icon

Je to borelióza?

januelik
14. mar 2022

Žienky prosím vás, môže byť toto borelióza? Najprv sa urobil len taký kruh a už sú v strede dve bodky.

Je to borelióza?
luccija
14. mar 2022

@januelik myslím, že nie

panelacikova
14. mar 2022

@januelik skôr to vyzerá byť od niečoho odtlačené

januelik
autor
14. mar 2022

@panelacikova otlačené asi nie, lebo už to mám asi druhý mesiac. Najprv bol kruh a potom po čase sa urobili v tom kruhu dve bodky

januelik
autor
14. mar 2022

Zle sa to fotí, neviem to lepšie odfotiť

panelacikova
14. mar 2022

@januelik tak to by si nemala dva mesiace. a už vôbec nie na jednom mieste. migruje to... ak je to borelióza. a navyše, na dlani som to fakt ešte nikomu nevidela.

januelik
autor
14. mar 2022

Ja som mala kliešťa koncom leta a na nohe sa mi tiež spravil fľak ale ten bol väčší, ale zmizlo to čiže som to neriešila, teraz po covide sa mi urobilo toto na ruke a kožný ma poslal na odber kvôli borelióze. Preto sa pýtam, či to môže byť to, alebo iné

panelacikova
14. mar 2022

@januelik boreliozu môžeš mať a nemusíš (narážam na to, že si mala kliešťa a dodnes nemáš potuchy, či bol nakazený). s útvarom na dlani to podľa mňa na 99% nesúvisí. to neznamená, že boreliózu nemáš alebo ju nemáš naštartovanú. téma "borelióza" je veľmi siahodlhá, zložitá a priam neuveriteľná, veľa sa toho píše na nete. na tvojom mieste počkám na výsledky testov a ak by si mala pozitívne (myslím teraz akútne), tak si niečo o tom naštudovať. ešte môžeš mať pozitívne aj IgG, čiže "prekonané", to neznamená, že borelióza prišla a odišla. to znamená, že prišla a imunitný systém ju drží pod kontrolou. ale ako uvádzam, je to príliš zložité. žijem s "ňou" vedome už 8 rokov, nevedome možno aj 20, ktohovie....

panelacikova
14. mar 2022

@januelik ešte podotýkam, že ak sa ti na nohe urobil doslova fľak identifikujúci boreliózu, tak hold, smola. máš ju v sebe a už sa jej nezbavíš. jedine posilňovaním imunity ju môžeš udržať na uzde.

slavka11
21. jan 2023

Ahojte. Prosím vás, takmer dva mesiace ma trápia príznaky - svalová slabosť, bolesť, brnenie, nespavosť, pískanie v uchu, bolesť kĺbov, nevoľnosť, bolesť uzlín a neviem čo všetko ešte… tento rok som bývala veľmi často chorá, doktorka ma vždy odbila s tym, že je to nejaká viróza. Moja imunita sa mi však nepozdávala a rozhodla som sa to začať riešiť aj vzhľadom na uvedené príznaky.
Na odporúčanie známej som si dala v súkromnom laboratóriu vyšetriť boreliozu. Prikladám foto výsledkov, k doktorke s nimi pôjdem až po víkende. Znamenajú výsledky že som borelo prekonala? Môžem ju mat podľa vás v chronickom štádiu alebo za mojimi príznakmi je niečo iné?
Podotýkam že kliešťa som nemala, max uštipnutie od komára.
Ďakujem krasne, držte sa všetci !

kjmmajka
6. júl 2023

@slavka11 prosim kde ste si dali robit tie vysetrenia