Je odtrhnutie kožného fibrómu pri holení nebezpečné?
Ahojte nemáte prosím skúsenosť včera som si nechtiac pri holení zachytila a odtrhla kožný fibrom - to je taký ten vyrastok na koži , mala som ho dole v slabine ako sa holime.
Je to nebezpecne ?
nehrozí mi z toho nejaka rakovina alebo čo
Vďaka !
@juliavolna nie nehrozí ti nič pokiaľ sa to nezapali ako každá rana. Tiež sa mi to stalo presne na Tom mieste ale ja som do neho len zarezala, ostal tam.
Aspoň také mám informácie, nie som lekár
@anonym_33a562 diky , niekto další skúsenosť ?
@anonym_33a562 diky , niekto další skúsenosť ?
@juliavolna fibrómy sa bežne odstraňujú aj u lekára, obyčajne koaguláciou laserom, elektrickým prúdom, kryoterapiou a podobne, všetko za účelom eliminácie krvácania po odstránení. Odstránením pri holení je neželaným javom krvácanie, možné vnesenie infekcie a následný zápal, inak odstránenie ako odstránenie - laický názor. Odborné info pozri napr. https://lekar.sk/fibromy/
Nič ti nebude, oholila som si nechtiac tiež a žijem bez ujmy. Už je tomu tak 20 rokov.
@juliavolna ja mam pod pazuchou, nechtiac som si to oholila už niekoľkokrát a vždy mi opätovne narástol. Kožná kontrolovala a je to v pohode.
Mam ich milion, nic sa ti nestane
Mam ich milion, nic sa ti nestane
@majlo1234 pytala som sa na odtrhnuté , nie koľko ich máte
@majlo1234 pytala som sa na odtrhnuté , nie koľko ich máte
@juliavolna ked ich mam milion, asi pol miliona sa ni za zivot odtrhlo/odholilo/decko odkuslo z prsa pri dojceni. Nie je to zivot ohrozujuce

@juliavolna nie nehrozí ti nič pokiaľ sa to nezapali ako každá rana. Tiež sa mi to stalo presne na Tom mieste ale ja som do neho len zarezala, ostal tam.
Aspoň také mám informácie, nie som lekár