icon

Je ivermectin účinný?

karinaanastazia
14. mar 2021

Ahojte , prosím vás aké máte skúsenosti s ivermectin , pomáha to dá sa to niekde kúpiť ?
Ďakujem za odpoveď

palisko
16. mar 2021

@lemra ovce proti svrabu sme umývali neostomosanom, keď som mal kravy tak vždy na jar a na jeseň po paši dostali ivermektín. Injekčnému iv. ale verím viac ako tej paste pre kone. Predsa len injekcia je zložená len z vody, propylénglykolu a účinnej látky. V paste je neviem čo, a neviem ako je tam účinná látka rozptýlená. Nemá sa to dávať zvieratám v laktácii, lebo látka prechádza do mlieka. Nechápem opatrnosť pri očkovaní oviec, u nás veterinár obehá v dedine všetkých chovateľov zaočkuje a hotovo. Skús mi vysvetliť čo si napísala - aj veterinár bol opatrný, z akého dôvodu, čo hovoril.

lemra
16. mar 2021

@palisko neostomosan nezabrali a hlavnebskuste kúpať 100kg barana.na družstvách mali na to taký bazén ale žiaľ mi nie.Nie som vetrerinar vravím len to čo povedal.že si to máme dobre premyslieť a že ochranná doba na mäso a mlieko je 28 dni a nie je to sranda .Bola to posledná volba pre nás.Ja si osobne aj tabletky pre seba poriadne premyslim a tak isto to boli aj s obcami.dala som na radu odborníka a vzala do úvahy aj jeho opatrnosť

dadkkkka
20. mar 2021

@lindous jeho antiviroticke vlastnosti sa testuju uz 10 rokov momentalne uz v oxforde sa chysta konecne presnejsia studia a jeho uvinok pri vovide sa predpiklada ze blokuje ucinky vitaminu K a tym nedochadza ku tvorbe krvnych zrazenin co covid sposobuje a odporucam pozriet hlavne poslednych 5 min

poopsie
20. mar 2021

@lemra ivermektin v humánnej verzii užívajú ľudia v rozvojových krajinách dlhé roky..

annamivo
21. mar 2021

@karinaanastazia suseda si pýtala dr predpísať ivermectin. Predpísala jej ho, bola som jej ho vyzdvihnúť v lekárni. Mala vysoké teploty, kašeľ, bolesti tela.... Hneď po 1 užití jej bolo z neho tak zle zle ledva došla na wc, ale zle hej bolo aj po 2 hodinách. Dala si aj 2x ze čo ak to nebolo Z neho a zase. Odniesla som ho aj jej švagrovi , tomu sa tiež po užití zhoršil stav. Pýtala som sa potom v lekárni ze prečo, tak mi povedali, že zaberá len na samom začiatku, že v mnohých prípadoch ľuďom skôr urobí zle, veď je to liek pre zvieratá, že to ľudia si myslia že je to spása pre všetkých, ale že je to blbosť a lekárov nútia im ho predpísať, alebo obiehajú lekárne, často sú nahnevaní že ho nemajú, ale nechcú pochopiť že ten liek nie je až tak super ako to prezentujú niektorí ľudia. Ja som prežila koronu bez neho a nechýbal mi.

poopsie
21. mar 2021

@annamivo ja neviem, kedy ľudia pochopia že to nieje liek pre zvieratá... A vôbec by som sa nečudovala keby zohnali tí naši spasitelia dáky poradný sajrajt... I+mask protokol zostavili americký lekári.. A oni ním zachránili dosť životov... Je zaujímavé že všetko z USA je super pokiaľ sa to hodí a pokiaľ nie tak sa to zametie pod koberec... Ako krásne sa dajú v 21. storočí vymetať hlavičky, napriek tomu, že sú všetky možné prostriedky komunikácie k dispozícii ľudia sú hluchí, nezistuju stav v zahraničí.. Tam vypovedajú lekári pred súdom a pod prisahou, sú cenzurovaní, diskreditovani...

nina88
21. mar 2021

@karinaanastazia mam zdroj kvalitneho humanneho Ivemecinu z Egypta. Ak niekp potrebuje, píste mi. No nie je to lacné. Ja posuvam za to co mam, mam z toho len dobrý pocit. No dovoz sem nie je sranda, kedze nasa vlada prikazala na letiskach liek odoberať... ☹

dadkkkka
21. mar 2021

@annamivo kristepand na nebi pozri si link co som pridala z ta3 prednosta z vusch v kosiciach o nom rozprava! Je aj humanny ivermektin boze je 40 rokov uz pouzivany nastudujte si o tom bezne sa v rakusku pouziva na luecbu svrabu ...ten prednosta hovori na zaver videa ze lekari a sestricky ktori boli pozit.na covid si hodali hned doniest z rakuska pozrite si to

dadkkkka
21. mar 2021

@poopsie nie len v rozvojov. krajinach aj v Rakusku sa pouziva humanny napriklad na liecbu svrabu a vsi..

luccija
21. mar 2021

@palisko myslis, že Ťa niekto nakazil naschvál?Nikto nevie odkiaľ to príde a nikto za to nemôže jedine, že vie, ze je pozitívny a chodí do roboty

annamivo
21. mar 2021

@dadkkkka akože čo na mňa útočiš🤦 napísala som skúsenosť akú s ním mala suseda a jej švagor, to je všetko. Pre mňa za mňa pchaj do seba čo chceš.

dadkkkka
21. mar 2021

@annamivo neutocim na nikoho ale nepis prosim ta ze to je len veterinarny liek ... zachranil miliardy zivotov... treba si o to precitat aj nieco

annamivo
21. mar 2021

@dadkkkka tak si ešte raz prečítaj svoj koment, nie každý má s tým liek dobre skúsenosti. to mi povedali v lekárni, ja nie som dr ani lekárnik, snáď oni vedia čo to je za liek. Keď sme mali covid mi tak o ivermektine nebolo ani chýru ani slychu a čo ?

dadkkkka
21. mar 2021

@annamivo preto som tu dala link co o ivermektine rozpraval prednosta na vusch v Kosiciach .... skus si to pozriet nehovori to laik ale odbornik ktory denne zachranuje zivoty a ma odborne lekarske skusenosti...nie lekarnik

lemra
21. mar 2021

@poopsie ja nie som proti aj ovciam pomohol len hovorím o opatrnosti.Hlavné pre tych co to užívajú preventívne.Poznám mnohých čo aj antibiotiká berú pre isto to.

annamivo
21. mar 2021

@dadkkkka tak po sebe čítaj, ak niekto nesúhlasí alebo nemá s ivermectinom dobre skúsenosti tak je ...keď som mala coronu ja tak o ňom nebolo ani chýru a čo? Hádam lekári a lekárnici vedia o liekoch viac ako bežný človek.

poopsie
21. mar 2021

@lemra antibiotikum a antivirotikum je sakra rozdiel antivirotika sa užívajú aj profylakticky... Ak je ivm antiparizitikum s antivirotickym účinkom a občas si ho dajú v profylaxii nikomu sa nič nestane... Protokol zostavil taky doktor, že tvoj veterinar mu nesiaha ani po päty....

dadkkkka
21. mar 2021

@annamivo aj ty po sebe citaj pises ze to je veterinarny liek! ja som napisala ze nie je len veterinarny! A hovoria o tom aj lekari ... a roky sa pouziva aj ako humanny a nie len veterinarny reagovala som na to chapes?

lemra
21. mar 2021

@dadkkkka ja nevravím že je to to isté iba som to použila ako príklad.rozdiely poznám mám za sebou aj mukrobiologiu.Len poznám aj ľudí čo berú preventívne kadečo.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dadkkkka
21. mar 2021

@lemra naozaj pozrite si prispevok od toho prednostu co som tu dala... je to zaujimave celkom o ivermektine konkretne hovori v poslednych cca 7 minutach... predtym hovori o plucnej ventilacii je to zaujimave ja mam tiez statnu skusku z anatomie ludskeho tela, fyziologie, mikrobiologie, genetiky... a to co hovori ten prednosta ma naozaj logiku a tiez otvorene hovori ze lekari a sestricky co boli pozit. na covid u nich na vusch si zadovazili ivermektin humanny hned z Rakuska a citujem do 5 dni boli negat. Pozrite si to

zuzliq
21. mar 2021

Invermektin je samozrejme aj humánny liek. Je registrovaný aj v EU, ale používa sa málo, nakoľko parazity, ktoré sa ním liečia sa tu takmer nevyskytujú. V rozvojových krajinách sa používa už takmer 40 rokov. Dobre sa znáša, no sú popísané aj vedľajše účinky - problémy s pečeňou, pozor by si mali dať aj ľudia, ktorí majú problémy so srdcom. Pre deti sa odporúča použiť len masť. Neodporúča sa prekračovať dávkovanie z prívalového letáku (čo sa teraz masívne deje). Ja osobne neverím, že lieči. Je to len placebo efekt. Primár z Košíc síce o ňom veľa rozprával, ale nepredložil žiaden dôkaz. Ja osobne poznám niekoľko lekárov starajúcich sa o pacientov na Covid oddeleniach a všetci ho skúšali podľa protokolu bez výsledkov. Bohužiaľ je to len bublina.

poopsie
21. mar 2021

@lemra mas za sebou mikrobiologiu a tliachaš dve na tri 🤷‍♀️🤦‍♀️

poopsie
21. mar 2021

@zuzliq čakali, že je to zázračná pilulka?
https://encyclopedia.pub/2895?fbclid=IwAR1Dsbb6...
Liečba sa má začať v domacom prostredí nie na covid odd v nemocniciach, ak sa dostaneš do nemocnice väčšinou nepomôže ani svatena voda.. Komu by aj po týždni v 39-40 s rozsiahlim zápalom... Zazraky na počkanie sa nedeju a ideme sa čudovať, že prečo 🤔🤔🤔

lemra
21. mar 2021

@poopsie ak ti príde opatrnosť taranie,tak potom taram.

poopsie
21. mar 2021

@lemra táraš o antibiotikach a prirovnávaš branie atb s antivitotikom🤷‍♀️áno táraš... chceš byť opatrná ale na vakcinaciu sa určite chystáš, lebo to je zodpovedné.. Ale s liekom musíme byť opatrni 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

lemra
21. mar 2021

@poopsie nechystám sa na vakcinu ak ta to poteší radšej by som brala vak cinu

zuzliq
21. mar 2021

@poopsie to bolo napísané na margo pána prednostu z Košíc, ktorý sa chválil fantastickými výsledkami z kovov oddelenia. Čo sa týka domáceho liečenia. Aj tu čítaš, že jednému vraj pomohol, druhému nie. Teda veľmi subjektívne hodnotenie. Mimochodom, na kovid oddeleniach končí viacero ľudí, čo užívali Invermektin od prvých príznakov. Ja vidím len placebo efekt.

dadkkkka
21. mar 2021

@zuzliq pozri su rozne nazory ja som hlavne reagovala na prispevok ze je to len veterinarny liek co nie je ...nepouziva sa len v rozvojovych krajinach pokial viem pouziva sa aj v rakusku na liecbu svrabu, no sama som zvedava chystaju v oxforde uz serioznu studiu o ucinnosti tak sa uvidi co zistia. https://www.google.com/amp/s/www.livemint.com/s...