icon

Je to karpálny tunel?

15. sep 2025

ahojte, prosim vas od pleca po ramennej kosti do lakta az do dlane mavam bolesti
aktualne nemam pocit ze by som dako si ruku vysilovala
to je karpalny tunel?
som casto dlho na pocitaci...
mal niekto ako sa to riesi?
v noci ked spim, nemozem na tej ruke spat, a ked spim na druhe strane, mi to zas tu ruku taha
na chrbte kvoli krizom spat nemozem
som zufala no kazdy den brat lieky na bolest nechcem
ortopeda mam o mesiac...

euka210
15. sep 2025

@anonym_autor karpalny tunel sa tyka zapastia. Mne trpli len prsty v noci a rano, potom sa to nejako rozhybalo cez den. V noci som sa budila na bolest, na to pomohla bandaz na noc, bolo lepsie. Ale az zmena prace pomohli, aby to po 2r prestalo.

anos18
16. sep 2025

@anonym_autor mojej mame to začalo bolesťami v ramenách, až neskôr jej opuchli dlane, mala ich cele červené a na dotyk bolestivé. Ortopéd ju poslal k neurológovi, ten zistil vyšetrením, že sa jedná o karpalny tunel. Už ma zoperované obe ruky. Ľavú mala horšiu, tu operovali prvú, pravú si nechcela dať, presvedčená, že masťami to vyrieši, no ale nevyriešila. Dala si aj pravú. Ruky už nemá také, ako predtým, nevie si ostrihať napríklad nechty na pravej ruke, ale nemá bolesti. Tiež nevedela spávať od bolesti.

frzeiovn
16. sep 2025

No ja mam presne to iste...rameno a laket aj zapastie na pravej ruke ale zatial fungujem len pri pohyboch ma boli...

truhlikvseved
16. sep 2025

@anonym_autor "casto dlho na PC" hovori samo za seba. Odporucam is k fyzioterapeutovi. Da nejake cviky aj na krize aj na vrchnu cast chrbtice, krku.
Tiez som vela na PC. Moja mam mala podobny problem , rameno ruka.. "karpalny tunel". Ked zacala cvicit tak to ustupilo.

Na tie bandaze a kadejake chujoviny typu operacie sa treba vykaslat. Najprv treba posilnit svaly ktore su oslabene v dosledku sedenia za pocitacom (tiez som v ITm tak viem o com hovorim). Teda ak uz nemate kdesi platnicky vyskocene, najskor by som skusil fyzioterapeuta.

autor
17. sep 2025
@truhlikvseved

@anonym_autor "casto dlho na PC" hovori samo za seba. Odporucam is k fyzioterapeutovi. Da nejake cviky aj na krize aj na vrchnu cast chrbtice, krku.
Tiez som vela na PC. Moja mam mala podobny problem , rameno ruka.. "karpalny tunel". Ked zacala cvicit tak to ustupilo.

Na tie bandaze a kadejake chujoviny typu operacie sa treba vykaslat. Najprv treba posilnit svaly ktore su oslabene v dosledku sedenia za pocitacom (tiez som v ITm tak viem o com hovorim). Teda ak uz nemate kdesi platnicky vyskocene, najskor by som skusil fyzioterapeuta.

@truhlikvseved pohybu mam dost praveze skoro vobec nesedim.