Je potrebné ísť na pohotovosť?
Je toto na pohotovosť? Ak áno, čo má čaká a neminie?

Máte to prvý krát? Môže to byť hidradenitis suppurativa dermatologický problém. Vie sa to spravit pod prsami, pod pazuchami ale tiež medzi nohami.
@petra3112 mam to len na pazuche
Máte to prvý krát? Môže to byť hidradenitis suppurativa dermatologický problém. Vie sa to spravit pod prsami, pod pazuchami ale tiež medzi nohami.
@petra3112 toto ma dosť vystrašilo, ale nemyslím si, že je To toto
ano ta to mala kusoknvedla prepac, podkozny vred aky byva na tvari alebo inde moze napr z holenia to vzniknut ichtoxyl mast
ano ta to mala kusoknvedla prepac, podkozny vred aky byva na tvari alebo inde moze napr z holenia to vzniknut ichtoxyl mast
@mamina7070 neholim sa, chodím na depiláciu
Ano treba. Môže tam byt infekt, je to na kritickom mieste a rýchlo sa to roznesie do tela. Mne dali atb a rýchlo sa to zhoršovalo. Ráno som si našla a poobede mi už spuchla celá ruka.
Zatial to na pohotovost nie je, no sledovala by som to. Ak by to prudko rastlo, tak by som sla. Mne taketo nieco raz narastlo behom par dni na priemer 10cm a prisla aj horucka cez 39.
je to velky j*bak
Je to absces. Zatiaľ malý a okolie nie je zapálené takže to nie je na pohotovosť. Do pondelka ho aj sama vyliečiš - kúp si višnevskeho masť (musíš nájsť lekáreň kde ju namiešajú) alebo ak nenájdeš tak ichtamolovu masť. V lekárni ti budú vedieť poradiť. Masť nanesieš v hrubej vrstve na kožu, aj na gazovy štvorec a tým si to prikryjes, premasťuj 3x denne. Masť ti vytiahne hnis na povrch kože, trvá to v takýchto prípadoch asi 1-2 dni. Niekedy absces vďaka masti aj sám praskne, ak nie tak keď už vidíš biele miesto kde je hnis tesne pri povrchu kože (ako pri bežnej vyrážke) tak si to osprchuj horúcou vodou a potom s vydezinfikovanou ihlou prepichni a vytlač hnis. Hnis treba vytláčať ešte pár krát denne ďalšie 2-3 dni, po horúcej sprche to ide najlepšie. Nezabudni na 100% hygienu, všetko treba dezinfikovať, používaj aj na telo antibakteriálne mydlo a uteráky oper na 90C a vyžehli.
@quaxi preco sa to tam robi ? Pamatam si kolegyna tskej mala ale hrozne velke musela chodiť si to dat cistit k lekarovi....toez mala najskor ichtsmolovu mast
Na lspp sa nechodí s chronickými ale akútnym a život ohrozujúcim stavom..smer obvodná tá povie buď kožné alebo chirurgia..beztak potrebuješ vymenny
Prosim ta kup si gafrovu mast s ichtamolom, pekne ti vytiahne hnis. Ak sa to nebude lepsit lekar
@quaxi preco sa to tam robi ? Pamatam si kolegyna tskej mala ale hrozne velke musela chodiť si to dat cistit k lekarovi....toez mala najskor ichtsmolovu mast
@mirka08111 robí sa to keď baktérie infikujú hlbšiu vrstvu kože, je to vlastne obranná reakcia organizmu - telo sa snaží ohraničiť zápal tak sa všetky baktérie a zbytky odumreteho tkaniva obalia do hnisu a okolo sa spraví granulačné tkanivo (tvrdšia hrča) aby sa zápal nedostal do krvi lebo potom by hrozila až sepsa. Infekcia sa najľahšie dostane cez nejakú ranku, podpazušie je dosť typické lebo tam žije veľa baktérií, a okolo chlpov sa baktérie ľahšie dostanú hlbšie, niekedy z ranky po holení ale niekedy stačí aj zarastený chlp alebo ani nenájdeš príčinu. Je to v podstate taká turbo vyrážka, to isté ako bežné akné ale veľmi veľké. Väčšinou to spôsobujú agresívnejšie druhy baktérií, napr zlatý stafylokok, a potom sa to opakuje aj každých pár týždňov a často to skončí až tak že treba aj chodiť na chirurgiu a brať ATB. Ale v takejto veľkosti ako má autorka, sa to dá pohodlne zvládnuť doma a je to aj menej bolestivé než riešenie na chirurgii.
Jasom mala absces pod prsnikom. Moj bol viac vnutri koza na nom inak to neslo lem nadrezat vytlacit a drenaz..niekedy treba ten obal sj vybrat celkom moze sa to opakovat
To je vred hnisavy musíš ísť na chirurgiu
To mal aj môj známy to je podkožný vred...skúste repík a propolis..a koženej..na pohotovosti vás kopnu do zadku akorat,tak
Jasom mala absces pod prsnikom. Moj bol viac vnutri koza na nom inak to neslo lem nadrezat vytlacit a drenaz..niekedy treba ten obal sj vybrat celkom moze sa to opakovat
@skvor
@inuska1155
@slavomira236 takze na pohotovosť som nakoniec išla. Žiadne reči načo som prišla alwbo toto na pohotovosť nepatrí sa nekonali a ani má nikto nekopil do zadku
Veľmi príjemný pán doktor povedal že mam absces a toto ichtyolova mast nevyrieši
Doktor mi to opichol a vyrezal. Raz-dva hotovo
To mal aj môj známy to je podkožný vred...skúste repík a propolis..a koženej..na pohotovosti vás kopnu do zadku akorat,tak
@skvor žiadne kopanie do zadku, ale nirmalny chirurgicky zákrok
Ohrozuje ťa to na živote? Nepočkal to na pondelok?
Takze na pohotovosť som nakoniec išla. Žiadne reči načo som prišla alebo toto na pohotovosť nepatrí sa nekonali a ani má
nikto nekopol do zadku
Veľmi príjemný pán doktor povedal že mam absces a toto ichtyolova mast nevyrieši
Doktor mi to opichol a vyrezal. Raz-dva hotovo
@mirage
@mamina7070
@katrin21
@lentilka76
@adaluc338
@cacianka
@cacianka
@deti95060810
@quaxi
@sense
@rozculena
@zuzanita1609
@quaxi
@slavomira236
@20erika07
@petamich
@stellarstar
@20erika07
@patka06
@lucia13022023
@petamich
@zmrzlinka2021
To vyzerá na epidermoidnú cystu - epidermálna cysta, musí to vyhnisať. Vzniká to zo zápalu vlasového korienka po depilácii a zmesi potu. Treba to vybrať, inak sa to bude opakovať. Nič vážne to nie je.
@lentilka76 áno tato forma cysty to bola a vytvoril sa z toho absces
Ukáž pazuchu, neverím 🤭🤣
Ukáž pazuchu, neverím 🤭🤣
@zuzanita1609 ja som vedela že niekto bude trápny …. a je to tu
🤣🤣🤣mna picne 🤦. Ale dúfam,že aspoň nebolí.
Nemusela si označovať všetky ženy, každá čo tu raz prispela, sa jej to ukáže, že nový príspevok.
Bolelo, keď to vytláčal doktor? Ja mám na stehne, liečim si z Višňovského balzamom..
dobre, opytam sa, musim. neholis si podpazusie?
Bolelo, keď to vytláčal doktor? Ja mám na stehne, liečim si z Višňovského balzamom..
@lucia11kob nie, opichol mi zo injekciu, necítila som nič
Nemusela si označovať všetky ženy, každá čo tu raz prispela, sa jej to ukáže, že nový príspevok.
@cacianka no strašne čo som urobila
Dobrý večer.
Podľa vizuálneho zobrazenia a opisu sa môže jednať o celkom závažné kožné ochorenie s názvom "hidradenitída". Odporúčam Vám čo najskôr navštíviť vášho kožného lekára, ktorý zhodnotí možnosti neodkladnej liečby. Ochorenie môže mať tak fyziologické ako aj psychologické konzekvencie, takže podceniť tieto príznaky rozhodne neodporúčam! Lekár vám odoberie vzorku a krv a následne po objektivizacii výsledkov určí liečebný postup, ktorý často zahŕňa aj biologickú liečbu. Len v závažných a dlhodobo zanedbaných prípadoch je indikovany invazivny chirurgický zákrok. Pokiaľ však existuje možnosť využitia medikamentóznej liečby, rozhodne ju odporúčam využiť. Jedná sa o relatívne málo frekventované ochorenie, ktoré niektorí dermatologovia bohužiaľ nedokážu diagnostikovať včas, avšak jeho podcenenie máva relatívne komplikované dôsledky. Takže na záver vám odporúčam čím skôr dôsledné vyšetrenie u kožného lekára.
Chod na imunologiu daju ti na to lieky je to zlaty stafylokok.