Je možné opustiť psychiatriu na vlastnú žiadosť?
Ahojte. Mám známeho , čo sa v piatok pokúsil o samovraždu. Ležal vyše týždna na JISke , potom bol prevoz na psychiatriu. Dnes som sa dozvedela , že je doma a prepustili ho na vlastnú žiadosť. Prosím , je niečo take možné?
Ja myslím, že v prípade pokusu o samovraždu to možné nie je.
Je to možne , viem z vlastnej skúsenosti, ale musí byť svojprávny
je to velmi individualne a je to mozne. svojpravnost pri tom nehra rolu. ak nie su splnene podmienky na tzv. nedobrovolnu hospitalizaciu ktora sa hlasi na sud, tak to mozne je…
ano je. pokial to nie je liecenie dane sudom tak moze hocikedy odist. nikto ho tam nasilu drzat nesmie
áno je to možne pokiaľ nie je zbavený na právne úkony a nenakazal súd.V prípade ak by niekomu niečo urobil a by bol súd ktorý by povedla že ma ísť na psychiatriu tak len súd môže rozhodnuť že či môže odisť s psychiatrickej liečebne alebo nie .Ináč je svojpravny a mohli ho pustiť.
Áno, kamarátka tak mala muža na liečení najprv súhlasil išiel do Pezinka a na 3 deň podpísal reverz.Mesiac predtým ležal na psychiatrii v nemocnici.Aspon treba sledovať či dohovoriť nech berie lieky
tak ako pise amonet ak nebolo podane na sud tak moze odist ak to islo cez sud tak nemoze odist musi tam byt do rozhodnutia sudu zo skusenosti viem ze to trvalo cca 2 tyzdne kym sud rozhodol ze dany clovek tam nemusi byt a siel domov
Pri pokuse o samovraždu nie.
Záleží na tom na akom oddelení ležala. Je psychiatria akútne oddelenie a odtiaľ určite nepustia na vlastnú žiadosť, ani keď sa podpíše príbuzný, že si to berie na zodpovednosť. Kým neprepusti primárka, tak sa odtiaľ nedá dostať..Je psychiatrické oddelenie, kde máte aj vychádzky napriek a odtiaľ sa dá dostať

Áno pokiaľ nie je zbavený svojpravnosti.