icon

Invalidný dôchodok po ortopedickej operácii

taodsusedov
5. máj 2018

Ahojte. Čochvíľa mi končí rok peenky. Som po tretej ortopedickej operácii, čaká ma ešte jedna. Noha nie je na 100 percent funkčná, ortopéd mi povedal,ze s fyzickou prácou v stoji som uz skončila. Čo myslíte, mam si podat na ID? Mna by to ani nenapadlo,ale okolie sa ma pýta, či si podám. Na jednej strane mám problémy pri chôdzi uz dlhodobé,nohu dosekanu,zošrobovanú,omedzena pohyblivosť....na druhej strane ide o prsty na nohách. Človek by povedal aká banalita,ani neviete aké su dôležité prsty pri chôdzi. Neviem,fakt neviem čo mam robiť,aby som nebola na posmech.

lubik87
5. máj 2018

Môj Ocino si podal má tiež ortopedické problémy ..po 3 operáciách ....nedvyhne ruku nad hlavu len s bolesťami ..taktiež kĺby poškodené , meniskus poškodený , psoriáza , crohnova choroba , vysoký krvný tlak , šedý zákal na oku..ako na ňom sa podpísali roky práce manuálnej a v chemickom priemysle....a teraz ... nemá nárok na invalidný dôchodok ;)

bundle
5. máj 2018

@lubik87 Môžems spýtať, prečo nemá nárok ?

bundle
5. máj 2018

@taodsusedov Ahoj, skôr než budeš žiadať o dôchodok zisti si presné číslo diagnózy a pozri do tabuľky bodovania v % ochorení pre nárok na dôchodku. Ak nezýskaš aspoň 40 %,tak nemáš nárok na invalidný dôchodok. No je tam toho viac čo potrebuješ vedieť skôr než si požiadaš o invalidný dôchodok.

bundle
5. máj 2018

oprava: nezískaš

taodsusedov
autor
5. máj 2018

@lubik87 no a vieš koľkých poznám žien i mužov, čo si prechlastali zdravie a majú ID???? Tiež pracujem 28 rokov vo výrobe,viem co to je.

taodsusedov
autor
5. máj 2018

@bundle ďakujem

taodsusedov
autor
5. máj 2018

@bundle pozrela som si ten zoznam. 30% bybsom možno získala, takže ešte 11% inej diagnózy...napr artrozy.

lubik87
5. máj 2018

@bundle pretože za každú diagnózu máš určitý počet bodov a keďže rukoväť vie hýbať tak tam mu dali minimálny počet , na oko vidí na 60% takze detto a zvyšok podobne. A keď okolo seba vidím ľudí čo im nič nieje respektíve prefajcili a prepili si zdravie alebo sa dozrali na váhu menšej mangalice okamžite im odklepli nárok ..veľa.zalezi aj na dr ..a hlavne ocino sa zdravo stravuje má veľa.pohybu stará sa o seba nieje tučný na pohľad vyzerá celkom zdravo tak možno aj to závaží pri hodnotení od posudkoveh lekára.....

taodsusedov
autor
5. máj 2018

No práve som sa dočítala, že druhá choroba sa ráta len 10 bodov... takže mi pridelia 40%))))) a bod ji chyba do vyplácania id....ale skúsim to....

zuzubm
5. máj 2018

Daj si žiadosť. Určite pochodíš.Mám čiastočný ID.Tiež na nohu. Poúrazový stav, obmedzená hybnosť,kosť vyosená,dokámané obe kosti predkolenia, artróza 3 stupeň už 4 roky dozadu .To bolo ale málo, tak sa zrátali pridružené ochorenia...Od krívania chrbtica aj teba určite trápi.Držím palce. Nie je to radosť,ale nevyhnutnosť.Mňa 's takouto nohou poslali z ÚP robiť na stavebniny. Odmietneš, vylúčia ťa.Takto robím koľko vládzem. Minimum je 45 %pokiaľ viem.

taodsusedov
autor
5. máj 2018

@zuzubm ďakujem, áno chrbtica,na tu sa tiež liecim. Uvidím ako sa ku mne postaví zamestnavatel. A keď ma prepustí už viem, že odmietnuť nemôžem ponúkanú prácu. Ale musím sa postarať aby mňa odmietol zamestnavatel potencionalny. Ja pracovať chcem,len už asi ťažko tam kde som bola. Kovovyroba,ťažká práca v stoji.

juliet86
5. máj 2018

@taodsusedov urcite sa pokus aspon o ciastocny invalidny. Bud vyjde alebo nie..

taodsusedov
autor
5. máj 2018

@juliet86 Áno nemám čo stratiť

leuska85
7. máj 2018

Ja som si prave ziadala o ID. Bolo mi zamietnute s tym, ze moj stav nie je este dostatocne "dlhodobo nepriaznivy"! Ze to posudia o pol roka! A to mam Sklerozu Multiplex od 2010, ktora sa zial kazdym rokom preukazatelne zhorsuje. Asi cakaju, ci neskoncim na voziku?! 8 rokov nie je dost a 8,5 bude? 😃 Snad vtip! A o tej tabulke s diagnozami tolko, ze nic nezarucuje... Podla nej by som mala mat narok bez debaty aspon na polovicny ID (50-60% ) Ale podla tety na soc. poist. mam este pol roka pockat, ci sa nestane zazrak 🙂

taodsusedov
autor
7. máj 2018

@leuska85 teda to je systém. Ono asi dosť záleží na posudkovej. Ja som bola vždy hrdina, každú bolesť som mlčky pretrpela a šla dalej. Ale bolo mi povedané človekom, ktorý veľa zažil, že mam sa naučiť sťažovať,inak ma bude systém odsúvať.

leuska85
7. máj 2018

@taodsusedov ved prave. Aj ja som ten typ "hrdina" 😂 Ale keby som nebola, asi by ma uz davno piclo. Takze si z toho velku hlavu nerobim. Nastastie este dokazem pracovat, takze tie peniaze z ID az tak bytostne nepotrebujem. Popravde, ani by ma to nenapadlo, ale po poslednom ataku choroby mi moja Dr. navrhla, ci by by som nechcela spomalit a vyziadat si radsej ID, popripade polovicny pracovny cas. Tak som to skusila a dopadlo to ako dopadlo... 🙈 Ale nevzdavam sa! Zial posledne vysetrenie z aprila zase ukazalo zhorsenie. Tak to idem podat znova... 🙄