icon

Je to opuchnutý členok?

sszuzu8
9. máj 2025

Ahojte píšem bez anonyma aby ste si nemysleli ze som nejaký uchyl 😃 prosím vás je toto normálne alebo naozaj tam je ten drobný opuch? Mám to tak dlhodobo, moja Dr tvrdí že je to normálne v takej miere ze docela bežne ale dala mi výmenný lístok na cievne a ešte čakám na termín. Tie čo máte problémy s lymfou mate to podobne? Je to "len" tučné alebo naozaj je to opuch? V mieste kde mam prst cítiť akoby "obruč" miesto ktoré tam asi nemá byť je to na dotyk akoby plne vody je to len po obvode členka inde nemám nič. Mate to tiež takto koncentrované? Môžete hodiť aj foto ako to u vás vyzerá normálne alebo s opuchom pripadne opísať ci to mate stále alebo len v určitú časť dňa., mam 55kg takže tučná všeobecne nie som, nemám sedavé zamestnanie ale ani nonstop nestojím na nohách. Často rekreačne behám (rozumej nestíham na autobus) 😃🤣

Je to opuchnutý členok?Je to opuchnutý členok?
tairyx
9. máj 2025

Ja teda neviem - členok máš na mysli alebo vyššie už ako začína lýtko? A druhú nohu máš akú? Podľa mňa členok ako taký sa mi zdá v poriadku, žiadny opuch tam nevidím. Možno máš taký tvar nôh, ale tak ak už máš výmenný lístok tak pre istotu na cievne skoč. Mne osobne sa to zdá ok. Škoda, že si nedala aj foto oboch nôh.

januska12323
9. máj 2025

Členok máš v ponožke tak nič nevidím.

sszuzu8
autor
9. máj 2025
@januska12323

Členok máš v ponožke tak nič nevidím.

@januska12323 skôr som myslela nad. Zle som sa vyjadrila a v ponozke to je preto aby bolo vidno ci je v poriadku ze aj keď je voľná a ni3 je tesná dosť sa mi zarezáva do nohy a noha sa cez ňu prelieva

sszuzu8
autor
9. máj 2025
@tairyx

Ja teda neviem - členok máš na mysli alebo vyššie už ako začína lýtko? A druhú nohu máš akú? Podľa mňa členok ako taký sa mi zdá v poriadku, žiadny opuch tam nevidím. Možno máš taký tvar nôh, ale tak ak už máš výmenný lístok tak pre istotu na cievne skoč. Mne osobne sa to zdá ok. Škoda, že si nedala aj foto oboch nôh.

@tairyx nemala som to tak vždy pozorujem to posledný rok a pol, spočiatku som to brala ze proste sa nalievam a iné problémy nemám tak to neriešim. No nepríjemné to je aj pocitovo aj vzhľadovo. Už sa s tým tak dobre necítim a vekom to tiež nebude o nič lepšie. Beriem doplnky na rozprudenie lymfy aj si to mastim ale zatiaľ nevidno zlepšenie, samozrejme aj viac pijem

januska12323
9. máj 2025

Neviem môže to byť len uložený tuk, nezdá sa mi opuchnutá. Však uvidíš čo ti povedia na cievnom.