icon

Je tlak 110/92 normálny?

27. jan 2021

Je to normálny tlak?? Druhý deň mám druhý vyšší
Mám aj tlaky v hlave 😶

ivver
27. jan 2021

Mne pomohlo magnézium, a dať sa do pohody.. Môže to byť aj počasím..

autor
27. jan 2021

Vyskúšam 😑

ninapat
27. jan 2021

Magnezium by som si nedala, pretoze to este znizi ti ten prvy. A to nebude dobre. Ono nie je dobre, ked sa spodny priblizuje vrchnemu. Mavas to casto?

ivangeline
28. jan 2021

Vraj je to rizikovejsie mat vyssi ten druhy...keby to bolo este horsie fakt kontaktuj doktora ci rovno pohotpvost..

jana_eyre_2
28. jan 2021

Samozrejme že treba dať ako prvé magnézium, potom si tlak sledovať (najlepšie merat ráno a večer) a ak bude dlhodobo tlak vysoký tak treba navštíviť doktora.. druhá vysoka hodnota tlaku je horšia ako prvá, takže to rozhodne treba riešiť a magnézium si dať.. navyše magnézium by malo tlak upravovať nie len znižovať..

Ja sa už rok liečim na vysoký krvný tlak a tachykardiu, mám to zrejme v genetike (obaja moji rodičia ho mali vysoký a obaja dostali v mladom veku porážky, otec s trvalymi následkami, mama zomrela) začal mi v treťom tehotenstve a potom mi skákal raz bolo dobre, inokedy zle.. keď som to začala riešiť, dr ma poslala na tlakový a pulzovy holter, kde mi zistili že vysoký tlak mávam hlavne v noci v spánku a síce obe hodnoty som mala vysoké tak tie druhé pokladali za kritické.. lieky beriem ráno a večer a tlak sa upravil, vďaka tomu mi ustali aj iné problémy čo ma dlhodobo trápili..

autor
28. jan 2021

@jana_eyre_2 na holter som bola pred dvoma rokmi a že v poriadku je všetko, neskôr mi zistili tetaniu 😑 tak asi to s tým súvisí.. nemám to často dva trikrát do mesiaca

autor
28. jan 2021

Mám len 28 rokov 😑