icon

Je to panický atak?

jennifer235
7. sep 2025

Ahojte mam tetaniu a panicku poruchu a tiež sinusovu tachykardiu beriem lieky na tep .Včera večer keď som ležala v posteli tak sa mi veľmi začala točiť hlava ako keby som bola opita potom mi začalo bušiť srdce a pocit že odpadnem zmerala som si tlak mala som ho 181/93 pulz 163 a po 2 minutach hneď klesol 152/90 pulz 120 a treti krat keď dom merala 130/80 pulz 90 . Alr potom ma strašme začala boloeť hlava . Prosim vas myslite že to bol panicky atak alebo mam isť doktorke ?

lavender94
7. sep 2025

Pokiaľ ten tlak hned klesol, tak to bol podľa mňa atak, prípadne nejaká reakcia tela na bolesť. Ak si chceš byt istá, tak si môžeš merať náhodne počas dňa tlak a zapisovať do tabuľky. Ale odmerať a odložiť tlakomer. Nie merať 5 krát po sebe.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
jennifer235
autor
7. sep 2025
@lavender94

Pokiaľ ten tlak hned klesol, tak to bol podľa mňa atak, prípadne nejaká reakcia tela na bolesť. Ak si chceš byt istá, tak si môžeš merať náhodne počas dňa tlak a zapisovať do tabuľky. Ale odmerať a odložiť tlakomer. Nie merať 5 krát po sebe.

@lavender94 ano hneď klesol , mavam aj uzkosti a samozrejme ako som videla ten tlak hneď som sa zľakla a kleslo to no potom už som mala nižši.

mirokub
Odpoveď bola odstránená