icon

Je možné nahradiť viacero zubov implantátmi?

11. dec 2024

Ahojte, chýbajú mi vrchné zuby na ľavej strane 5,6,7,8. Moja otázka je, či sa tieto zuby môžu nahradiť zubným implantátom, myslím taký na to šrobovanie. Či je to možné, keď sú takto v rade vytrhnuté. Mostík na ľavej strane nie je možný kôli upevneniu. Ďakujem za každú radu. Poprípade ak má stým niekto skúsenosť, tak budem rada za každú radu. A ešte cena aspoň cca, koľko si pripraviť. Ďakujem 🙏

ronie338
11. dec 2024

Jasne dajú sa dva, na miesto chýbajúcej 5ty a 7cky, spojí sa to mostíkom potom. Je to menej bolestivé ako ťahanie zubov, cena je zhruba za všetko okolo 3000, ale záleží kde, aký implantát a podobne. Je to naozaj len hrubá cena a prestrelena. Implantát stojí okolo 600 eur taka asi stredná cesta, korunka okolo 400 čiže 2400 za 2 implantáty a 3 korunky a záleží aj ci majú samostatné platené odtlačky alebo sú už v cene, koľko anestézie pôjde. Ct sa robí pred imolantatmi to stoji okolo 50-100 eur. Malo by sa to komplet zmestiť do tej sumy co som písala q to je cena napríklad aj v schill dental ktorá je jedna z najdrahších na Slovensku.

babushkaem
11. dec 2024

Ano, za predpokladu, ze tam je dost miesta na srobovanie, niekedy treba ,,doplniť” kost

ronie338
11. dec 2024

@babushkaem tak aj s doplnením kosti som rátala to je okolo 200 eur ako kde q koľko treba. Ale tam sa ide najskôr na konzultáciu a tam dajú cenu koľko to bude stáť

autor
11. dec 2024

Ďakujem, no tak to pôjdem do toho, lebo čo som si spočítala, že som dala do tých štyroch zubov na súkromných klinikách... Je to väčšia polovica z tej sumy... Dobre, že som sa rozhodla teraz už pre trhanie. Ďakujem za info. A že to vôbec pôjde mám asi najväčšiu radosť

ronie338
11. dec 2024

No záleží aj koľko kosti ostalo, zväčša sa da dat, hore je to lepšie ako dole. Hore sa ľahšie dopĺňa kosť ako dole, ale ak je napríklad len rok dva od ťahania a nemalo zuby paradentozu a nebol pred tahanim veľký úbytok kosti možno ani nebude treba doplniť. Uvidí sa na ct

malcica
5. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem, no tak to pôjdem do toho, lebo čo som si spočítala, že som dala do tých štyroch zubov na súkromných klinikách... Je to väčšia polovica z tej sumy... Dobre, že som sa rozhodla teraz už pre trhanie. Ďakujem za info. A že to vôbec pôjde mám asi najväčšiu radosť

@anonym_autor dobry den, ako ste dopadla? Mate implantat?