Je to blokácia chrbtice alebo tetánia?

22. feb 2025

Ahojte, nestretli ste sa s tymito priznakmi?
Napatie/tlak v cele, napatie,akoby stuhnutost sanky, tazko sa mi otvaraju usta, boli ma aj krcna chrbtica, to napatie v čele sa meni podla toho,ako otacam hlavu,ale je to takmer celodenne, velmi neprijemne. Mam podla RTG blokadu krcnych stavcov. Mam aj herniu disku v krizovej a hrudnej oblasti.
Ja uz fakt nevi m ci je to kvoli chrbtici, tetanii alebo co to je. K neurologicke idem koncom tyzdna.

rozculena
22. feb 2025

a čo čakáš od neurológa? Ten ti nijako nepomôže.Choď ku fyzioterapeutovi,uvoľní ti to,poradí cviky,povie ti,akým pohybom sa máš vyhýbať

gribka1
22. feb 2025

@rozculena Môže ísť aspoň na rehabilitácie pre začiatok, na to potrebuje výmenný lístok od neurológa.

jazula
22. feb 2025

@rozculena Od neurológa čaká zrejme potvrdenie/vyvrátenie tetánie. Vraj na to majú špeci prístroj, aspoň to mne povedala moja doktorka, tiež tam idem budúci týždeň.
Asi tam autorku tiež kvôli niečomu poslali…

gribka1
22. feb 2025

Skoro všetci čo na to vyšetrenie pôjdu majú podľa toho tetaniu. To už je na pomyslenie.

rozculena
22. feb 2025

nuž,ja to mám na papieri od neurológa tiež napísané,a to je asi tak všetko,čo neurológ urobil.

autor
23. feb 2025

@rozculena na fyzio chodim.uz 8.mesiacov. prvy super,.len sa odstahoval , u druhej sa mi to akurat pohotsilo, teraz cvicim u tretej, vyzera,ze je tiež dobra. Ale cvikov mi ukazali xa tu dobu zalostsne malo, od neurologa cakam listok na rehabilitácie, lebo mi vravel,ze vypise, elektroliecbu, vodoliecbu, atd.

autor
23. feb 2025

@gribka1 presne tak

autor
23. feb 2025

@jazula ano,aj to cakam, lebo tie priznaky tomu navstedcuju

bielasovicka
23. feb 2025

Ja mam tiež herniu disku aj blokádu stavcov. Liečim sa na neurológii

mayami
23. feb 2025

Diagnózu určenú máš tú blokádu, neurologička ak ti spraví test na tetaniu tak ti na 99percent aj vyjde. Úplne normálna vec , veď človek s problémami s chrbticou má nervy pekne vydráždené a jasné, že sa to ukáže. Na tetaniu ti dajú akurát tak magnézium, alebo antidepresíva. Treba riešiť tú chrbticu, ak sa ti za 8 mesiacov nepolepšilo, niekde je chyba, možno ti nesadli cviky od fyzioterapeuta a cvičenie tiež hneď neukáže zlepšenie, trvá to aj mesiace poctivého cvičenia kým zbadáš efekt.

autor
23. feb 2025

@bielasovicka a aku mas liecbu?🙂 pomaha?

autor
23. feb 2025

@mayami magnezium beriem pravidelne, AD nechcem,aspon zatial . Po 4m cvicenia s prvym fyzio mi bolo skvelo,ani som nevedela,ze ma bolela chrbtica, potom sme sa stahovali,seklo ma, a odvtedy sa to len taha. Verim,ze s nim by som uz bola OK,ale zial, skoda,se aa odstahoval a najst niekoho dovreho je tazke, akurat to len do penazi ide, to by ani nevadilo, keby sa vysledok dostavil.

autor
23. feb 2025

@gribka1 tak,ani sa nemame comu cudovat. Doba mobilov, hlava predklonena, elektronagneticke ziarenie, pomaly vo vsetkom mikroplasty, do toho nekvalitná strava,lebo pomaly vo vsetkom je sajrajt, ani sa necudujem,ze ma tolko ludi tetaniu a rozne psycho problemy. A podla mna kedysi nemali tolko problemov s chrbticou, lebo robili na roli,na poliach, stred tela mali urcite viac spevneny ako my v dnešnej dobe.

gribka1
23. feb 2025

Tak veľmi nesúhlasím, ja som cvičila, stred tela ok a prišlo to ako blesk z jasného neba. Keďže sa na nič neprišlo, tak krčná chrbtica bol dôvod, ale tetania popri tom ako bonus. Takže neviem, čo to za novodobý mor.

bielasovicka
23. feb 2025

Autorka, ja už mám chronické bolesti, som na ID, po operácii chrbtice, beriem lieky od bolesti aj ad. Mam to už 10 rokov, už som si zvykla ze to lepšie nebude. Len nezanedbaj nič tak ako ja. Lebo potom ti už fakt nič nepomôže. Držím ti palce. ☺️

autor
23. feb 2025

@gribka1 tak potom krcna chrbtica - kvoli mobilu, teda aspon moj nazor. Ty mad ake prejavy tetanie? :/ no je to hrozne,veru. A ked pocuvas ludi,len tetania sem,tetania tam.

autor
23. feb 2025

@bielasovicka och,to ma velmi velmi mrzi aj za Teba..zvladas to?:(

gribka1
23. feb 2025

Mne brneli roky, nohy, neskôr točaky.