Je rakovina obličky liečiteľná?
Moj otec ma Ca oblicky, teda mal, po operacii zije uz cca 7 rokov
Moja mama mala nador na oblicke, po operacii bioliecbu a 20 rokov bola ok.
@alickapusinka ďakujem ❤️ napísala som
A to sa týka teba tato hnusná choroba.
@mima343 ma tumor v oboch oblickach metastazy na plucach a v uzlinach
treba mu poskytnut podporu, lasku moznost vysporiadania si svojich zalezitosti a pozistovat moznosti paliativnej mediciny prip mobilny hospic v okoli alebo ados
@mamina7070 najprv treba pockat na vyjadrenia onkologa. Je mozne, ze ponuknu inu liecbu ako operaciu…
@mamina7070 ok tu metastazu v 2.oblicke som si nevsimla, ale, aj tak, takto rovno to nemozes napisat, nevies ci je to nalez jej alebo niekoho pribuzneho
kazdopadne treba konzultovat osetrujuceho lekara
@guudy to co pisem mu mozu poskytnut aj pri navrhnutej liecbe od onkologa
aj paliativna liecba je liecbou
my sme si tym presli v rodine (ak je napadnuta jedna ladvina a nie su rozosiate metastazy po tele tak je samozrejme prognoza lepsie) ale ak zacnu zlyhavat obe ladviny (obe su zasiahnute 😔
@mamina7070 samozrejme, ze paliativna je liecba. Kazdopadne, treba pockat na vyjadrenie onkologa.
ano, je to rakovina oblicky...ma ju v oboch a metastazy v plucach...moj otec mal rakovinu oblicky......nedožil sa ani 5 rokov, najprv vzali celu oblicku, kde bol tumor, pol roka bol klud, vsetko ciste......po polroku, mts vo svalovine pri peceni, tu vybrali, zas pol roka ok....potom 3 mts v plucach a uz to slo....sirilo sa to velmi rychlo...toto je o to horsie, že už to ma okrem oblicky, aj v druhej, zvacsene LU a v plucach.....grawitz je agresivny, ak sa uz rozsiri....chemoterapia na to nefunguje, len biologicka liecnba (nepotresim ta, ale je to realita)
@pink_lady autorka sa pytala ci je to zle a nanestastie to je. @mamina7070 odpovedala pravdivo...
@vler to hej, ale určitý, nazvime to kodex, vravi že ani zdravotník ti nemoze povedat inak ako osobne že to je zle... velmi zle...nám to tak vysvetloval prof. na patologii (mám zdravotnu) že predstavte si, do telefonu (vtedy este net nebol)poviete niekomu že ma rakovinu (alebo nevyliecitelne smrtelne o ochorenie) a on spacha samovrazdu. Taku tvrdu realitu moze oznamovat iba oprávněný zdravotnik, a to osobně. Nemyslim si že sa za toe roky na tom nieco změnilo...tu autorka sa sice pytala či je to zle ale, ale nenapisala o koho sa jedna...ak by to bola jej sprava tu jej niekto napise že vysporiadaj si veci... chápeš co chcem povedat? Taketo veci sa nehovoria cez internet
@sorciera24 ďakujem
@rozculena ...a toto je problem internetu a socialnych sieti...napisat clovek napise cokolvek, bez uvazenia, aky to moze mat dopad 😉
@vler aha, takze ked niekomu niekto na internete napise ze umiera a ten druhy spacha samovrazdu, bude to "sak sa pytal"...ja co som uviedla bol len priklad ...inak ktora s vyssie uzivateliek je dr?
@mima343 mrzí ma vaša situácia, rozhodne to riešte s lekárom, ktorý ho pozná a pozná všetky možnosti dostupnej liečby...Moj oco mal sice stastie ze na druhej oblicke nemal metky..ale poznam jedneho co mu davali par dni zivota a je tu dalsich x rokov...Prajem veľa síl a podľa možnosti aj šťastia 🍀🙏
@pink_lady aimee77 sa oznacila ako dr a uz reagovala pred tym ako ja.
Autorka k skutocnosti pristupuje s rozvahou.
Neprimerany odveci priklad su uviedla, mimochodom.
inac zodpovednost za ciny podmienene odpovedou z internetu ma kazdy pytajuci sa, nie ten co odpoveda v dobrej voli v sulade so svedomim

Skús je tu skupina na MK zdravotníci sú tam v skupine vyštudovaní lekári opýtaj sa tam. Tam budeš vedieť presne.