icon

Je rakovina obličky viditeľná na CT snímke?

23. okt 2024

Prosim vas je tu niekto, kto sa vyzna do CT? Ocinovi nasli nador pred nedavnom. Toto je najnovsie predoperacne CT.
Je to zle?

Je rakovina obličky viditeľná na CT snímke?
Strana
z2
mimusik22
21. mar 2025

Manželovi 😥 operovať ho budú v Trnave. Tvojho otca kde?

mimusik22
21. mar 2025

Ahoj teda aký veľký bol nakoniec nador? A otec je teraz vporiadku? Bol zhubny nador?

autor
22. mar 2025

@mimusik22 ocina operovali v BB a nakoniec mal nador 6cm. Ked ho operovali uz zarastol do zil, ale vybrali ho vdaka Bohu cely. Po operacii sme cakali na vysledky z histologie, aby vedeli aky "agresivny" druh nadoru to bol. Podla toho sa totizto predpoklada, ci bude metastazovat dalej...ocinovi vysiel G3/4, stupen 4 je najagresivnejsi :( Asi mesiac a pol po operacii bol na CT a objavil sa nejaky maly 3mm utvar na chrbtici, ale vobec neriesia ci je to metastaza, alebo co... v juny vraj urobia dalsie CT a uvidi sa. Onkologicka povedala, ze je to taka casovana bomba a treba to sledovat. Ocino ohladom tej oblicky zatial OK, ale odvtedy uz mal zapal pluc a niekolkokrat ho brala zachranka kvoli tlaku a srdcu. Kazdopadne moj ocino ma 72 rokov a ma bohuzial uz aj ine zdravotne problemy co tvoj muz pravdepodobne nema a je urcite ovela mladsi a tym padom aj silnejsi. Taktiez ten nador moze mat ulozeny na inej casti oblicky a taktiez mu moze vyjst ovela lepsia histologia.... ono sa to moze a nemusi nikdy vratit. Velmi vam drzim palce. Je to obrovsky sok a strach, ale napriek vsetkemu sme to najma MY RODINA, ktori musia byt silni.

mimusik22
22. mar 2025

Ďakujeme a naozaj je to rodina co drží všetko nad hlavou. Áno ma 49rokov nador ma veľké ale v dolných 2/3 oblicky vraj keď tak výberu uzliny ktoré sú pod obličkou. Treba pozitívne myslieť a dúfať ze bude všetko vporiadku. Mam len jeho spoločne deti nemáme 😥 život bez neho si neviem predstaviť a ani nechcem

mimusik22
22. mar 2025

Ako dlho čakal na operáciu? Od objavenia nadoru až po operáciu? My čakáme od 5.3 bolo CT do 14.4

autor
22. mar 2025

@mimusik22 no aj my tak...ocino bol v BB na urologii s vysledkom z CT a tam hned mu dali termin o cca mesiac.

autor
22. mar 2025

@mimusik22 neboj sa. Zvladne to!!! Nebude to lahke, ale uvidis, ze to zvladne. Kludne mi napis ak sa potrebujes vyrozpravat. Viem presne ako sa citis. Ja som preplakala nekonecne noci, ked sa na to ocinovi prislo a dodnes mi tecu slzy.

mimusik22
22. mar 2025

Ďakujem musíš na istá ty máš to ako áno im tuším 🤷‍♀️

Strana
z2