Je to pásový opar?
Dobry den, syn ma od nedele kiahne a mne sa dnes vyhodilo toto na ruke. Nesvrbi to, neboli. Iba ked si cez to prejdem, tak je to take neprijemne. Mne hned napadol pasovy opar. Alebo je to blbost? A toto je len nahoda?
Plus mam na pere herpes
Dakujem

Je to len náhoda. Toto pásový opar nie je.
@bibina32 dakujem. Za inych okolnosti by som to neriesila. Len teraz som ostala v pomykove 😁
Prečo ťa to napadlo? Pásový opar nedostaneš od niekoho,kto má kiahne.
@domka222 sposobuje to rovnaky virus, ktory v tele “spi” po prekonani kiahni… cize ho mozes dostat.
@domka222 ak sa nakazis od niekoho kto ma kiahne tým vírusom a ešte si kiahne nemala, dostaneš kiahne. Ak si ich mala dostaneš pásový opar hlavne pri oslabené imunite.
Ak sa nenarazis, tak nič z toho nedostaneš
Autorka sleduj si to. Ak by sa vyrážky zväčšovali, rozširovali po tele, okamžite smer lekár. Ak to bude opar hneď nasadia liečbu na potlačenie príznakov.
@domka222 ak sa nakazis od niekoho kto ma kiahne tým vírusom a ešte si kiahne nemala, dostaneš kiahne. Ak si ich mala dostaneš pásový opar hlavne pri oslabené imunite.
Ak sa nenarazis, tak nič z toho nedostaneš
Však dostať ho môžeš ,ale si prečítaj kedy. Oslabená imunita,stres,únava, nádor... To je spúšťačom reaktivácie vírusu.
@janage mne to vysvetľovať nemusíš, už som mala oboje
No neviem veru. Za mňa je to on.
Však dostať ho môžeš ,ale si prečítaj kedy. Oslabená imunita,stres,únava, nádor... To je spúšťačom reaktivácie vírusu.
@janage mne to vysvetľovať nemusíš, už som mala oboje
@domka222 to čo pises ty reaktivacia je ak sa aktivuje tvoj vírus v tvojom tele hoci si s nikým nakazeným nebola. Napr. onkopacienti.
Autorka píše ze má herpes teda momentálne zrejme zníženú imunitu má.
@domka222 to čo pises ty reaktivacia je ak sa aktivuje tvoj vírus v tvojom tele hoci si s nikým nakazeným nebola. Napr. onkopacienti.
Autorka píše ze má herpes teda momentálne zrejme zníženú imunitu má.
@janage však o tom vravím, že ak ho dostala,tak nie od dieťaťa, ale reaktiváciou vlastného pri zníženej imunite.
@domka222 ale nie je pravda, že sa nemôžeš nakaziť pasovym opakom od niekoho kto ma kiahne. Môžeš.
Jedine sa nedá nakaziť od niekoho kto ma pásový opar, pásovým oparom.
@janage čiže ja ten vírus už mám, ale niekto ma nakazí tým istým vírusom. Má zníženú imunitu,čiže došlo k reaktivácii ,ona sa nanovo nenakazila.
Herpesy na pere mavam ja casto. Velmi casto…
Ruku budem sledovat. Neboli to, nesvrbi to. Uvidim do rana, ked sa mi to nebude zdat, skocim rano k lekarke
Veru to vyzerá ako začiatok pásového oparu. Ale môže to byť aj niečo iné. Sleduj to. Ak tie vyrážky začnú svrbieť (môžeš pociťovať aj miernu bolesť), začnú viac červenať a napĺňať sa tekutinou (pľuzgieriky), je to pásový opar. V tom prípade si choď dať urýchlene predpísať antivirotiká a nasaď si aj B-komplex.
Veru to vyzerá ako začiatok pásového oparu. Ale môže to byť aj niečo iné. Sleduj to. Ak tie vyrážky začnú svrbieť (môžeš pociťovať aj miernu bolesť), začnú viac červenať a napĺňať sa tekutinou (pľuzgieriky), je to pásový opar. V tom prípade si choď dať urýchlene predpísať antivirotiká a nasaď si aj B-komplex.
@sovica b komplex beriem 🙂
👍
@janage čiže ja ten vírus už mám, ale niekto ma nakazí tým istým vírusom. Má zníženú imunitu,čiže došlo k reaktivácii ,ona sa nanovo nenakazila.
@domka222 nuž poznám 2 čo to dostali a preukázateľne boli s chorými na kiahne- u itelky MŠ a 2 ktorí okolo 9nfekcneho človeka neprešli.
Ja to chápem tak, že áno vírus máš v tele ale dostaneš ďalšiu veľkú dávku zvonka a prepukne PO, ktorý by inak ešte neprepukol. Lebo imunitu máš zníženú, ale nie výrazne.
A potom skupina s výrazne zníženou imunitou, onkopacienti atď.
Autorka zavol ráno k obvodnej alebo rovno na najbližšie kožné. Ak by to bol PO môžu hneď nasadiť antivirotika.
Autorka zavol ráno k obvodnej alebo rovno na najbližšie kožné. Ak by to bol PO môžu hneď nasadiť antivirotika.
@janage pockam teda ako sa to bude spravat rano a uvidime
U známej to začalo ako alergia, tak to vyzeralo, za pár dní už bolo toho viac a väčšie.
Ono sa to nemusí vyskytnúť len v oblasti krížov, chrbta. Poznám babu čo to mala cez tvar a oko.
Samozrejme nemusí to byť tvoj pripad.
Ale zavolať by som zavolala dr. nech to posudi, antivirotika totiž najlepšie účinkujú keď sa nasadia hneď na začiatku.
Vyzera to ako moja alergia😕
U známej to začalo ako alergia, tak to vyzeralo, za pár dní už bolo toho viac a väčšie.
Ono sa to nemusí vyskytnúť len v oblasti krížov, chrbta. Poznám babu čo to mala cez tvar a oko.
Samozrejme nemusí to byť tvoj pripad.
Ale zavolať by som zavolala dr. nech to posudi, antivirotika totiž najlepšie účinkujú keď sa nasadia hneď na začiatku.
Len moja svrbela, tak uvidis ci to nezmizne do rána.
Skôr alergia. Ak ta to neboli, pásový opar by si si zaručene všimla, mala som ho nedávno a teda bolest to bola riadna…
Skôr alergia. Ak ta to neboli, pásový opar by si si zaručene všimla, mala som ho nedávno a teda bolest to bola riadna…
@jovka
@kristinka92 neboli, nesvrbi. Zatial teda 😁
Nemáš doma zodak, dithiaden alebo iné antihistaminika? Keď je to alergia potom by to ustupilo.
Nemala si tam hodinky,naramok?
Ja si tiež myslím že je to herpes zoster také iste som mala na chrbte a bolo to…

Je to len náhoda. Toto pásový opar nie je.