Je kolonoskopia nevyhnutná pri črevných problémoch?
Ahojte, čaká má o 2 týždne kolonoskopia. Doktorka mi ju “naordinovala” bez toho aby má videla. Písala som jej email, že sa chcem objednať nakolko cítim niekedy bolesť brucha na dotyk (konkrétne miesto), niekedy ako keby mi niečo “vadilo” v ľavo pod rebrami. Kázala mi prísť na krv, výsledky OK, poslala má na sono, tiež OK tak že kolonoskopia. Avšak rodina ma straší, že je to rizikové vyšetrenie, že pri mojich problémoch (zapal čreva, syndróm drazdiveho čreva, celiakia atd) je vyššie riziko komplikácií… Mám pocit, že kopa ľudí na kolonoskopii bola a zvladli to super, len už sa začínam báť, či je vôbec toto vyšetrenie nutne, či nie je niečo menej invazívne…
aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

@veklipo ani by som nepovedala že je bezpečná ak natrafí takého ako ja lekára čo som mala v poriadku čreva aj polipy výsledky dobré a teraz strašne trpím bolesťou už siedmi mesiac čo mi v boku niečo zavadzalo on sa to snažil pretlačiť silou a presmyklo mu to,kolonoskop sa ohol smerom do chrbte tam má do niečoho udrel sú to strašne bolesti už siedmi mesiac ja v bolestiach a on si veselo chodí po svete a ho to netrápi že to urobil ani sa neospravedlnil ani sa nezaujímal o liečbu poslal ma k mojej doktorke nech to rieši ona mrzí ma to že má takto dokalicil dôverovala som aj keď je mladý keď ma svoju ambulanciu ale mala som radšej neísť tam.K nemu už by som nedoporucila nikoho