Je normálne mať výpadky pamäte po pôrode?
Ahojte mam pol rocne dieta a mam uolne vypadky pamäte prvych mesiacov ked sa narodil … ja si normalne neviem spomenut ked bola male babatko fakt len ze uryvky minimalme… je to normalne ?
myslim ze su to aj hormony,ja som tiez bola dost mimo, minimalne 2-3 mesiace uplne.
Mam lem take zablesky, cim vacsi stres bol tym menej si pamatam... Uzila som si az tretie 🙂
ano je to normalne. nedostatok spanku, zmen rezimu stres hormony ....
Rovnako.
Nemala si po narodeni velmi zly spanok? Nebola si hore kazde 3 hodiny na kojenie? Akurat som nedavno citala ze problemy s pamatou su koli nedostatku spanku - konretne REM spankovej fazy.
Pocas tejto fazy sa ukladaju zazitky z dna do dlhodobej pamate. Musis mat dostocne dlhy spanok aby sa ti dokazali striedat fazy hlbokeho spanku a REM spanku. Ak mas malo spanku celkove tak sa nedostanes do tej REM fazy a tym padom si nevytvoris pamat.
Je to normálne spôsobuje to hlavne ten nedostatok spánku a únava a vyčerpanosť po pôrode..
Proste v poriadnom spánku si vytváras dlhodobé spomienky tie už nie sú úplne reálne skorej také preblesky a ty k nim vytvoris príbeh a ten si potom pamätáš...tvoj mozog si ho opakuje (celé to ide podvedome nie vedome)...bez spánku to nemáš kedy spraviť...tak si to vôbec nepamätáš.

Ja mam to iste, keby nie fotiek tak neverim 😭🤣