icon

Je možné zastaviť začínajúci kaz?

19. nov 2024

Dobrý deň mate skúsenosť?
Co si dávať na to ?
Pripadne ak mam citlivé zuby na vzduch, nie však bolestive.

pribinak
19. nov 2024

Áno, návštevou zubnej ambulancie

aandrea9
19. nov 2024

To už zastaví jedine zubár... vŕtačkou a plombou.

nevenka
19. nov 2024

Citlive pri krckoch? Ja som mala odhalene krcky a robil sa mi na nich kaz, takze ako ustupuje dasno, tak sa musia obcas prerobit, dorobit.
Ak su citlive, mne pomaha Elmex Sensiyive Professional pasta - tato drahsia.
Davam si viac vitaminu C proti zapalu dasien.
Na prevenciu pred kazmi a ze vraj aj zastavenie kazu je dobry gel z lekarne Elmex.
Mne to zubarka, taku "bodku" zoskrabala a niecim zalakovala.

ikonica
19. nov 2024

Po kazdom jedle xylitol (zuvacka, curtik, gel) raz za tyzden elmex gel. Zubna pasta a fluorom a hydroxyapatitom... To ako prevencia... Na citlive tuby si kupujem vacsinou elmex aensitive a po case to prejde... Z lacnejsich past je vraj celkom dobra napr z DM dontodent sensitive (ma aj fluor a aj hydroxyapatit)

ronie338
19. nov 2024

Na citlivé krcky je nalepsi sensodyne rapid po umytí zubov natrieť na krcky q nechať pôsobiť najlepšie na noc. Začínajúci kaz sa dá, treba 100% hygienu, medzizubnr pomôcky každý deň, nie len niť ale aj medzizubnr kefky, jednozvazkova kefka, elmex gelee raz za týždeň. Ráno elmex pastu, večer sensodyne. Ale to vie zastaviť kaz v sklovine, ak už je v dentine rám už nič len vyvrtqt a vypln.

koniarova
19. nov 2024

Kaz už ničím nezastavíš. Čím skôr sa opraví,tým lepšie.

tabakmirka
19. nov 2024

Kaz je najlepšie čím skôr opraviť. Nezastavíš ho ničím, možno spomalíš dôslednejšou hygienou, no to je tiež otázne.

simma42
19. nov 2024

Ako už bolo spomenuté, ak je len vo vrchnej vrstve skloviny, vieš ho zastaviť (dôkladná hygiena, vrátane všetkých pomôcok, fluoridovanie zubov buď pastami alebo odborne u DH). Ak už je hlbšie, zasahuje do dentínu, s tým už neurobíš nič a zubárovi sa skôr či neskôr nevyhneš. Myslím ale, že ak už kaz "cítiš" a teda spôsobuje nejaký problém, citlivosť, poradí si s ním len zubár.

ailiba
19. nov 2024

Ja mam dobre skusenosti... Na zub nakvapkat Draciu krv (kupujem v Energy). Viac krat mi to pomohlo, aj mojej rodine.