icon

Je hnisavý zápal okostice po zubnej liečbe možný?

13. apr 2025

V pondelok som bola u zubara. Mala som rozsiahly zubny kaz, ktory som v tehotenstve neriesila-ano viem, moja chyba. Nakoniec mi vytahoval nervy a daval liecivu vlozku. Lenze od vtedy stale nemozem zut na tej jednej strane, od bolesti. Zacal sa mi tam robit (asi) hnis. Je toto zapal okostice?
Dakujem za rady

Je hnisavý zápal okostice po zubnej liečbe možný?Je hnisavý zápal okostice po zubnej liečbe možný?
drnarovinu
13. apr 2025

Ahoj, nebudem špekulovať či sa presne jedná o zápal okostnice - z foto sa to ťažko posudzuje, ale nejaký zápal tam je ak ti tečie hnis a máš boloesti. Je vhodné navštíviť takto cez víkend buď zubnú pohotovosť, alebo klasickú pohotovosť na zváženie liečby pomocou ATB.

glade22
13. apr 2025

Zápal dasna to je určite...k okostici žiaľ nevidíme, keďže nemáme RTG oči
Ak máš doma pamycon alebo uniflox kvapky, kvapkaj si na to, vyplachuj repikom a v pondelok smer zubár
A fajn by bolo používať medzizubnu kefku

ivanka349
13. apr 2025

zrejme zapal dasna podrazdene to mas vyplachuj repikom

spongebob1
13. apr 2025

Chod na pohotovost,vlozka pojde von. Mas vela zubneho kamena, dentalnu hygienu potrebujes ako sol.
Pamykon, repik su absolutne bezpredmetne. Pri zapale okostnice by si skakala 5m do vysky od bolesti.

autor
13. apr 2025

To biele co mam medzi zubom nie je zukny kamen. Je to makke.

autor
13. apr 2025

Uz sedim na pohotovosti 🙂

tinka197729
13. apr 2025

Zub treba otvorit,vytvara sa tam hnisave lozisko,treba to vycistit a nechat ho otvoreny