icon

Je protein vhodný pri chronickej pankreatitíde?

lenuska333
12. sep 2025

Dobrý neviete mi prosím niekto poradit ci je tento protein vhodny užívať pri chronickej pankreatitide.Alebo ak môžte prosím nieco poradiť na priberanie Ďakujem

Je protein vhodný pri chronickej pankreatitíde?
balerina2025
12. sep 2025

pri pankrease by som sa nezahravala.
smer lekar ktory ti verim poradi.
pankreas je najzradnejsi organ na tele.
pri chronickom mas ake prejavy, pytam sa zo zvedavosti.
uz to ze mas toto ochorenie, je rizikovy faktor.
treba velmi zvazit ako sa stravujes a mas sposob zivota.

thirstymonk
12. sep 2025

@lenuska333 V prvom rade, toto, čo si tu dala, nie je proteín, ale gainer. To sú dve rozdielne veci. Gainer je trošku také silnejšie mliečko s veľa cukrom. Fuj.

Opýtaj sa lekára, ale všeobecne pri pankreatitíde netreba riešiť bielkoviny. Bielkoviny sa znížujú pri problémoch s obličkami.

V každom prípade tento sajrajt tu, má viac cukru než bielkovin, takže ťažko povedať.

balerina2025
12. sep 2025
@thirstymonk

@lenuska333 V prvom rade, toto, čo si tu dala, nie je proteín, ale gainer. To sú dve rozdielne veci. Gainer je trošku také silnejšie mliečko s veľa cukrom. Fuj.

Opýtaj sa lekára, ale všeobecne pri pankreatitíde netreba riešiť bielkoviny. Bielkoviny sa znížujú pri problémoch s obličkami.

V každom prípade tento sajrajt tu, má viac cukru než bielkovin, takže ťažko povedať.

@thirstymonk a cukor nie je moc dobry na pecen ani pankreeas.

truhlikvseved
17. sep 2025

@lenuska333 redukuj carbs , cukor ako taky uplne vyluc zo stravy. Chod na naturalnu stravu nie tieto procesovane sajrajty. Pekne tuniak, tvaroh atd.
Zdrave tuky, co najmenej saturovanych/nasytenych , viac poly a mono nasytenych.

Skusil by som sa hodit na keto - carbs minimalne 30g/den. Uz je vela studii ze to ma protizapalove a regeneracne ucinky. Aspon na 3 - 6 mesiacov

Ti aj pankreatitida z toho prestane ;)