Invalidný dôchodok - protrúzia a hernia
Ahojte, mám 28r, zamestnaná od r. 2011na TPP. Požiadala som si o invalidný dôchodok, nakoľko od r. 2016 trpím protrúziou a herniou medzistavcových bedrových platničiek L4 a L5, čo mi spôsobuje nemalé komplikácie v bežnom živote. Absolvovala som liečbu, rehabilitácie, rôzne cvičenia, súkromné kliniky, mám svojho fyzioterapeuta, ktorého pravidelne navštevujem.
Od minulého roka sa liečim na panickú a úzkostnú poruchu (diagnostikované psychiatrom) a tohto roku sa k tomu pridala diagnóza od URL - vertigo (chronické závrate) a porušenie sluchu (konkr. nedoslýchavosť).
Zdravotná poisťovňa mi skoro žiadne lieky, ani zdravotné a výživové doplnky neprepláca, a aj keď prepláca, tak je to stále vysoká suma čo musím doplatiť..
Ja viem, že zo sociálnej poisťovne mi príde rozhodnutie o priznaní ID alebo zamietnutie žiadosti, ale podľa predbežných odhadov soc. prac. to bude až v januári.
Chcela som len vedieť, či máte niektorá skúsenosť s priznaním ID pri takýchto, či podobných diagnózach, či je reálna šanca na priznanie aspoň čiastočného ID
Za každú odpoveď ďakujem
@barbora19911 ahoj, neschválili. Chýbalo mi 5%. Ale myslím si, aj keď nechcem byť paranoidná, že posudková doktorka videla, že dokážem normálne fungovať (aj napriek bolestiam, ktoré nie je vidieť), že dobre zarobím, že som aktívna, že nestagnujem. Skrátka som mala pocit, že jej nie som sympatická a že mi to neuznala schválne. Ale to je fakt len môj pocit. Pretože poznám prípady, ktoré sú na tom omnoho lepšie, ktoré operáciu ešte nepostúpili, napríklad ako moja mama a invalidný jej uznali.
@barbora19911 neviem presne

@erulka77 ahin môžem sa spýtať akú diagnózu máš konkrétne? Normálne ti priznali ID? Mala si aj operáciu?