icon

Je normálna bolesť po extrakcii zuba?

daranka18
Včera o 18:31

Ahojte,včera som bola na pohotovosti,ťahali mi koren zuba a mala som za zubom začínajúci zapal. Vytrhli,všetko ôk,dali drenaz. Dnes som bola dren vymenit, ale tým ze mi to vyplachli peroxidu,zmizla krvná zrazenina. Boli ma celá kosť na ľavej strane kde mi trhali koren,dolná ľavá 6.,tak mi dnes predpísala atb dalacin. Neviem poriadne otvoriť usta,mam dosť veľké bolesti. Je to normálne?
Zajtra idem znova ale už dren len vybrat
Dakujemmm

daranka18
autor
Včera o 18:34

Vyzerá to hrozne 😪

daranka18
autor
Včera o 18:37

Vie mi prosím niekto povedať a ukludnit ci to vyzera ôk? Zajtra idem znova vybrat dren

anonym_573636

Áno. Je to normálne. Tá foto ozaj nebola potrebná. Ešte môže prísť aj opuch. Aj ten je normálny

anonym_8aa3e1

@daranka18 ak mas antibiotika malo by to byt OK kedze eliminuju zapal sposobeny bakteriami. No uprimne ja som take bolesti nemala, mne len vytrhli zub a na ziadne cistenie som ani nesla, samo sa zahojilo. Stravu mas adekvatnu - tekutu? Nekloktas si to, ze sa ti stale otvara ta rana? To je zakazane. Pit odporucam repikovy caj, nie horuci. Ak by sa bolest zhorsovala smer pohotovost, tam moze sa chytit aj trojklanny nerv a to je vraj riadna bolest. Inak ti neviem poradit.

daranka18
autor
Včera o 18:38

@anonym_8aa3e1 stravu mam tekutu,fungujem len na detských kasickach aj to studených,a pijem len vlažné čaje,nevyplachujem ničím

daranka18
autor
Včera o 18:39
@anonym_8aa3e1

@daranka18 ak mas antibiotika malo by to byt OK kedze eliminuju zapal sposobeny bakteriami. No uprimne ja som take bolesti nemala, mne len vytrhli zub a na ziadne cistenie som ani nesla, samo sa zahojilo. Stravu mas adekvatnu - tekutu? Nekloktas si to, ze sa ti stale otvara ta rana? To je zakazane. Pit odporucam repikovy caj, nie horuci. Ak by sa bolest zhorsovala smer pohotovost, tam moze sa chytit aj trojklanny nerv a to je vraj riadna bolest. Inak ti neviem poradit.

@anonym_8aa3e1 akurát rána je predpokladám otvorená kvôli tomu drenu

anonym_8aa3e1
Včera o 18:40
@daranka18

@anonym_8aa3e1 akurát rána je predpokladám otvorená kvôli tomu drenu

@daranka18 chapem, ale s tym uz nemam veru skusenost, drenaz som nemala. Ale ak mas antibiotika zapal by sa nemal rozsirovat. Pockaj do zajtra kedy tam znovu pojdes a opytas sa...

daranka18
autor
Včera o 18:40

Ja som sa bála ci tam nemám to suche lôžko alebo niečo také keďže zboku je dasno akokeby belave

daranka18
autor
Včera o 18:41
@anonym_8aa3e1

@daranka18 chapem, ale s tym uz nemam veru skusenost, drenaz som nemala. Ale ak mas antibiotika zapal by sa nemal rozsirovat. Pockaj do zajtra kedy tam znovu pojdes a opytas sa...

@anonym_8aa3e1 ďakujem,ráno určite sa budem pýtať ako sa to hojí

anonym_8aa3e1
Včera o 18:41
@daranka18

Ja som sa bála ci tam nemám to suche lôžko alebo niečo také keďže zboku je dasno akokeby belave

@daranka18 to belave je praveze ziaduce. To mne povedal zubar, ze to sa nemam snazit vycistit. Tam sa tvori nove tkanivo...

anonym_4ce43d
Včera o 18:54

Je to normalne

elz1920
Včera o 19:04

Dole vraj zvykne bolieť viac ako hore, povedali mi zubári.

Minulý rok mi ťahali boľavý zub, dole, bolesť prešla do týždňa. Ale nemala som zápal, mala som to rozcitlivené z klímy, s liečivou vložkou, hlboko vŕtané. Bola snaha zub zachrániť, nepodarilo sa.

Tento rok bezproblémovú osmičku čo sa smeru rastu týka, neboľavú, hore, v lete a úplne bez problémov.

Ten biely film na mieste trhania je ok.

Vyplachovala som repíkom. Môže sa aj šalviou.

annnna18
Včera o 19:05

Je to uplne normalne, aj ta bolest a moze byt aj opuch.. take tri dni urcite. Normalne si davaj analgetika pri bolesti. Nenechaj zajst tu bolest do extremov a chlad to. Pomalicky sa to bude hojit a bolest ustupovat 🙂

daranka18
autor
Včera o 19:18

Ďakujem vám,uklidnili ste ma

majus2323
Včera o 19:26

@daranka18 toto je veľmi neprijemne a bolestivé. Dlho sa vám to bude hojiť. Prajem veľa síl nech to máte čím skôr za sebou

marek775
Včera o 19:50

@daranka18 Je to normalne v pripade, ze mas zapal. Existuju aj silnejsie antibiotika a so sirsim spektrom, ale ak ti pomoze Dalacin, tak fajn. Ak si dostala lieky proti zapalu a bolesti, ber ich. Nezabudaj na probiotika. V pripade, ze sa ti zapal do niekolkyvh dni nezmierni, budes musiet ist naspat k zubarovi.
Ak by sa to nelepsilo dlhodobo, treba to zrontgenovat a ak by to bolo potrebne, zrevidovat v ramci maxilofaciálnej operacie.

marek775
Včera o 19:53
@marek775

@daranka18 Je to normalne v pripade, ze mas zapal. Existuju aj silnejsie antibiotika a so sirsim spektrom, ale ak ti pomoze Dalacin, tak fajn. Ak si dostala lieky proti zapalu a bolesti, ber ich. Nezabudaj na probiotika. V pripade, ze sa ti zapal do niekolkyvh dni nezmierni, budes musiet ist naspat k zubarovi.
Ak by sa to nelepsilo dlhodobo, treba to zrontgenovat a ak by to bolo potrebne, zrevidovat v ramci maxilofaciálnej operacie.

@marek775 ale to su len mozne konplikacie - ak ti to urobili dobre, bude to ok. A nie je pravda, ze sa to bude dlho hojit, ako tu niekto napisal.

anonym_1d5187
Včera o 20:00

@daranka18 je to normálne. Väčšinou dávajú hneď aj atb a ešte ak tam bol aj zápal. Neviem prečo ti to Dr hneď nedala. Čo mám skúsenosť tak väčšinou aj šiju tu dieru po zube, ale nikdy tam nebol zápal. Preto ti to nezažili?

daranka18
autor
Včera o 20:13
@anonym_1d5187

@daranka18 je to normálne. Väčšinou dávajú hneď aj atb a ešte ak tam bol aj zápal. Neviem prečo ti to Dr hneď nedala. Čo mám skúsenosť tak väčšinou aj šiju tu dieru po zube, ale nikdy tam nebol zápal. Preto ti to nezažili?

@anonym_1d5187 netuším prečo mi nešili, akurát dali drenaž a atb až dnes keď som povedala ze ma boli sanka a neviem poriadne otvoriť usta

maryetta
Včera o 20:20

To mas kvoli zapalu zrejme. Aj atb. Ja som bola nedavno trhat osmicku. Bolelo jeden den. Ale dr ma upozornil ze ozaj pozor na stravu. Ziaden vyplach.
A ze sa to bude hojit aj 2 tyzdne. Ze ozaj opatrne.
Ani von som nechodila lebo mi ostry vzduch nerobil dobre.