Je dlhodobé užívanie melatonínu bezpečné?
Ahojte, dlhšie užívam melatonín.
Pomáhal mi.
Sú to asi dva mesiace.
60 g denne.
Nie je to nebezpečné užívať dlhodobejšie?
Prípadne ako ho vysadiť?
Dakujem
to je uplne minimálna dávka + melatonín nie je ani nebezpečný a ani návykový, je to látka ktorú si vie organizmus vyrobiť sám , len vekom sa znižuje jej produkcia
Ja teda som odporca melatoninu je to hormon, ktory ako jediny hormon je z nepochopitelnych dovodov volnopredajny aj ked nastastie nie na celom svete. Jeho davkovanie ovplyvnuje na druheh strane kortizol - druhy hormon ked zvysis melatonin znizi sa kortizol a naopak ked sa znizi hladina melatoninu zvysi sa hladina kortizolu. A tak ako vsetky ine hormony by sa mal podavat len ak je to nevyhnutne najlepsie si ho "nepredpisovat" bez dr.
@mareka49 ja užívam občas melatonín a na krabičke sa píše, že o užívaní dlhšom ako mesiac, treba konzultovať len s lekárom... Čiže dlhodobo by sa nemalo .
Môžem, Vás poprosit, ktorý melatonim používate? Dakujem
Ja tento
Dakujem
ja užívam dospinox, do 15 min. spím.
Melatonín užívam už dlho.
Mám proste obavy, že keď budem dodávať telu, tak sa nejakým spôsobom stanem "závislá".
Prípadne keď vysadim po troch mesiacoch budem mať problém so zaspávanii či spánkom obecne.
Články to neuvádzajú ale tak človek nikdy nevie..
@mareka49 radšej by som skúsila bylinky. Levanduľa, medovka atď...Tiež plánujem len dohrať balenie s potom už len bylinky skúsim..
uzivam sprej od dr.Theis,perfektne pomaha,vyspim sa niekedy aj 9hodin taham,a vobec niesom cez den ospala..predtym dospinox,ale rychlo sa minal a dost je drahy

Oprava: 1 mg v jednej dávke denne