Je normálne svrbenie po uštipnutí osou?
Dobry den. Nie som si ista ci to bola osa alebo nieco ine. Zihadlo som tam nemala. Po ustipnuti sa do minuty spravil biely kruh s dierkou vo vnutri. Zabolelo to a bolela ma noha az pod koleno. Potom to preslo, bolale noha len priizne v mieste vpichu (na foto je oznacene, kde som mala stipanec). Ustipnitie bolo pred 2mi dnami. Cca 48hod dozadu. Len som zacitila tu bolest a videla nieco odletiet, ked som mihla nohou. Potom po 12tich hodinach mi to zacalo viac a viac cerveniet a mierne opuchat a extremne svrbiet. Potieram stale fenistilom, ale svrbenie nejak neprechadza. Je to v poho, ze to takto viac cervenie?
Teraz ten stipanec ani nevidno, akokedy ma nic ani neustiplo.

Ano…
Keby to bolo vážne, tak nestihneš písať na MK ver mi 🙂
mňa ruka po uštipnutí osou svrbela skoro týždeň, miesto bolo červené a mierne opuchnuté. Natierala som fenistilom
Je to normálne, minuly týždeň som na osu stúpila, tri dni som mala klobasku miesto palca. Ocot a fenistil zmiernili opuch a svrbenie. Do týždňa to bude preč.
@anonym_autor mňa pred týždňom uštipla osa do nohy a tiež strašne opuchnutú som mala a bolesť. V lekárni mi poradila ocot a potom si kúp gáfrovú masť s ichtiolom a tá ti všetko vytiahne Mne to za 3 dni úplne takto prešlo.
Pokial to miesto opucha, zapal sa zvacsuje, a cele miesto je horuce oproti druhej nohy - tam uz je zapal. Nie je to reakcia na ustipnutie ako taka, ale to miesto sa ti zapalilo. Ja som mala na zaciatku leta to iste. Nakoniec som skoncila na antibiotikach.
Ked to mas uz dva dni taketo, chod k doktorovi. Ano, je normalne, ze po ustipnuti je miesto opuchnute, pali a svrbi. Ale nie dva dni. Asi tam mas zapal a budu potrebne antibiotika.

Dcéru vždy keď ustiplo tak to mala presne takéto. Ale dva dni po už nie, vždy iba niekoľko hodín po uštipnutí, potom to pomaličky ustupovalo