Je bezpečné pokračovať v antibiotickej liečbe?
Potrebujem radu.
Dostala som 3 dňové antibiotiká aj keď vytery z hrdla nosa ok crp ok dýchanie ok. Doktorka povedala že pre istotu, že sú teraz rôzne choroby. Tak som si dala prvú tabletku a potom na druhý deň som sa cítila už omnohoooo omnoho lepšie tak si vravím že všetky základne výsledky sú ok cítim sa fajn prečo by som ich jedla. Viem . Hlúposť. Dnes prišli výsledky z krvi a že chlamýdie na plucach. No a že mi predpise ešte dve trojdňové kúry. Moja otázka je či teraz tie baktérie nezostali rezistentne po tej jednej tabletke a dvoj dňovej pauze a či teda mám normálne v tomto pokračovať. Chcela som sa jej to opýtať ale zajtra ma dovolenku a v telefonáte mi to vôbec nenapadlo. Viem že som zazmetkovala ale nechcela som jesť len tak antibiotiká pre istotu keď som sa cítila ok a ostatné parametre boli ok. Inak aj teraz sa cítim fajn. Prosím ak sa niekto vyzná. Dakujem
nie, nezostali rezistentné, ale ty máš chlamídie a pekne ich prenášaš ako chodíš medzi ľudí. vyber všetky ATB ako ti boli predpísané. Všetky.

@anonym_autor Nezostali rezistentne...