icon

Je nutná operácia štítnej žľazy?

26. apr 2024

Dobrý deň, ak sa v tom niekto vyzná...prosím tak normálne vysvetliť...je nutná operácia? Stále všetko v poriadku a odrazu všetko von. Lekár ma len vyplašil no v podstate mi nezodpovedal žiadne moje otázky

Je nutná operácia štítnej žľazy?
Strana
z2
majamat
30. jún 2024

fuha, no veru neviem.
neviem ako ti stitka pracuje, vela priznakov vychadza zo zmenenej funkcie stitky. autoimunny proces prebieha vacsnou bez priznakov, je to len cinnost imunitneho systemu, dolezity je nasledok tejto cinnosti, cize pooskodena stitka a teda do akej miery je poskodena a do akej miery je zmenena jej funkcia.
prakticky uz mensie odchylky od funkcie mozu vyvolat nejake priznaky,a le skor take mensie a nenapadne. cim pomalsi proces a cim vseobecnejsie priznaky, tam tazsie sa vobec identifikuje o co ide.
napr moja kolegyna mala autoproces stitky. rozbehol sa jej velmi rychlo v priebehu par mesiacov jej stitka odisla uplne nakomplet. hrozil jej az kolaps organizmu, tak vlemi zle vysledky mala. aj napriek tomu mala priznaky nenapadne. byvala jej zima, aj cez leto, mozno nejake zmeny hmotnosti a asi aj unava.

ivana6688
24. sep 2024

@angela85 ahoj, a na začiatku si aké lieky užívala? A tie uzly si mala aké veľké? Lebo co čítam tak všetci píšu ze uzly sa nedajú zmenšít ďakujem

angela85
25. sep 2024

@ivana6688 uzly som mala ten väčší v priemere 1 CM,preto mi brali aj punkciou vzorky,z ktorých som mala hodnoty hraničné (3). Mali brať kontrolné odbery,ale keďže som menila doktorku a ta mi znova nasadila euthhrox, brala som ho fakt poctivo,aj dve-tri hodinky pred jedlom a brala som aj selén,.aj som vysadila hlubové jedlá a sóju, pridala jod... No bála som sa operácii a rakoviny. Tak fakt poctivo. Tak sa mi štítna zmenšila a oba uzliny zmizli. Ale ono mne to zblblo preto,lebo cez tehotenstvo som brala euthhrox 50 a po pôrode mi kázala lieky vysadiť a preto mi to všetko zblblo a narastlo a keď som začala všetko poctivo brat tak sa mi to znormalizovalo. Ale keď som bola napríklad tento rok na dovolenke a zabudla som si lieky a bola som týždeň bez tak som cítila ako mi štítna ako keby puchne a horšie sa mi prehltalo... No proste ma to význam brat ich,aspoň ja to tak citim

ivana6688
26. sep 2024

@angela85 takže teraz si stále na liekoch? A môžem sa spýtať aj na teba pôsobia tie lieky tak ze len priberás?

Strana
z2