Je radiojód vhodný na liečbu tyreotoxikózy?
Je možné vyliečiť tyreotoxikózy pomocou rádiojódu, alebo sa automaticky vždy skonči na hypotyreóze. Aké mate prosím skúsenosti…ako to cele prebieha…vďaka každému ❤️
@thirstymonk pyta sa na skusenosti...
@bubuku ja som mala diagnostioovane ochorenie Graves Basedow po 2.porode pred rakmer 9 rokmi. Skludnilo sa mi to bez liekov, mala som klud, kym som neporodila tretie dieta. Potom znova relaps, musela som ist na Thyrozol a Concor. Do 9 mesiacov znova klud, protilatky zmizli. Otehotnela som 4.x, Thyrozol vysadeny, Concor vysadeny a klud, ked som porodila, tak zjova. Momentalne som 4 mesiace bez liecby, len mi ostal vysoky tlak. Uz ma 3x chceli operovat. Radiojod mi nikto nespominal. Asi preto, ze mam male deti. Nemam uzly, ani velku tu zlazu. Len po hormonalnych burkach sa mi spusta autoimunita.
Ja mam ale aj tie protilatky na hypotyreozu a raz prevazia tie, raz tie. Mozno aj bez operacie skoncim na Euthyroxe. Takze neviem Ti povedat ako s tym jodom. Sa mi zda, ze som citala take pribehy, ze maju klud a nie su ani v hypotyreoze.
@thirstymonk pochovaj prosim svoje “vtipne” komentare….a skus sa venovat niecomu duchaplnejsiemu, ako komentovaniu toho, co sa ta netyka
@bubuku tiež ma viackrát posielal lekar na rádiokomunikáciu, ale odolávam. Liečim sa na hyperthyreozu už skoro 15 rokov. Asi 3x som bola v remisii cca 3/4 roka no pod vplyvom stresu som sa k tabletkám vždy vrátila. Teraz som tiež bez nich a dufam, že vydržím dlhšie. Začínala som 5 tabletami denne, posledné roky už len 1/2 denne. Odrádza ma minimálne týždenný pobyt v nemocnici s izoláciou od ostatných.

Takéto vážne veci by sa mali riešiť s lekárom, ak nechceš, aby som ťa o týždeň pochovával.