Je možné operatívne liečiť pokročilý glaukóm?
Neviete prosim niekto ake su u nas moznosti liecby pokrocileho glaukomu? Da sa to nejako uz operacne liecit?
Na OCT som mala vyrazne zmeny v ubudani hrubky optickeho nervu. Vnutroocny tlak mam dost vysoky, okolo 22 a ocne kvapky mam najsilnejsiu moznu kombinaciu, pod 20 mi ale tlak nestiahnu.
Je tu niekto s takouto prognozou? Prosim piste
Očná klinika Antolská V BA sa na to špecializuje ale 22 ešte není tska katastrofa býva aj 40 ...
@sisa_s dakujem som z Nitry
@ada510 prosim mas aj osobnu skusenost?
Ak si z nitry, tak sa skus objednat k Dr.Mattova, pripadne v BB Dr.Prazenicova, v BA Dr. Vodrazkova 🙂 vsetko glaukomove odbornicky
@sisa_s nepoznáte prosím nikoho v ZA kraji? tiež mám tento problém a pritom tlak mám len okolo 15.... neustále vidím horšie...
@deti95060810 skuste Dr.Molitorovu 🙂
Ja som očná sestra a mama tam bola viac krát ale ona to ma horšie skrizene aj s inými diagnózami ale tam je vždy pomohli ...a ešte v Trnave v nemocnici je dobre očné oddelenie ale tam nemám osobnú skúsenosť len čo som počula...
@deti95060810 mozem sa spytat na vas stav? Aky mate typ glaukomu? Poskodzuje sa Vam opticky nerv dalej aj pri takomto tlaku ze 15?
Ahoj, ako sa ti darí? koľko máš rokov? ja mám tiež glaukóm a tiež žiaľ ubudajúcu hrúbku optrického nervu, mám 42 ...

Okrem konzervativnej liecby kvapkami existuju aj laserove a chirurgicke metody, vsetko musi zvazit lekar (najlepsie taky, ktory sa venuje glaukomu)
Z ktorej casti svk si? Mozno poradim aj vhodneho odbornika