icon

Je reuma smrteľné ochorenie?

13. mar 2025

Dobrý deň prave som sa dozvedela že mám reumu.Mám len 18 rokov 🙁je to smrteľné? dá sa stým žiť? ďakujem

cacianka
13. mar 2025

Nie je. Dá. Odborníci ti všetko vysvetlia a budeš v procese liečby, aj s všetkým súvisiacim. Strava, pohyb, a i .

soldi
13. mar 2025

nie, neboj, pri sucasnych liekoch je to choroba, s ktorou sa da zit takmer bez obmedzeni. da sa jej napomoct aj stravou, mozes sa dostat aj do remisie a nemat ziadne priznaky. reumu mozu mat aj dvojrocne deti, aj moj 6 rocny syn ju dostal. Teraz uz ma takmer 14 rokov a okrem toho, ze na TV by nemal skakat, tak mu nic nie je. klop klop.

martinmmartin
13. mar 2025

Da sa s tym zit desatrocia a pomerne v pohode ak bude dobra liecva. Musis ale davat bacha nech sa nestanes tou ktora nonstop informuje kazdeho v okoli o stave svojich kolien bez vyzvania

denkabemommy
13. mar 2025

Nie je to smrteľné ochorenie, práveže veľmi dobre liečiteľné. Ani neviem, že ju mám ale pohyb je úplná alfa omega. Takže chodím do fitka, behávam a denne mám aspoň 10k krokov. 🙃 “dostala” som ju v 23r a normálne žijem 😅

rozculena
13. mar 2025

vážne sa dospelý svojprávny človek pýta,či je reuma smrteľné ochorenie??
Google nemáš??

autor
14. mar 2025

@rozculena mňa skôr udivuje že dospelý človek ako ste vy má takéto vyjadrenie. Ak máte deti, a budú mať také správanie ako vy potom sa nečudujme v akom svete to
žijeme.A k téme, čo ak nechcem info z google kde píšu samé bludy a už clovek nevie ani čomu má veriť? potrebovala som reálne skúsenosti
Normálnym odpovediam ďakujem.

dahra
14. mar 2025

Dostala som "reumu" - polyatritídu ako 8 ročné dieťa. Mám 3 deti, hoci na začiatku rodičov lekari varovali, že nebudem môcť mať. Teraz ako som v prechode, už sa zhoršujú príznaky, ale pravidelné kontroly, lieky a obstreky to držia v norme ako-tak. Je jasné, že už na Téryho chatu nevyšľapem, trochu robia problém zostupy, ale pre bežné fungovanie je to takmer neviditeľné.

hanka_se
14. mar 2025

ja ju mam diagnostikovanu od 14 rokov, tohto roku budem mat 40 a zijem 😅