icon

Je normálne cítiť bolesť po liečivej vložke v zube?

korytnacka121
11. jún 2024

Ahojte! Bolest zuba mi zacala z nicoho nic. RTG odhalil kaz pod plmbou, zubarka vyvrtala a dala liecivu vlozku, no bolest bola neznesitelna. Pri navsteve pohotovosti mi zub otvorili, vycistili korenove kanaliky (bol tam aj hnis) a nechali otvoreny. Kym bol otvoreny nebol ziadny problem. Dnes mi zubarka dala opat nieco liecive do zuba a zatvorila docasne, bolest sa vratila. Avsak nie az taka silna ako pocas prvej vlozky, je to v poriadku? Respektive ako dlho moze boliet zub po vlozeni liecivej vlozky?

Strana
z2
lenka123456789123
8. okt 2024

@2reperka55 ja som bola aj na dvoch neboj nebudeš vedieť o tom dá ti umrtvenie zuba.Zub bude dva dni citlivý to je asi všetko. A naďalej mi slúži. Zatiaľ.

lukas25t
9. dec 2024

@tanyan úplne súhlasím

mae75
17. okt 2025
@lenka123456789123

@jamimo antibiotiká zaberú len na istú dobu problém je v koreni zuba pokial zubár nevyrieši zápal na koreni zuba tak zápal tam bude neustále antibiotiká davajú zubári aby zápal utišili na istú dobu ale pokial sa dobre neporieši zub tak nie sú riešenie sú skôr ako pomoc. Akonáhle zápal na koreni je neustále po dobratí antibiotík sa vráti. Zápal na koreni zuba sa dá poriešiť iba tak,že ho odstráni zubár a to je vyplnenie kanalikov správne alebo niekedy nutná resekcia zuba.

@lenka123456789123 dobry vecer,vcera som bola na konzultacii ohladom resekcie ale bolo mi pobedane,ze ak wa nepodari a zub by musel ist von tak uz na miesto toho zuba sa neda da implantat,prosim nemate skusenost s resekciou?dakujem

lenka123456789123
18. okt 2025
@mae75

@lenka123456789123 dobry vecer,vcera som bola na konzultacii ohladom resekcie ale bolo mi pobedane,ze ak wa nepodari a zub by musel ist von tak uz na miesto toho zuba sa neda da implantat,prosim nemate skusenost s resekciou?dakujem

@mae75 resekcia zubu je posledná možnosť zachrániť. Ak máte zápal v zube aj po dlhom čase. A vyčistené všetky kanáliky už iné neostáva. Podstate je to mini zakrok kde odberu hrot zubu. A zaplnia tým zub zachránia. Niekedy to nie je možné teda potrebná konzultácia. Zubár, Vám povie či sa to oplatí. Mne to zatiaľ osobne robiť nemuseli.

Strana
z2