icon

Je to depresia?

20. apr 2023

Dobrý deň, posledný rok mam také stavy, že ma nič nebaví, nič sa mi nechce, som neskutočne zo všetkého vyčerpaná. Ráno sa zobudím nevyspata, unavená aj keď som spala napríklad 10 hodín, mám problém vôbec vstať z postele a nachystať sa do práce. To sa odráža aj na mojom výzore, keďže celé ráno strávim v posteli a vôbec nemám náladu vstať, vychádzam z bytu ako matoha. Bez pleťovky, makeupu, učesaná len tak aby sa nepovedalo. Pred tým som sa licila a brala som to ako relax, kreatívne som sa tým realizovala. Teraz nič. Ani vyrážku si nezakryjem. Je mi to v tej chvíli jedno. V práci zatiaľ fungujem v pohode, ale je to tým, že z 12 hodín si môžem 6 čítať knižku alebo pozerať film, takže sa nenarobím. Po práci aj napriek skoro nic nerobeniu padám unavená do postele a zas nastáva kolobeh. Prehovaranie samej seba, že mám aj domácnosť, treba trošku popratat, nachystať nejaké jedlo. Ale stojí to veľa úsilia. Mám pocit ako keby každý môj krok ktorý urobím bol extrémne namáhavý. Všimla som si, že v poslednej dobu som aj citovo velmi ochladla. Neviem prejaviť lásku, strach, nešťastie. Proste voči každému pocitu som flegmaticka, často v prítomnosti ľudí reagujem automaticky aby si nevšimli, že som taká bez emócií, tak sa tvárim že ich mám keď je to potreba. Myslíte že je to depresia? Ja som pred tým taká nebývala. Chodila som cvičiť behať, medzi ľudí, rada som varila. Teraz sa do všetkého musím nútiť a vlastne robím len úkony potrebné k prežitiu

Strana
z2
kvetinka75
20. apr 2023

@alexnina777 kto je pán Andrej?

autor
20. apr 2023

@kvetinka75 stravu riešim, nie len tým štýlom aby som bola chudá ale fakt sa snažím stravovať čo najlepšie, aby som sa aj cítila dobre. V tomto smere som myslím už urobila 100% toho, čo som schopná. Čo sa spánku týka, tak s tým mám opačný problém, mohla by som spat nonstop.

kvetinka75
20. apr 2023

autorka - tak pokiaľ v práci tú knižku čítaš, alebo pozeráš film, nie je to až také. Ja keď som mala v práci čas, kvôli málo zákazkám, už som sa nedonútila ani to. Ani knihu otvoriť. Skoč za tým psychologom.

alexnina777
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2