Je hladina draslíka 3,28 veľmi nízka?
Je hladina draslika 3,28 velmi nizka? Dakujem.
Fakt? Lebo mne dr povedala že áno, aj tlak, aj búšenie srdca. Aj ujo Google píše že nízka hladina draslíka nie je sranda, ovplyvňuje aj činnosť srdca, tak ja už neviem. Však uvidíš čo ti povie kardiológia
@lagunka0000 a ak sa este mozem opytat, ty si mala aku nizky hodnotu?
Ahojte, môj brat má diagnózu hypokalemická obrna, kde mu draslík klesá na minimálne hodnoty, má nasadenú liečbu, jemu zistili, že mu to spôsobujú nadobličky.
To si už nepamätám,bolo to skoro pred dvoma rokmi, len viem že na pohotovosti mi povedali že ju mám dosť nizku
@lagunka0000 a mne povedali ze ani moc nie 🤷♀️ co uz..mne pride dost nizka
Ja som ležala aj v Ľubochni a tam mi navýšili dávku kaldya na 2x denne lebo som tam mala spodnú hranicu 3.8 tak potom nechápem tvojho dr
@lagunka0000 ahoj lagunka, mam rovnaky problem uz vyse troch rokov a nevedia prist na to, preco ho mam nizke? Ako si na tom s draslikom po roku ?
@laurab1234 ahoj, stále na nič prevratné neprišli, beriem stále 2xdenne a ustálila sa mi hodnota, ale stále je to kúsok nad spodnou hranicou. A ty ako ?
@lagunka0000 mozeme si popisat aj cez mejl? Hodis mi sem prosim svoj mejl,? Dakujem 🙂)
@laurab1234
@lagunka0000 ahojte baby, ak ešte chodíte na koníka...ja som dnes skončila na pohotovosti čo som sa trápila dva týždne s tým, že sa mi zle dýchalo, tlak na hrudi, nespavosť, mravencenie v rukách...zistili mi nízky draslík 3,04 a dali mi infúziu a mám si vybrať caldium v lekárni...mne je ale stále zima...taký tras svalov mám, to ste nemali?
@lenocka137 ešte aj dnes som celú noc ale, že celú noc nespala, vždy keď som išla zaspať tlak na hrudi a sklbnutie ruky, nohy alebo brucha, strieda sa to
@lenocka137 necakaj a hneď začni brat buď Kaldyum alebo Caldium Chloratum je to to iste. Ja som mala pri hodnote 3,4 neskutočnú slabosť v svaloch, zášklby boli tak isto. Hodnota sa mi po brati 1tabl./deň upravila na 3,8 alebo 4. A to je taká normálna hodnota. Držím palce.
@laurab1234 no mne dávali včera aj tu infúziu draslíka
@lenocka137 ahoj, áno presne aj ja som sa triasla na celom tele a mne aj srdce bušilo, tlak na hrudi a pocit dusenia, užívam už skoro štyri roky kaldium a teraz mi na endokrinologii doplnili aj verospiron, teraz je to lepšie
@lagunka0000 ďakujem za odpoveď, ja som vedela, že niečo nie je v poriadku...
@lenocka137 mňa dr poslal aj do Ľubochne na týždeň a žiaľ ani tam mi nezistili dôvod prečo mám nízky ten draslík
@lagunka0000 no akurát mám už doma to kaldyum, nemôžem sa z toho predávkovať? Keď mi dali včera tu infúziu? Mám naordinovanú 1 ráno a 1 večer
@lenocka137 ja som tiež tak brala, a hladina sa mi ustálila na cca 3,8 hlavne aby cca o tri mesiace ti urobili znovu mineralogram,

@lagunka0000 nedokoncila som..to mi povedal doktor..ze urcite to neni z draslika 🤦🏻