icon

Je herpes na pere u matky hrozbou pre 13 mesačné dieťa?

rraspberry
19. apr 2022

Ahojte, objavil sa mi na pere herpes. Viem, že pre deti môže byť herpes veľmi nebezpečný no väčšinu dňa som s dcérkou doma sama a musím byť teda aj v blízkom kontakte s ňou. Niekde som ale čítala, že ak má herpes mama tak ním nemôže nakaziť svoje dieťa. Dcérka má 13 mesiacov. Je teda pravdou, že pre ňu môj herpes nie je hrozba?
Ďakujem

zuzana2299
19. apr 2022

@rraspberry to je blbosť. Možnosť ze ju nakazís je vždy. Mne ked sa spraví tak používam Compeed náplasť na opary (veľmi rýchlo sa mi zahojí) a nedovolim malej sa mi dotýkať tváre ani jej nedávam pusu pokiaľ sa mi úplne nezahoji opar.

sissy27
19. apr 2022

@rraspberry herpes je vírus, môže sa nakaziť ak by ste sa bozkávali, jedla by po tebe alebo ak by sa ti dotýkala herpesu a pod. Ale len z toho, že žijete v jednej domácnosti, sa nenakazí.

kittykat22
19. apr 2022

@rraspberry cim dlhsie dieta nedostane herpes, tym lepsie. Herpes. virus je spustacom mnohych neurologickych ochoreni v dospelosti. Cim dlhsie dieta herpes nema, tym lepsie pre neho. Nastastie herpes sa prenasa dotykom a nie vzduchom, tak dcerku nebozkavaj, nedotykaj sa tvare a vzdy pred prebalovaninm a krmenim si poriadne umyvaj ruky. Herpes do par dni zmizne a mas po probleme. Ja som mala casto herpes aj s muzom a syn je uz na ZS a este ho nemal

zuzanka.zuzu
19. apr 2022

ani jeden extrem nie je spravny - takze nie, nenakazi sa ked budete dychat ten isty vzduch v rovnakej izbe, ale ano, vzdy je sanca aby ho dostala inak takze bud opatrna

marianarem
19. apr 2022

@rraspberry To, co si citala, moze v nejakej forme platit v prvych mesiacoch po narodeni, ked ma dieta od teba nejake protilatky proti tvojmu herpesu. Aj tam sa sice moze nakazit, ale priebeh bude miernejsi, ako keby to dostal od niekoho ineho. V 13 mesiacoch uz nic take ale neplati. Tiez si myslim, ze cim neskor to chyti, tym lepsie.

1mina
19. apr 2022

myslim ze v tomto obdobi by to uz nemalo byt extra riziko, vela deti malo herpes, ale zbytocne by som ho tiez nenakazila,,,tak s rozumom dat si nato naplast, umyt si ruky ked sa dotknem ust, a nemala by to dostat,,,inak su proste ludia ktory herpes nedostanu ako ja aj ked mi da zrovna muz pusu a ma herpes ( na vyske na genetike nam vysvetloval preco to tak niektory ludia maju ale nezopakovala by som to) a ani neriskovala,,,nastastie staci hygiena 🙂 napr ja som mala pasovy opar zrovna v druhom tehu co sa prenasa tiez len kontaktom a dotykom, teda riadne som stale po sebe vsetko dezinfikovala, prala svoje veci zvlast na 60 a nenakazila som ani muza ani dceru ktora este nemala kiahne

rraspberry
autor
19. apr 2022

a teda herpes už nie je infekčný keď praskne a urobia sa chrastičky, ktoré sa už len hoja alebo prestávam byť infekčná až po odpadnutí aj tých chrást?

marlent
19. apr 2022

Kup si tie naplaste na opary...to pomoze aby si zabranila prenosu

luccija
19. apr 2022

@rraspberry dávaj si b vitaminy

simca06022011
19. apr 2022

normalne dodrziavaj hygienu ako inokedy ked mas herpes, nepusinkovat sa atd a budete v pohode ;) neboj sa 🙂 moja v zivote nikdy herpes odo mna nedostla a to som mala mesiace ked som ho mala v kuse na pol tvare