Je odmietnutie krvných testov trestne stíhané?
Dobrý deň, ake následky môžem mať ak odmietnem krvné testy? Je to nejako trestne stihane?
Prepáč, ale nechápem otázke. Aké testy chceš odmietnuť?
@koniarova krvné testy, ze mi zoberu krv na hematologickej-gastro. ambulancii (ambuliacia sa tak vola) a poslu na rozbor ci tu este tu infeckciu mam
Zas ty
To si ty, co si riesila, ci ti kvoli infekcii neurobia hned aj kolonoskopiu? Mala by si riesit psychiatra, lebo toto nie je OK. Odber krvi ti nijako neublizi. Ako to je pravne osetrene, ak si mala vysoko infekcnu chorobu, naozaj netusim, ale z mojho pohladu je lepsie sa usitit, ze uz si OK, ako potom riesit horsie zdravotne problemy. To by si potom musela absolvovat tych vysetreni a lekarov podstatne viac. ALebo aj nie...zaliezt pod krik a trpiet.
Ak ide o infekcne ochorenie a boli ti nariadene testy, mozes byt obvinena zo sirenia infekcneho ochorenia
@sisa_s aj vtedy ked sa strašne bojim ihiel a revem pri tom? Bojim sa ze mi budu pchat prst do zadku na gastre (skor kvôli tomu tam nejdem)
Nie, strach z ihiel je vynimka (ironia)...
Prečo by ti mali pchať prsty do zadku, ak nemáš problém s konecnikom, či máš? Myslíš, že doktor sa v tom vyžíva?
Ved sa boj a rev, ked ti to pomoze. A preco by ti mali pchat prst do zadku? Mas hemoroidy? Krvacanie? Podrazdenie konecnika?
Kde pracujes?
Tak teda prstu v zadku sa fakt nemáš prečo báť🤣
Paneboze. Ries psychiatra pre vlastne dobro. Cim skor, tym lepsie.
@simsalabim nie
A u toho psychológa si už bola?
Mala som rotavirus, na testy com čakala 2 mesiace, dnes som to zrusila. Budem trestne stihana aj tam nepojdem? Na hygiene mi povedali ze by som mala ist
@januska12323 volny termin ma az za par tyzdnov
@glade22 keby tu robotu nemal rad tak preco z nej neodide?
Takze podla teba sa gastrolog alebo proktoloak vyziva v tom, ze musi pchat ludom do konacnika prs, alebo pozerat tam cez pristroj? Aj gynekolog sa vyziva v tom, ze strka prsty do inej dierky a este si tam zaklada zrkadla aby dalej dovidel? A co usny, ten sa vyziva v tom, ze sa spara ludom v uchu alebo v nose?
Fakt si zrela na psychiatra.
Ale kym nepracujes v gasre, tak nikde nemusis chodit ak ti povedala, ze mal by si ist. Ale budes bacilonosic, ak si kludne vemi na svedomie, ze od teba ochoreju ini ludia, mono male deti. Hlavne, ze teba nepichli... Keby si mala 8 rokov, ak by som to chapala, ale u dospelej zeny to je na liecbu, ale nie na gastre.
@viestta nie je to odpoveď na moju otazku. Nepovedala som, že sa v tom vyžívajú, ale prečo neodidu ked to nechcú robiť?
Mala som proste rotavirus, na testy com čakala 2 mesiace, dnes som to zrusila. Budem trestne stihana aj tam nepojdem? Na hygiene mi povedali ze by som mala ist
Ale oni to chcu robit, ale z uplne inych dovodov ako si ty namyslas.
Ja som sa ta pytala kde robis, neodpovedala si, lebo je rozdiel ak si kucharka a prichadas do styku s potravinami a ci skladas kablove zvazky vo fabrike
Oni to chcu robit, pretoze chcu pomoct ludom a liecit ich. Tak, ako niekto mozno utiera v starobinci ludom zadky - lebo v tom vidi poslanie. Napriklad. Tak, ako by tebe pomohol psychiater prekonat tento iracionalny strach a podozrievanie lekara z toho, ze sa vyziva z pchania prstov niekomu do zadku, alebo z toho, ze niekomu berie krv, lebo... no dopln si tam daco.
To vážne až takýto strach? Z pár sekundového odberu? Riešiš to nejako? Takto sa predsa žiť nedá,
A ty máš koľko rokov?
Ani jedna ste mi neodpovedali na otázku
Teba by mali pozbavit spôsobilosti

Nie, nie je to trestne
Predpokladam, ze mas plnu kapacitu, nie si zbavne svojpravnosti na lekarske ukony.
Takze, kludne mozes odmietnut. Ake to bude mat (liecebne a diagnosticke) nasledky, to je uz druha vec.