Je možné po prekonaní Covidu-19 dostať ho znova?
Ahojte..najde sa tu niekto kto je ockovany aj prekonany na covid...je mozne po covide chytit covid znova? Alebo je tam nejake ochranne obdobie? Resp.dostal niekto 2x xovid po sebe?
@vevesh Zaujímavé. Takže účinnosť vakcíny je dosť pochybná.
@akinom0077 Boli to ochorenia alebo len pozitívne testy?
@alenatomova ale vsak to vsade opakuju, ze po ockovani protilatky klesaju po urcitom case, prero treba 3.davku ( u nas v nemecku pichaju uz po 3.mesiacoch po druhej), tak, aby pred letom stihli este 4.davku, aby mohli otvorit hranice na dovolenky🙄🙄🙄🙄. A zase subjektivne v mojom okoli, neziaduce ucinky ani jeden lekar nenahlasil- dovod, urcite to nebolo z ockovania (od zavaznych trombofilnych stavov po nepriame neziaducw ucinky ako stala chorlavost). Mne stacilo, ako mne povedali na zravotnickom urade, ze maju chaos v cislach, lebo niektore infekcie maju hlasene 2x a niektore vobec ci teraz v tv, ze klesanie novych pripadov ma na vine tiez zdravotnicky urad, lebo maju dovolenky a nesperacuvavaju poriadne nove hlasenia a teda neskor to vyskoci, lebo pridu z dovoleniek spat........akoze say whaaaat?
@alenatomova no áno, škoda. Ale napríklad jej mama 70r očkovaná pfizer sa od nej ani raz nenakazila ✊
@alenatomova ochorenia s horuckami, kaslom atd vsetkemu co k tomu patri. Bezpriznakovemu priebehu neverim.
@vevesh zaujímavé. Rovnakú skúsenosť mám aj ja... Viacero blízkych aj priatelov- 2 krát covid dostali očkovaní. Prvýkrát po 2.davke, a druhýkrát po pár mesiacoch,dokonca poznám dvoch ľudí,čo dostali 2.krat covid po 3.davke. Na druhej strane mám v okolo veľa ľudí neočkovaných,ktorí mali covid len raz...
@akinom0077 Teda opakovane chorí s príznakmi. Po krátkej dobe. Sú nezaočkovaní? Alebo ak áno, prosím napíš, že ktorou vakcínou.
@akinom0077 Ja som nezaočkovaná - a od dcéry v spoločnej domácnosti som to tiež nechytila - podľa príznakov. Žiadne. Cítim sa dobre. Na test nejdem. Ja si tú špajdľu do nosa cudzou osobou nenechám strkať. Na to nech zabudnú. Som v karanténe, to musí stačiť.
@figurka1985 Napíš, ktorá vakcína je takto "vysoko účinná". Určite sme zvedavé viaceré.
@alenatomova myslim, ze netreba- moj tip je pfizer, kedze len ten sa ockuje na 3x najdlhsie a je to najrozsirenejsia vakcina...
@lenka9g Prepáč, ale neviem nájsť moju otázku - No áno, škoda - je odpoveď na čo?
@alenatomova napísala si, že to nie je dobrá reklama na očkovanie a ja, že áno,nie je, škoda.
@lenka9g poznam mnoho dochodcov, co boli v intenzivnom kontakte s pozitivnymi a nenakazli sa. bolo to v obdobi, ked sa este neockovalo.
nemam uplny prehlad, ale co viem, tak sa zvycajne pri epidemiach a pandemiach nikdy nenakazi 100% ludi.
@figurka1985 neviem co je na tom pravdy,a le citala som clanok, ktory hovori o tom, ze vyslovene ockovanie moze vyvolat covid. a tiez som citala clanok, ze ak am niekto prekonany kovid a je ockovany, vznikne tam akesi prepojenie neicoho, co vyvola pozitivitu PCR. poznam 2 baby po 3 davke a pozitvne, ta jedna bola pozit. dokonca aj po 2 davke.
@henka123123 my s mamou sme mali dva krat. Zhruba po 14 mesiacoch. Ona prvy krat so slabsimi priznakmi, ja bez priznakov. Ona druhy krat tri dni teploty a pocit ako pri chripke a ja opat takmer bez priznakov.
@alenatomova Pfizer
Zatiaľ testované na malej skupine ľudí, ale vyzerá to tak, že vakcína nevytvára bunkovú imunitu a dokonca ju ničí, vychádzam z informácií, ktoré poskytol u nás riaditeľ jedného súkromného laboratória, kde začínajú testovať T-cell imunitu a takéto výsledky sa im vrátili. Očkovani majú protilátky len v krvi, obmedzení čas, nektorym ľuďom s problémami s imunitou sa nevytvoria ani tie, keď im zmiznú protilátky z krvi sú na začiatku a potrebuju ďalšiu dávku, aby boli chránení. Prekonany covid - výsledky sa im vrátili pozitívne s dostatočnou bunkovou imunitou až na prípad, kde bol covid a po ňom očkovanie, tam žiadna bunková imunita, preto je možné, že vakcína bunkovu imunitu ničí.
Hádať sa tu nemienim s nikým, nejde o žiadnu vedeckú štúdiu, len data, ktoré zatiaľ zozbierali, je mi jedno, či sa táto informácia niekomu páči alebo nie. Väčšina ľudí sa už aj tak zariadila ako uznala za vhodne
@henka123123 Áno, žiaľ. Kolegyňa má muža ockovaneho. Koncom novembra mal potvrdeny covid- len unava, inak bezpriznakovy ( v robote mali pozitivneho a nakazil sa). Mysleli aj so ženou si že fajn, očkovany..prekonaní... A dnes mu prišiel vysledok pcr testu..opäť pozitívny. Z večera do rána Horúčky, sople ...tak šiel na pcr... To, že bol pred mesiacom a pol prekonaný, nepomohlo. Zrejme omikron je už rozšírený aj u nás...
@sisaka nieco an tom bude. poznam mnozstvo ludi, ktori mali po ockovani zapal pluc s velmi rychlym, az nezvycajne rychlym priebehom a u niektorych aj umrtim.
kolegyna v preddochodckovom veku, tazky zapal vajecnikov, hlavne, ze je to choroba maldych zien. akoze ok, moze sa vyskytnut aj vo vyssom veku, ale az taky tazky priebeh, ze musela byt hospitalizovana a na 3-komb, ATB? dalsia najskor nepekny vred na tvari, potom vysyp okolo nosa a nakoniec hlboky absces na lytku. zaver - oslabena imunita, zrejme po ockovani. nehovoriac o pasovych oparoch, trombozach, zlyhaniach srdca, nahle a zavazne zhorsenie cukrovky a pod.
@majamat niečo sa určite deje, u nás už mame v nemocnciach viac očkovanych ako neočkovanych, od septembra sa to pomaly obracalo a už sa aj otočilo. Mame 80% zaockovanost, v mnohých vekových kategóriách už mame 90% nakazených očkovanych, postupne to dostávajú všetci očkovaní známy… a nielen covid, mám pocit, že sa tiež všetko na nich lepí… vyzerá to ako celkovo oslabená imunita, normálne sa bojim, ako sa toto ešte vyvinie 😔
@sisaka Tvrdila si, ze si v Kanade. Deje sa nieco, ale asi iba v tvojej mysli. Ako mozes klamat, ze mate viac neckovanych v nemocniciach, ked ofiko zdroje tvrdia opak https://health-infobase.canada.ca/covid-19/epid...
@sisaka Vakciny menej chrania pred nakazenim novou mutaciou, ale stale je tam ochrana. Ak mate 90% zaockovanost, tak je jasne, ze hospitalizovani budu zvacsa zaockovani. Statistiky nepustia. Vakciny dokazatelne znizuju riziko hospitalizacie a smrti. V nasej populacii, kde mame 50% zaockovanost to je velmi jasne vidiet na hospitalizaciach a stavoch na jis. Dostanu sa tam aj niektori zaockovani, ale bud velmi starucki, chori, ved sami vyrobcovia deklaruju tusim 95% ochranu pred hospitalizaciou. Tak ak mate v nejakych vekovych skupinach 90% zaockovanost, tak pri hospitalizacii tych ockovanych sa ti to ako statistickemu laikovi moze zdat "podozrive", ale je to len bohuzial normalny stav, lebo pri vyssich vekovych skupinach to riziko hospitalizacie bolo pred vakcinaciou nativne ovela vyssie. Neockovani koncia horsie. Ver mi. Tu na SK davame cislam za pravdu, bohuzial.
@dadis s tebou sa nemienim vonkoncom baviť. Ty si sleduj vlastnú krajinu. Ak si dobre pamätám, už som ti raz vysvetlila, ako funguje zdravotnictvo v Kanade. Takže staraj sa o seba, nemienim nejakej zaslepenej, zhypnotizovanej fanatičke niečo vysvetľovať. Ukludnuj sa čím chceš, ja naše štatistiky sledujem veľmi pozorne, vidím v priamom prenose, čo sa deje, ľudia sú klamaní msm, nepotrebujú počúvať papagája, čo sa naučil opakovať dokola, čo im hučia do hláv media
@sisaka Prepac, ale fanatik si asi ty 😂😂😂, ze tvoja Kanada 😂😂😂😂 Citaj tie statistiky a pouzi prosim zdravy rozum. Pises, ze 90% je zaockovanych. Tak ta prevaha pripadov je uplne logicka. Predstav si priklad. Ide 100 deti na sankovacku. 90 z nich si vezme ciapku a 10 ide bez ciapky. Prechladne 10 deti s ciapkami a 5 deti bez ciapok. Je vyssie riziko prechladnutia v skupine ciapkovych alebo bezciapkovych. Toto bolo nazorne vysvetlenie pre cisla nakazenych z tvojej tabulky. Teraz ti este skusim podobne nazorne vysvetlit vztah medzi nakazenym a hospitalizovanym. Vidis v tvojej tabulke, ze i ked drviva vacsina nakazenych he ockovanych, tak v nemocniciach je to 50 na 50. Pri 90% zaockovanosti! Chapes uz ten rozdiel? Na priklade ciapkarov ti to vysvetlim. 1 dieta z prechladnutych ciapkarov ide do nemocnice a 1 dieta zo skupiny bez ciapky tiez. Povies si, vsak prast jak uhod. Ale z pohladu statistiky sa do nenocnice dostane 1/90 ciapkarov a 1/10 neciapkarov. Dala ci nedala by si ciapku?
@dadis Ok, ty matematicky génius. 72% celkovej populácie je očkovanych. Ak čo i len 80% všetkých nakazených je očkovanych, to znamená, že je viac nakazených očkovanych ako neočkovanych.
Čo sa tým hospitalizácii, písala som, že sledujem trend, kým niekedy v septembri tvrdili štatistiky, že väčšina nakazených v nemocnciach sú neočkovaní už sa ten trend zmenil a od konca decembra v nemocnciciach stúpli počty nakazených očkovanych natolko, že už presiahli počty neočkovanych. Možno tie čísla sa až tak nezmenili, keďže u nás sú plne očkovaní až 2 týždne od 2. dávky, v tomto okne je dokázané, že majú ľudia oslabenú imunitu a končia v nemocnciach, ale neráta sa to k očkovanym. V podstate je to jedno, jasne som napísala, že sa tu s hypnotizovanymi nemienim hádať
Čiapku si nedám, daj si kľudne aj 10, vidím, čo tie čiapky ľuďom robia, bola by som sprostá, dať si čo len jednu.
@sisaka Nasla som si cas a v Kanade je 90% zaockovanost u ludi nad 12 rokov..https://health-infobase.canada.ca/covid-19/vacc... je mi luto, ze si sa takto radikalizovala, pamatam si tvoj nick a mala som ta za velmi mudru a vzdelanu mamicku.

@majamat Toto hovoria na youtube "dezinformátori" - profesori, virológocia, epidemiológovia - nie tí vládni, samozrejme. Mne v hlave vŕta otázka: ak stále prebieha x- tá fáza testovania vakcíny, musí byť aj kontrolná skupina, ktorá dostáva placebo. Oni vedia, ktorí to sú. Očkovaný ale nie, ten si myslí, že dostal účinnú vakcínu s mRNA. Takže keby tá vakcína mala aj u 50% ľudí vážne nežiadúce účinky, tak to bude vyzerať, ako keby sa vyskytovali len u 25% očkovaných. A sme pri zrode žonglovania s číslami. Potom nasleduje to, že mnohí z očkovaných tie nežiadúce následky nenahlásia, lebo ich prisudzujú inej príčine alebo náhode... Alebo nahlásia a lekár ich začne presviedčať, že to nebudú následky vakcíny - a nenahlási ich on. Štatistika potom vyzerá pekne. Ale taký lekár by si zaslúžil odňatie licencie za bezcharakternosť.