Bolesť chodidla bez príčiny. Hocikedy ma chytí taká bolesť v chodidle,že neviem pristúpiť a absolútne chodiť.
Úplne bez príčiny. Akoby mi odišlo chodidlo. Nemôžem dostupovať,bolesť veľmi bodavá,ostrá, intenzívna.
Nie je to päta .Skôr klenba,alebo ja neviem čo...keďže na ortopédii nenašli nič. A nie je to len na jednej nohe. Niekedy jedna , dnes druhá. Normálne som šla a odrazu ma začalo bodať a ani pristúpiť .Musela som zastať už som sa ledva dokrívala domov.
Rozmýšľala,či to nie nejaká reuma,artróza alebo ja už neviem..nemôžem si nič obuť. Vo všetkom mi idú nohy odpadnúť po dlhšej chôdzi, alebo státí.Citim ich ako opuchnute a boľavé.
Vie mi niekto poradiť? Mal niekto niečo podobné?
Mne sa to stavalo v tehotenstve a potom aj po. Ja to pripisujem “tehotenskej” zaťaži, mne pomáha dobrá obuv, žiadne HM boty a podobne. Sketchers mám aktuálne, zatiaľ spoko.
@iivancova Áno môže to byť asi tým, že som pribrala a nevhodná obuv tiež si myslím. Ja mám aj ortopedické vlozky,gelové a ale ja idem v tom umrieť.A na ortopédii nič nenašli. Dokonca vraj ani ploché nohy.No to sa mo nezdá..ďakujem za odpoveď a radu. Musím sa obzerat po kvalitných topánkach hlavne tenisky.
Tiez uplne presne ten isty scenar ako ty, mna hlavne picha pod clenkovou kostou a bolieva ma priehlavok ale tak viac k vonkajsej casti chodidla. Mne este povedal ze si mam kupit jezka (tu pichlavu podlozku) a stupat po nom (akupresura), mam si "vyvysovat" nohu ked ma napadne a mam si kupit condrosulf alebo alavis ( kupila som si to prve). no a tiez spominal gelove vlozky ale to zatial necitim ze by som potrebovala. A tiez mi nic nenasli, aj RTG bol cisty.
cukor máš v poriadku?
Ja doteraz pociťujem bolesti chodidla pri nášľape na zem, ale u mňa je to s príčinou. Cvičila som dosť intenzívne, a na bežiacom páse už nebol problém hodinu bežať (boli kratke pauzy v podobe chôdze). Už viem ako sa cíti niekto , kto má stopku v cvičení....Mne na RTG a USG nenasli nič, takže to je preťaženie svalu. Chirurg mi predpísal Profizym, nemyslím, že sa podieľal na ulave od bolesti.
Mne pomohla trošičku HRUBA ponozka, lebo utlmovala našľap na zem. Možno by ti pomohla aj nejaká bandáž na chodidlo, ak aj u teba je to bolest svalu / šľachy. Ak kost alebo neuro, tak to sú už iné veci...
@matula77 Áno? Jooj ja práveže na také pichľavé absolútne nemôžem pristúpiť. Mne,este problém robí aj po kamienkoch v teniskách..ako po ihlach keby som išla. Ale môže byť, že to pomôže.
Ja už absolútne neviem čo mám robiť s tými nohami. Dnes mi tak vykrúcalo nohy, prsty, kŕče do chodidiel...išla som na prechádzku kvôli tomu, že si rozchodím a ledva som došla domov. Ja už neviem za akým lekárom ísť.
@lucka_ke To netuším...raz dávno som mala vyšší trochu 7.Ale raz v živote .Inak mi to nikdy nekázu kontrolovať.
@dasa234 Aha..tá bandáž je dobrý nápad to ak mňa napadlo, len ako potom obuť topánky.
Tak hlavne nech Vám to prejde a ďakujem za rady dievčatá.
Ako ste dopadli,ja to tiež mám a idem na operáciu
@vieramikloskova bolí ma stále, nie je to neznesiteľné, ale pobolieva. To ti budu operovať chodidlo / fasciu ? Alebo ako? Ak smiem vedieť....
Baby ďakujem za rady a mne to prešlo samé od seba.už minimálne mesiac nemám žiadnu bolesť ani pichanie nič. A to som bola aj dva na túre aj na výletoch v nových topánkach. Nechápem, ale hlavne, že prešlo 🙏
@dasa234 haluz a klenbu
Len aby sa to nevrátilo. Nebude to plantárna fascitida?
tiež mám obdobie, že 15 minút musim rozchodiť bolesť, hlavne keď šoférujem a musím vystúpiť z auta. nemôžem našliapnut. potom mam obdobie, že nič.
a tak sa to opakuje.
Ešte podotýkam,že v klude cítim ,akoby trhavé bolesti,také bodave..potom chvíľu kľud a keď sa postavím hocikedy tak neviem chodiť kým to nerozchodím..nerozumiem čom to je..