icon

Je normálne necítiť smäd, keď je horko?

22. jún 2025

je horko
necitim smad
to je normalne?

patka06
22. jún 2025

Je horúco
Ak piješ dostatok tekutín, je normálne, že nepociťuješ smäd

autor
22. jún 2025
@patka06

Je horúco
Ak piješ dostatok tekutín, je normálne, že nepociťuješ smäd

@patka06 nepijem skoro vobec

patka06
22. jún 2025

V tom prípade by som to brala ako problém
Začni viac piť, aj keď nie si smädná - po malých množstvách

autor
22. jún 2025
@patka06

V tom prípade by som to brala ako problém
Začni viac piť, aj keď nie si smädná - po malých množstvách

@patka06 dakujem vyskusam

toto som nikdy nemala preto je mi to divne

thirstymonk
22. jún 2025

Ja to mám zas naopak. Sa ma sestrička minule na NTS pýtala, či som včera vypil aspoň dva litre vody. A ja jej povedam: Moja zlata, ja už som dnes vypil dva litre vody. Bolo to na odber plazmy o 8:40 haha :D
Mňa už urologička zdžubala, že nie je normalne, aby človek vypil 4,5l vody za deň v zime, lenže čo mam robiť, keď som furt smädny?

autor
22. jún 2025
@thirstymonk

Ja to mám zas naopak. Sa ma sestrička minule na NTS pýtala, či som včera vypil aspoň dva litre vody. A ja jej povedam: Moja zlata, ja už som dnes vypil dva litre vody. Bolo to na odber plazmy o 8:40 haha :D
Mňa už urologička zdžubala, že nie je normalne, aby človek vypil 4,5l vody za deň v zime, lenže čo mam robiť, keď som furt smädny?

@thirstymonk ano ty to mas av mene 🙂
ja pravezne bezne pijem ovela viac ale ako zacalo teplo pijem malo, necitim smad

moonlight1210
22. jún 2025

Bezne pijes malo vody? Mohla si naucit telo hospodarit s malym mnozstvom.

Nie je to ziadna vyhra. Namaha to pecen aj oblicky. Moze to skoncit kadecim od oblickovych kamenov, po ich zlyhanie. Oblicky nebolia, ked sa nicia. Ked zacnu boliet a upozornia na seba, uz je to zvycajne velmi vazne. Nehazarduj s tym.

Dehydratacia sa tiez nemusi prejavit smadom. Obvykle ked pocitime smad, uz telo zacina riesit problemy.

Takze sa nauc pit. Nachystaj si vzdy pohar vody, aspon 2 deci a postupne z neho odpijaj, ked ti nan padne zrak na stole v kancli, alebo ked pojdes okolo neho doma.

Skus pre zaciatok dva taketo pohare. Potom denne mnozstvo zvysuj.

Musis z toho urobit zvyk. Lebo si mozes nevedomky znicit zdravie.

autor
22. jún 2025
@moonlight1210

Bezne pijes malo vody? Mohla si naucit telo hospodarit s malym mnozstvom.

Nie je to ziadna vyhra. Namaha to pecen aj oblicky. Moze to skoncit kadecim od oblickovych kamenov, po ich zlyhanie. Oblicky nebolia, ked sa nicia. Ked zacnu boliet a upozornia na seba, uz je to zvycajne velmi vazne. Nehazarduj s tym.

Dehydratacia sa tiez nemusi prejavit smadom. Obvykle ked pocitime smad, uz telo zacina riesit problemy.

Takze sa nauc pit. Nachystaj si vzdy pohar vody, aspon 2 deci a postupne z neho odpijaj, ked ti nan padne zrak na stole v kancli, alebo ked pojdes okolo neho doma.

Skus pre zaciatok dva taketo pohare. Potom denne mnozstvo zvysuj.

Musis z toho urobit zvyk. Lebo si mozes nevedomky znicit zdravie.

@moonlight1210 praveze cely zivot vela pijem toto ma par dni

moonlight1210
22. jún 2025

Dehydratacia sa moze paradoxne prejavit aj znizenou potrebou pit.
Ale mozu za tym byt aj ochorenia. U teba ale skor ta dehydratacia, ak to mas len pocas teplejsich dni.

autor
22. jún 2025
@moonlight1210

Dehydratacia sa moze paradoxne prejavit aj znizenou potrebou pit.
Ale mozu za tym byt aj ochorenia. U teba ale skor ta dehydratacia, ak to mas len pocas teplejsich dni.

@moonlight1210 aha to by ma ani nenapadlo, vcera som zjedla 2kg melonu mozno preto dnes necitim

lucka290897
22. jún 2025

Ja to mám bežne, necítim smäd vypijem tak pól litra denne viem že to je problém ale som zdravá všetko je v poriadku teda aspoň myslím jedine mám zápchu kvôli tomu

marianarem
22. jún 2025

No u mojho syna je to tiez tak, nechapem to a som z toho dost nervozna pravdu povediac, lebo aj teraz v lete ho treba do pitia doslova nutit a kontrolovat ho. Manzel bol na tom tiez podobne, az na moj popud zvysil prijem tekutin. Bolo to po tom, co som si v zaciatkoch nasho spoluzitia jeden vecer uvedomila, ze za cely den vypil deci tekutiny. Nebolo to sice v horucom lete, ale je to malo za kazdych okolnosti. Slabo pil aj v lete.

autor
23. jún 2025
@lucka290897

Ja to mám bežne, necítim smäd vypijem tak pól litra denne viem že to je problém ale som zdravá všetko je v poriadku teda aspoň myslím jedine mám zápchu kvôli tomu

@lucka290897 ja bezne tie 2 litre dam ale posledne dako malo pijem, ale jem dost ovocie a melon mozno preto

radula17
23. jún 2025

úprimne, tiež mám tento problém, pijem strašne málo a niekedy vôbec celý deň nevypijem nič okrem jedného čaju. Pijem niekedy nasilu lebo viem že malý prísun tekutín je zle.

thirstymonk
23. jún 2025

No napriklad ja rano vstanem a hneď exnem pol litra. Potom kým vyrichtujeme deti do školky ďalšieho pol litra. Pri raňajkach tretieho pol litra. No a tak za hodinku pol litra energeťaku, bo kava mi nechuti. Ani nevieš jak a maš dva litre.