Jazva po operácii karpálneho tunela
Prosím o radu...mam mesiac po operacii lavej ruky karpalny tunel. V marci mi operovali pravú...ta sa krásne zahojila. Lava...jazva bola ok...len neviem ci som si to niečím podrazdila, ale spravili sa mi popri rané také vnútorné biele hrcky tvrde...ruka boli klasika ako pri pravej, aj rana je ešte citlivá, len ma znepokojili tie hrcky. Tam kde mi to robili majú teraz 3 týždne dovolenku...tak ak mate niekto skúsenosť...poradte. prikladám foto...neviem ci to dobre vidno. Dakujem

@miskajerry dakujem za radu..práve som si rana vymocila v repiku. Takto to teraz vyzera
prajem skoré zahojenie
Prosím ťa, tá pravá ruka operovaná v marci. Cítiš zlepšenie? Tiež mám problém s karpálmy. Dik
Ahojte. Chcem sa spýtať, či Vám po operácii puchla a brnela ruka.
@polariso ahoj, ja mám obidve ruky pooperovane, ale ľavá kto bola zlá, aj doktor povedal ze som tú ruku dlho odkladala a operácia boja ťažká, tak na trh ruke nám stále dva prsty strpnute, cítim v nich ihly keď po nich prejdem. A to sú už tri mesiace po operácii. Zaujímavé je ze to cítim čím ďalej viac a to chodím na rehabilitácie.
Som 3 tyždne po operácií karpálu ĽR. Rána vyzerá v poriadku, len okolie rany je tvrdé. Ale najviac má trápi, že vnútri , rany má veľmi pichá ako keby tam bola ihla. Nezaberá ani tabletka na bolesti. A tiež má znepokojuje aj slabšie tŕpnutie. Má s tým niekto podobné skúsenosti? Budem rada, ak sa nájde niekto kto má podobné problémy.
@praslicka ahoj, ja mám ľavú ruku operovanu 4.12.2024 a právu 27.1.2025. na ľavej ruke som mala vysoký stupeň karpalu. Jazvy sa mi zahojilo pekne akurát ešte okolo jaziev mám tvrdé a citlivé. Čo mňa znepokojuje je ze na lavej ruke mi dva stredne prsty trpnu, keď po nich prejdem tak ako keby elektrika má kopala. Bola som na EMG po operácii a hodnoty mám hraničné. Neviem či operácia je zle urobená alebe to pripadá ze tlačí na ten ber ešte a tým pádom tie dva prsty cítim. Dnes som skončila s rehabilitaciami a v pondelok už do roboty
Ďakujem za odpoveď. Včera som bola na kontrole u lekára, ktorý má operoval Trocha ma upokojil, že tie bolesti a pichanie v rane sú v norme, a tiež mám tam tvrdú zrazeninu , ktorá sa po čase rozíde. Aj tŕpnutie mám, na ktoré mi reagoval tým, že som tiež mala vysoké hodnoty, až 7 a preto sa môže stať, že to bude aj najďalej ale slabšie alebo vôbec. Treba na to dlhšiu dobu aby sa zrenovovali nervy. Beriem Womenzyn (3x3) a Milgamu 3x1. Obdivujem Vás, že ste absolvovali v tak krátkom čase obe ruky. Tŕpnutie mojej pravej ruky je dosť silné, nameraný stupeň 6. Na rehabku som objednaná až v polovici apríla, takže teraz cvičím doma. Ak ešte mate okolo jaziev tvrdé a citlivé, ja si myslím, že to je to čo ešte tlačí na tie nervy a preto Vám to ešte tŕpne. Takže nič nám neostáva, len veriť, že sa to všetko ukľudní a bude dobre, že sa konečne zbavíme tohto nekonečného tŕpnutia, hlavne v noci. Na druhú ruku musím nájsť odvahu. Pekný deň!
@praslicka ďakujem krásne. Upokojili ste ma. Teraz som sa bola bicyklovať a môžem povedať ze ruky to zvládli. V lete som nemohla bicyklovať, tak mu ruky trpli. Chodím aj do fitka a pomaly ich zaťažujem. A hlavne ten pocit ze sa v noci vyspím je neopísateľný. V pondelok idem do práce a tak sa mi nechce #)3 na druhej strane tie vychádzky má obmedzujú. Prajem veľa zdravíčka a odvahu. Ja som sa tiež váľa ísť s druhou rukou. Bola som na 12 objednaná a toľko som sa doma oplakala ze manžel už nevedel ako má upokojiť. Dala som si o pol 12 lexaurin a išla som.😂😂😂

skuste repik, harmanček a gel Contractubex, stoji sice okolo 9 eur, ale je dobrý na hojenie jaziev, dostať ho v lekarni