Je to panický atak?
Ahojte dlhšie mám tieto problémy . Kvôli nim mi bol nasadený escitalopram . Napíšem konkrétne napríklad dneska : maľujem si pohodička hudba zapnutá a zrazu začínam cítiť zvláštny pocit na hrudi a celkovo po tele . Cítim takú slabosť sem tam ako keby teplo po tele mi prejde, niekedy k tomu mám aj triašku a k tomu sa mi jemne zvýši tlak na takú hranicu (teraz si ho často meriam ) .. po podaní neurolu to prejde .niekedy to prejde samé ale teraz mám tri hrozne dní ..včera som skončila na pohotovosti s tým že som myslela že už umieram . Pichli mi apaurin ale teda nič extra . Nejako som zaspala dožila sa rána .ale dnes som zas pri tom maľovaní cítila divné pocity . Ale zatiaľ sa to nevyvinulo ďalej . Dnes som bola aj ráno u neurológa čakám na mri mozgu lebo ma u mňa podozrenie na jedno ochorenie ktoré si tým chce vylúčiť alebo potvrdiť . A vlastne z tohoto možného ochorenia týchto problémov mne asi začala táto panika ... A ja neviem čo robiť . A výrazne mi to znižuje kvalitu života .už mám zle myšlienky že umriem alebo sa zbláznim. Že stratím kontrolu sama nad sebou . Kedy budem znova normálne žiť a fungovať . ?
nechaj si vylucit aj tetaniu testami, ta mava rovnako aj dost tazke priznaky
pbjednaj sa hlavne k psychiatrovi, resp k tomu co ti predpisuje neurol a AD mozno potrebujes zmenit liecbu
zbytocne budes hodit na ukludnovaky (auparin) na pohotovost ak nemas adekvatnu liecbu od psychiatra a psychoterapie
Počas sviatkov si prekyslíme organizmus " dobrotami " a potom prežívame tieto stavy.
@macka1996 podozrenie na aké ochorenie?
To súklasické príznaky PP. Prejdeš si kolečko vyšetrení, MR mozgu, keď sa to vylúči, aj tak budeš pochybovať a mať strach. AD by mohli pomôcť. U mňa panický atak simuloval infarkt. Bolesť za hrudnou kosťou, pálivá a zvieravá, potenie, tachykardia, zvýšený tlak, tŕpnutie ľavej ruky, pocit na zvracanie, pocit na odpadnutie. Dokonca môj obvoďák si myslel, že mám infarkt.
@anonym_d9af33 áno to aj u mňa ..tie vysetrenis dokonca aj ct srdca som mala aj záťažové EKG aj týždňový holter aj echo a všetko bolo vporiadku.
pbjednaj sa hlavne k psychiatrovi, resp k tomu co ti predpisuje neurol a AD mozno potrebujes zmenit liecbu
zbytocne budes hodit na ukludnovaky (auparin) na pohotovost ak nemas adekvatnu liecbu od psychiatra a psychoterapie
@anonym_2d4663 užívam escitalopram ..k mojej psych. Som objednana na 8.1 zatiaľ užívam len escitalopram a podľa potreby neurol :(
@macka1996 podozrenie na aké ochorenie?
@ivicatolic na intrakranialnu hypotenziu lebo už nejaké roky od cisárskeho trpím silnými bolesťami hlavy , a mám každý jeden priznak toho problému. To je vlastne že mám nízky vnútrolebečny tlak . Po cisárskom buď alebo spontánne mi niekde podľa neho uniká likvor . Mám 10z 10 všetkých príznakov . Tieto bolesti hlavy si myslím a problémy mi spustili tieto Panické zachvaty teda podľa všetkého . Idem na mri kde sa to buď potvrdí alebo vyvráti . Som zvedavá
@ivicatolic na intrakranialnu hypotenziu lebo už nejaké roky od cisárskeho trpím silnými bolesťami hlavy , a mám každý jeden priznak toho problému. To je vlastne že mám nízky vnútrolebečny tlak . Po cisárskom buď alebo spontánne mi niekde podľa neho uniká likvor . Mám 10z 10 všetkých príznakov . Tieto bolesti hlavy si myslím a problémy mi spustili tieto Panické zachvaty teda podľa všetkého . Idem na mri kde sa to buď potvrdí alebo vyvráti . Som zvedavá
@macka1996 ďakujem za odpoveď, nepočula som o Tom ochorení
Ano, PA,tetania pripade problem so štitnou zlazou ci jedno s druhym
@macka1996 z
"zvláštny pocit na hrudi a celkovo po tele ,slabosť sem tam ako keby teplo po tele mi prejde, niekedy aj triašku a k tomu sa mi jemne zvýši tlak"
A to je všetko? A kvoli tomu si dávaš neurol a končíš na pohotovosti??
Ja to mám omnoho veselšie-veľmi silné búšenie srdca, návaly potu,tras,pocit dusenia,
pocit straty kontroly,strach,že sa zbláznim,pocit nereálnosti,triaška,ale taká,že zuby mi drkocú a neviem to zastaviť,zášklby svalov,normálne vidím,ako mi na stehnách skáču svaly,pocit na vracanie,pocit na odpadnutie,tlak mám 180...
@anonym_d9af33 áno to aj u mňa ..tie vysetrenis dokonca aj ct srdca som mala aj záťažové EKG aj týždňový holter aj echo a všetko bolo vporiadku.
@macka1996 toe je typicke pre ludi s PP, mame pocit, ze mame infarkt, ze nam zlyhava srdce, ze mame mozgovu porazku, ze mame sklerozu multiplex, ze sa nevieme nadychnut a nieco mame s plucami, prejdeme si echo, CT, MR, EEG, EMG, nekonecne testy krvy, zatazove testy, holteri. Az nakoniec si uvedomime, ze vsetko je v nasej hlave.
Ano, PA,tetania pripade problem so štitnou zlazou ci jedno s druhym
@anonym_18e4b0 štítna žľaza aj krv a aj sono vporiadku . :( čo ešte iné riešiť . Ešte uvidím čo ťa mri mozgu . Lebo kvázi aj ta diagnóza ktorú chce dr potvrdiť alebo vylúčiť mi môže toto všetko spôsobovať ..s už tým strachom čo mi je a tak som prepadla do tých oanickych zachvatov
@macka1996 toe je typicke pre ludi s PP, mame pocit, ze mame infarkt, ze nam zlyhava srdce, ze mame mozgovu porazku, ze mame sklerozu multiplex, ze sa nevieme nadychnut a nieco mame s plucami, prejdeme si echo, CT, MR, EEG, EMG, nekonecne testy krvy, zatazove testy, holteri. Az nakoniec si uvedomime, ze vsetko je v nasej hlave.
@anonym_d9af33 presne tak ..posledné vyšetrenie ja teraz budem mať mri a ak bude dobre tak si konečne priznam že to je všetko v mojej hlave .

To súklasické príznaky PP. Prejdeš si kolečko vyšetrení, MR mozgu, keď sa to vylúči, aj tak budeš pochybovať a mať strach. AD by mohli pomôcť. U mňa panický atak simuloval infarkt. Bolesť za hrudnou kosťou, pálivá a zvieravá, potenie, tachykardia, zvýšený tlak, tŕpnutie ľavej ruky, pocit na zvracanie, pocit na odpadnutie. Dokonca môj obvoďák si myslel, že mám infarkt.