Je reuma smrteľné ochorenie?
Dobrý deň prave som sa dozvedela že mám reumu.Mám len 18 rokov 🙁je to smrteľné? dá sa stým žiť? ďakujem
nie, neboj, pri sucasnych liekoch je to choroba, s ktorou sa da zit takmer bez obmedzeni. da sa jej napomoct aj stravou, mozes sa dostat aj do remisie a nemat ziadne priznaky. reumu mozu mat aj dvojrocne deti, aj moj 6 rocny syn ju dostal. Teraz uz ma takmer 14 rokov a okrem toho, ze na TV by nemal skakat, tak mu nic nie je. klop klop.
Da sa s tym zit desatrocia a pomerne v pohode ak bude dobra liecva. Musis ale davat bacha nech sa nestanes tou ktora nonstop informuje kazdeho v okoli o stave svojich kolien bez vyzvania
Nie je to smrteľné ochorenie, práveže veľmi dobre liečiteľné. Ani neviem, že ju mám ale pohyb je úplná alfa omega. Takže chodím do fitka, behávam a denne mám aspoň 10k krokov. 🙃 “dostala” som ju v 23r a normálne žijem 😅
vážne sa dospelý svojprávny človek pýta,či je reuma smrteľné ochorenie??
Google nemáš??
@rozculena mňa skôr udivuje že dospelý človek ako ste vy má takéto vyjadrenie. Ak máte deti, a budú mať také správanie ako vy potom sa nečudujme v akom svete to
žijeme.A k téme, čo ak nechcem info z google kde píšu samé bludy a už clovek nevie ani čomu má veriť? potrebovala som reálne skúsenosti
Normálnym odpovediam ďakujem.
Dostala som "reumu" - polyatritídu ako 8 ročné dieťa. Mám 3 deti, hoci na začiatku rodičov lekari varovali, že nebudem môcť mať. Teraz ako som v prechode, už sa zhoršujú príznaky, ale pravidelné kontroly, lieky a obstreky to držia v norme ako-tak. Je jasné, že už na Téryho chatu nevyšľapem, trochu robia problém zostupy, ale pre bežné fungovanie je to takmer neviditeľné.
ja ju mam diagnostikovanu od 14 rokov, tohto roku budem mat 40 a zijem 😅

Nie je. Dá. Odborníci ti všetko vysvetlia a budeš v procese liečby, aj s všetkým súvisiacim. Strava, pohyb, a i .