Jačmeň na oku

25. apr 2023

Poraďte niečo na jacmene na oku, mám oko zapalene a biele zapalene jacmene od miesta kde vyrastajú mihalnice.. aj mi to hnisa, prepichla som a vytlačila ale mám pocit že sa to znova zapálilo ☹

liz_lemon
25. apr 2023

ocne

sisa_s
25. apr 2023

V domacich podmienkach to nevytlacaj, neprepichuj...suche teplo, vitaminy B, C si daj a zajtra hned na ocne po liecbu

sisaka
25. apr 2023

Antibiotická masť/kvapky a okrem toho teplé suché obklady, zvýšená hygiena oka, utieranie uterkami určenými na očné viečka, kedysi som sa s tým trápila a mám bohaté skúsenosti

maris5
25. apr 2023

Nevytlacaj, treba ist k lekarke po antibioticke kvapky a mast do oka. Zvysena hygiena ruk, aby si si to nepreniesla do druheho oka, prip. niekomu v domacnosti. Uterak iba pre seba a nezabudni aj obliecku na vankusi vymenit.

maciatkoe
25. apr 2023

@sisaka Ahoj, prosim ta ked mas bohate skusenosti s jacmenom poradis mi? V decembri som mala jacmen velky opuchnuty, na pohlad vyzeral, ze v nom je kilo hnisu. Liecila som mastami od ocnej. Od januara to mam uz len ako vyrazku s chrastou, ktora je raz vacsia raz mensia. Mam to viditelne na viecku z hora pri mihalniciach. Nemozem si ani tiene na oci od decembra davat. Lebo tien mi tu chrastu zvyrazni. Co uz mam robit aby to zmizlo? 😪😪☹️☹️

lilyianka
25. apr 2023

@maciatkoe ahoj,oči si čisti pripravkom Blephastol, mužovi ho odporučila očná, keďže už 3x mu jačmeň robili operačné. Máva ho na hornom viečku pri mihalniciach.

sisaka
26. apr 2023

@maciatkoe kúp si tie obrúsky na oči, neviem pod akým názvom sa to predáva na Slovensku, tu je o tom napísané viac, popytaj sa na to v lekárni.
- https://emergency-live.com/sk/zdravie-a-bezpečn...
Tými si treba utierať oči ráno aj večer, každé oko čistou utierkou, aby si si infekciu nepreniesla, používať dlhodobo aj po odstránení problému.
Ak sa ti dá niekoľko krat denne, alebo aspoň ráno a večer (po ústupe problémov stačí večer) používať teply obklad. Ja som používala očnú masku Bruder, dávala som ju na niekoľko sekúnd zohriať do mikrovlnky. Uvoľní upchaté žľazy, tým pádom sa neupchavajú a nevzniká jačmeň, používala som pravidelne cca 2 roky a pomohlo mi to. Držím palce, hlavne si to nevytlačaj, nedráždi, nahrej si to teplým obkladom a keď sa uvoľnia žľazy samé sa otvorí a vytečie. Rozhodne si ale choď k lekárke pre masť a/alebo antibiotické kvapky, mne osobne zaberal výborne Tobradex.