Je bazalióm vážny a vracia sa stále?
Ahojte dievčatá mame sa spravila vyrážka na nose, ktorá nemizla a aj krvacala. Bola s tým pri kožnej lekárke ta nevedela co to je. Tak sme s tým šli na estetickú kliniku, kde povedali ze je to bazaliom a vybrali jej to z nosa. Lenže mame sa nestihol nos ani zahojit a zasa sa jej tvorí ta vyrážka. Je ten bazaliom vážny? Bude sa tvoriť stále? Mate s tým skúsenosti?
Bazaliom je zhubny karcinom a treba ho vybrat cely aj s okolim a to je niekedy problem lebo niekde proste "okolie" uz ani nemas (nos viecka atd). A to estericka klinika nevybavi. Odobera sa material ktory sa musi poslat na histologiu(mikroskop) kde musia potvrdit ze je to cele prec .
@martinmmartin vybera sa to aj na estetickej chirurgii, s okrajom, ako na inej chirurgickej klinike a nasledne sa ti posiela na histologiu.
Ano, treba vybrat opatovne. Ak to nevybrali vsetko, objavi sa znova. Je to forma rakoviny koze, preto to netreba zanedbat.
Ja som mala na ruke, vyberali mi pred pol rokom. Určite to trebalo dat na histologiu lebo podľa toho sa určuje druh a ďalšie sledovanie ci liečba. Ja som mala kombinovaný druh, ale napriek tomu kožný stále vraví nech si to sledujem, či to opäť nerastie. Sú ale druhy ktoré sa opakuju a aj vytvárajú metastázy. Čítala som si o tom dosť veľa, ak sa to opakuje, určite treba zvoliť aj inú liečbu.

Bazaliom sa môže vytvoriť opakovane. Treba ho vždy dať čo najskôr vybrať. Je to rakovina kože bez metastáz ale rakovina ktorá sama nezmizne.