icon

Je potrebné ísť na pohotovosť?

24. máj 2025

Je toto na pohotovosť? Ak áno, čo má čaká a neminie?

Je potrebné ísť na pohotovosť?
Strana
z3
zmrzlinka2021
24. máj 2025

Ohrozuje ťa to na živote? Nepočkal to na pondelok?

petamich
24. máj 2025

A co to je? Ako to vzniklo? Boli to? Zvacsuje sa to?
Lebo takto to moze byt od vyrazky po ustipnutie hmyzom, cez...xy dalsich veci, z jednej fotky bez dalsich informacii asi tazko posudit

lucia13022023
24. máj 2025

Podľa mňa nie. Ak vieš fungovať a zvládaš, tak nie.

autor
24. máj 2025
@petamich

A co to je? Ako to vzniklo? Boli to? Zvacsuje sa to?
Lebo takto to moze byt od vyrazky po ustipnutie hmyzom, cez...xy dalsich veci, z jednej fotky bez dalsich informacii asi tazko posudit

@petamich boli to. Mam to pod pazuchou, je to tvrde. To nie je stipanec

autor
24. máj 2025
@zmrzlinka2021

Ohrozuje ťa to na živote? Nepočkal to na pondelok?

@zmrzlinka2021 nie neohrozuje, ale boli a tlači.

patka06
24. máj 2025

To to nie je na pohotovosť

20erika07
24. máj 2025

Vyzerá to ako nejaký vred, v pondelok ráno na chirurgiu stačíš

stellarstar
24. máj 2025

Toto nie je na pohotovosť, v PO k DR

autor
24. máj 2025
@20erika07

Vyzerá to ako nejaký vred, v pondelok ráno na chirurgiu stačíš

@20erika07 na chiru potrebujem výmenný lístok, skôr ako v utorok sa tam teda nedostanem

petamich
24. máj 2025

Ani podla mna toto nie je na pohotovost.

20erika07
24. máj 2025

To ma mrzí ale toto nevzniklo náhle alebo z večera do rána, musela si to mat dlhsie ,na pohotovosti ta tak dobre zvozia a opravnene,nie je to akútne 🤷‍♀️

slavomira236
24. máj 2025

Nieje to absces? Mne sa spravil z vecera do rana jeden den som nic nemala druhy den taky divny pocit pod prsnikom pozeram minu gulicka do 3dni sa zvetsila a bola dost bolestiva. na chirurgii mi ho rezali ..joj to bola bolest bez umrtvenia mala som ho vnutri

quaxi
24. máj 2025

Je to absces. Zatiaľ malý a okolie nie je zapálené takže to nie je na pohotovosť. Do pondelka ho aj sama vyliečiš - kúp si višnevskeho masť (musíš nájsť lekáreň kde ju namiešajú) alebo ak nenájdeš tak ichtamolovu masť. V lekárni ti budú vedieť poradiť. Masť nanesieš v hrubej vrstve na kožu, aj na gazovy štvorec a tým si to prikryjes, premasťuj 3x denne. Masť ti vytiahne hnis na povrch kože, trvá to v takýchto prípadoch asi 1-2 dni. Niekedy absces vďaka masti aj sám praskne, ak nie tak keď už vidíš biele miesto kde je hnis tesne pri povrchu kože (ako pri bežnej vyrážke) tak si to osprchuj horúcou vodou a potom s vydezinfikovanou ihlou prepichni a vytlač hnis. Hnis treba vytláčať ešte pár krát denne ďalšie 2-3 dni, po horúcej sprche to ide najlepšie. Nezabudni na 100% hygienu, všetko treba dezinfikovať, používaj aj na telo antibakteriálne mydlo a uteráky oper na 90C a vyžehli.

zuzanita1609
24. máj 2025

Kým je tam hnis,tak to bude bolieť. Väčšinou ,keď hnis výjde, prestáva aj bolesť. Hlavne dezinfekcia ako bolo spomenuté. Toto na pohotovosť nie je.

rozculena
24. máj 2025
@quaxi

Je to absces. Zatiaľ malý a okolie nie je zapálené takže to nie je na pohotovosť. Do pondelka ho aj sama vyliečiš - kúp si višnevskeho masť (musíš nájsť lekáreň kde ju namiešajú) alebo ak nenájdeš tak ichtamolovu masť. V lekárni ti budú vedieť poradiť. Masť nanesieš v hrubej vrstve na kožu, aj na gazovy štvorec a tým si to prikryjes, premasťuj 3x denne. Masť ti vytiahne hnis na povrch kože, trvá to v takýchto prípadoch asi 1-2 dni. Niekedy absces vďaka masti aj sám praskne, ak nie tak keď už vidíš biele miesto kde je hnis tesne pri povrchu kože (ako pri bežnej vyrážke) tak si to osprchuj horúcou vodou a potom s vydezinfikovanou ihlou prepichni a vytlač hnis. Hnis treba vytláčať ešte pár krát denne ďalšie 2-3 dni, po horúcej sprche to ide najlepšie. Nezabudni na 100% hygienu, všetko treba dezinfikovať, používaj aj na telo antibakteriálne mydlo a uteráky oper na 90C a vyžehli.

@quaxi ako takáto vec vzniká? v živote to u nás nikto nemal....

sense
24. máj 2025

Do lekárne kúpiť ichtamolovu masť . Na pohotovosť by som s tým nesla.

quaxi
24. máj 2025
@rozculena

@quaxi ako takáto vec vzniká? v živote to u nás nikto nemal....

@rozculena väčšinou z infekcie z baktérií ktoré bežne žijú na koži, zapáli sa chlp napr na nejakej mikro ranke po holení, potná žľaza, niekedy aj štípance od hmyzu ak ten hmyz bol infikovaný. Stačí že máš zrovna trochu oslabenú imunitu a môže sa to takto prejaviť.

deti95060810
24. máj 2025

určite nie na pohotovosť... stačí v pondelok k lekárovi

cacianka
24. máj 2025

Už sme ti cez týždeň poradili, ešte stále nechápeš?

autor
24. máj 2025
@cacianka

Už sme ti cez týždeň poradili, ešte stále nechápeš?

@cacianka mne? Asi si sa má s niekym pomýlila

cacianka
24. máj 2025

Štvrtok - piatok tu bola presne takáto fotka pupaku pod pazuchou

autor
24. máj 2025
@cacianka

Štvrtok - piatok tu bola presne takáto fotka pupaku pod pazuchou

@cacianka kde ? Vo štvrtok som to este ani nemala

adaluc338
24. máj 2025

Podla foto to vyzera byt na vred ja som mala. Len nie pod pazuchou, ale na stehnach. V lekarni kup gafrofu mast, to by malo vytiahnut hnis.

lentilka76
24. máj 2025

To vyzerá na epidermoidnú cystu - epidermálna cysta, musí to vyhnisať. Vzniká to zo zápalu vlasového korienka po depilácii a zmesi potu. Treba to vybrať, inak sa to bude opakovať. Nič vážne to nie je.

autor
24. máj 2025
@lentilka76

To vyzerá na epidermoidnú cystu - epidermálna cysta, musí to vyhnisať. Vzniká to zo zápalu vlasového korienka po depilácii a zmesi potu. Treba to vybrať, inak sa to bude opakovať. Nič vážne to nie je.

@lentilka76 takú gulicku o veľkosti väčšieho hrášku mam už asi rok (fakt som nemala čas to rieist) ale toto sa začala včera. Ráno v sprche som to objavila a dnes to vyzerá takto

autor
24. máj 2025
@lentilka76

@lentilka76 boli a kvalitne

katrin21
24. máj 2025

Toto nie je na pohotovost,ale na lekara pocas ordinacnych hodin. Budes to mat zapalene s hnisom, chirurg vycisti..pocka to

mamina7070
24. máj 2025

uz to riesis zopar dni

preco si nekupis ichtoxyl
ciernu mast a poriadne tomhrubou vrstvou nepotries? vyhnisa to

autor
24. máj 2025
@mamina7070

uz to riesis zopar dni

preco si nekupis ichtoxyl
ciernu mast a poriadne tomhrubou vrstvou nepotries? vyhnisa to

@mamina7070 pár dni? Už som tu písala inej, že asi si má s niekym mýli. Toto má 24 hod

mirage
24. máj 2025

niekto o chlpoch? Nikto? 🙂

Strana
z3