Je dobré striedať multifokálne okuliare?
Ako si najlepšie zvyknúť na multifokalne okuliare? Dnes mam prvý deň multifokalne okuliare a zatiaľ si na ne zvykám, hlavne na čítanie vydím dosť rozmazane. Je dobré striedať multifokalne okuliare a okuliare na blízko lebo boli dosť drahé a v práci ich nechcem používať lebo by som ich do mesiaca zničil
@janettdamian mne povedal očny,že si určite nezvyknem a zvykla som si v pohode
@janettdamian ako dlho ste vydržali "skúšať"? Mne sa zdá, že na to sa dá zvyknúť, resp.sa zmieriť a tým, že budem otáčať a sklamať hlavu kým nenájdem ten správny uhol, cez ktorý uvidím. Čiže zvyknúť si na to, že vidím do strán rozmazane. Čiže že nebudem pohybovať očami, ale hlavou. 🙁
@bleelka mám ich vyše dvoch rokov, používam ich hlavne na čítanie. Keď ich mám napr. v obchode, kde čítam ceny atď. tak v nich aj chodím, ale po pár minútach si ich musím dať dole. Proste mi vadia.
@janettdamian ďakujem pekne. Tiež to vidím tak, že ich budem používať na šoférovanie do diaľky (alebo si dám vyrobiť ďalšie len do diaľky na šoférovanie) alebo potom na čítanie. Na bežné fungovanie si nezvyknem, lebo to potebujem veľmi striedať tie vzdialenosti a stred je úplne najhoršie trafiť, keďže tam je ten prestup medzi dioptriami.
@bleelka o pár dní idem na nové meranie dioptrí a dám si urobiť dvoje okuliare. Bude to na nervy ich striedať, ale tieto proste nedávam.

@cacacaca dakujem pekne, cize toto stale registrujete a "nezmizlo" to, resp. neignoruje to oko. Ach jaj, ale tak snad to bude neskor banalita. Este raz vdaka za info.