jednou z nich.
Ja by som volila irigaciu, klyzmu hrubeho creva kazdy vecer, any si sa pred spanim dobre vyprazdnila a predislo sa tak nehodam pocas spanku.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@sisa_s Urogynekológ sa po vyšetreniach tiež prikláňa k tomu, že je tam nejaký nepoznaný súvis s enurézou, lebo klasickú inkontinenciu už nemám a aj kým som ju mala, bola len minimálna. Stáva sa mi to len v noci a už sú presvedčení, že to má súvis s enurézou.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@evitka83 Videl a gastro je tiež v poriadku.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@oslo1 Asi hej, asi som jednou z nich, no je to zvláštne, lebo cez deň je to v poriadku, dokonca viem aj dlho vydržať, čo je atypické pre inkontinenciu. Na klyzmu som sa pýtala, no neodporúčajú mi ju robiť často. Keď prespávam mimo domu, tak si ju robím.

pokojvdusi9
12. jún 2020

@danicaxy To mi pripomenula jednu mladu babu z Reflexu.Operovali ju v BA a nic jej nepomohlo zvalovali to vraj ze je obezna.Nakoniec jej pomohla operacia v Fridku-Mistku a odvtedy ma pokoj.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@pokojvdusi9 Keby som aj v súčasnosti mala diagnostikovanú inkontinenciu, tak by sa to asi dalo riešiť operačne, no v mojom stave už niet čo operovať. Som z toho zúfalá a fakt neviem čo s tým.

pribinak
12. jún 2020

Neporadím ti nijako, ale držím palce, nech ti niekto pomôže

oskorusa
12. jún 2020

@danicaxy vôbec nespomínaš, že by si absolvovala nejakú rehabilitáciu alebo cvičenie. Ešte by som na tvojom mieste vyskúšala napr. Mojžišovú, môže ísť o funkčnú poruchu panvového dna. Myslel neurológ aj na nejakú formu epilepsie? Možnosťou by mohla byť aj Akupunktúra, nájdi si lekára aspoň na konzultáciu. Držím palce. Všetko dobré prajem.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@oskorusa Rehabilitáciu, na rehabilitačnom pracovisku, som neabsolvovala, lebo pri malej som si to nemohla dovoliť. No kým bol manžel doma, tak práve akupunktúru som skúšala. Kegelove cviky som poctivo cvičila. Myslím, že vďaka cvikom som sa pomerne rýchlo dostala z tej ľahkej inkontinencie, ktorú som mala bezprostredne po pôrode. Teraz je to už zrejme o niečom inom, nie o inkontinencii, lebo už nemám, za bdela, ani minimálne úniky, či už moču, alebo stolice. Neurológ mi robil aj EEG, CT, MR, proste veľmi precízne ma vyšetrili a doslova som sa pýtala, či to nemôže mať nejaký súvis so spánkovou paralýzou, alebo epilepsiou, alebo s niečím podobným. Vraj to má nejaký nepoznaný súvis s enurézou, že mám byť pokojná, že inak všetko naznačuje, že to nie je nič vážne, že som zdravá.

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy napadlo ma, ze som citala o simulatoroch Kegelovych cvikov, na oba typy inkontinencie. To si neskusala? Idem googlit, ci to najdem.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@simsalabim Doktor mi spomínal o nejakej možnosti implantovania nejakých elektród, ktoré by boli napojené na nejaký elektrostimulátor, alebo na nejakú takú vecičku, ale to by prichádzalo do úvahy len za okolností, že by som mala klasickú inkontinenciu stolice a to ja nemám. Mám problémy len v noci, čiže to nie je riešenie.

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy toto sa neimplantuje, s tym sa par minut denne cvici. Resp. si to zavedies dnu, zapnes program a ono to stimuje svaly panvoveho dna. Co som zbezne citala, na mocovu inkontinenciu su 2 programy, na konecnik jeden. Na konecnik je aj iny typ nadstavca. Skus popozerat... ak ti pomohli v niecom Kegelove cviky, aj toto by mohlo. Je to vraj omnoho ucinnejsie ako Kegel.

danicaxy
autor
12. jún 2020

Toto sa mi celkom pozdáva, to asi skúsim i keď, už ma každý presviedča, že to nie je o inkontinencii spôsobenej ochabnutím svalstva. Skúsim to.

luccija
12. jún 2020

@danicaxy nikto zatiaľ nepovedal, že by to mohlo mať psychicky podklad?prečo aj napriek Minirinu sa to stane 5x do týždňa?

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy myslim, ze toto by bolo treba k tomu pristroju dokupit https://www.ebay.co.uk/itm/TENS-EMS-Anal-Gold-P...
Standardne dodavaju tusim len vaginalny nadstavec.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@luccija Ale hej, povedal, no od detstva som už xkrát bola u psychológov, psychiatrov a nič sa nezistilo. Neprežila som žiadne traumatické momenty a doteraz som mala celkom spokojný život. Neviem prečo sa mi to stáva tak často aj keď beriem Minirin.

danicaxy
autor
12. jún 2020

@simsalabim Určite si to kúpim aj s tým nadstavcom. Dík

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy nemas za co. Hadam pomoze. Skusenost s tym nemam ziadnu, len som si spomenula, ze som o tom citala, ked si spomenula Kegelove cviky. Mala som to ulozene v poznamkach ako uzitocnu vec, tak som to rychlo nasla. Urcite ich je viac typov a vyrobcov, skus si to nastudovat.

danicaxy
autor
12. jún 2020

Naštudujem to a určite si nejaký kúpim. Musím vyskúšať všetko, lebo takto sa nedá žiť, je to hrozné. Ešte raz dik.

simsalabim
12. jún 2020

@danicaxy 🍀

danicaxy
autor
12. jún 2020

@simsalabim Snáď mi prinesie šťastie. Ďakujem

evinka3007
12. jún 2020

Takisto neporadim ale velmi drzim palce aby sa ti to podarilo dat do poriadku 🍀🍀🍀

danicaxy
autor
12. jún 2020

@evinka3007 Ďakujem

99pavla99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
99pavla99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz