icon

Je to rosacea?

edith267
29. máj 2021

Zdravím, chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému s pleťou ak by niekto pomohol nejakou radou alebo postrehom tak by som bola veľmi vďačná. 🙂 Mám už nejakú dobu problém s červenými vyrážkami v okolí líc a brady ( začalo to bradou). Zvyknú aj svrbieť aj štípať/páliť tak to podľa všetkého je rosacea ale môýe to byť aj niečo iné? Ďakujem

Je to rosacea?Je to rosacea?Je to rosacea?Je to rosacea?
pribinak
29. máj 2021

Na koznom si bola?

edith267
autor
29. máj 2021

@pribinak zatiaľ nie v pondelok chcem ísť , ale čo som čítala tak ľudia nemajú dobré skúsenosti s kožnými ale ja skúsim ísť určite. Len že či niekto nemá náhodou podobný problém. Ďakujem

simsalabim
29. máj 2021

@edith267 ja mam rosaceu a nevyzera tak. Aspon u mna nie - ked to mam zle, moja pokozka vyzera ako po spaleni slnieckom. Nue su to vyrazky, ani to neboli.

jaruska6
29. máj 2021

@edith267 Ja mám niečo podobné na líci a kožná povedala že rosacea,mlieko a masť ktoré mi predpísala nezaberá, takže sa tam chystám opäť😕

edith267
autor
29. máj 2021

@simsalabim Jaj tak ja to mám sem-tam červené ale záleží od svetla v dennom to až také červené nie je ale svrbí to a páli tak možno aj alergia na niečo neviem pôjdem na kožné a uvidím ďakujem 🙂

edith267
autor
29. máj 2021

@jaruska6 no šak toto, že mnohý píšu že to tažko sa toho zbaviť ak vôbec. Mne to prišlo z ničoho nič najprv brada začala hlavne vyražky také ani nie akné ale také krvavé no teraz nedávno to prišlo už na líca tak neviem :( furt dajaká pliaga

simsalabim
29. máj 2021

@edith267 teraz som googlila a zistila som, ze ono je ich viac druhov tej rosacey. Moja vyzera takto nejak, bez vyrazok. Ale ze je aj vyrazkovy aj cievny druh.

edith267
autor
29. máj 2021

@simsalabim no hej môže byť ... a ty si bola u kožnej asi s tým či? 🙂

simsalabim
29. máj 2021

@edith267 ano, u kozneho. Ja som to len spomenula, bola som tam s inym problemom. Ja mam rosaceu hlavne v dekolte, od krku k prsiam (ta foto vyssie je z pinterestu).

kubkovamama
29. máj 2021

@edith267 to nie je rosacea ani kuperoza-ja tym trpim uz roky.Toto su vyrazky.Skus biokozmetiku,cim menej na seba napatleš, tym lepšie.Top levandulova voda.Inak skoro rovnaké ma moja mama a dr.jej povedala,ze zapal z respirátora

edith267
autor
29. máj 2021

@simsalabim jasné a pomohlo niečo ?

syslik81
29. máj 2021

ja mam rosaceu ale nie vyrazky len cerven ... pomaha mi krm skinoren -je na predpis a lieci i akne .. daj si ho preedpisat ked budes u dr len s nim musis mat aj hydratacny krem a uv faktor nezabudni

edith267
autor
29. máj 2021

@kubkovamama jaj ďakujem no ja používam tú ziaja tak skusím zmeniť, ten respirátor to tiež môže byť lebo predtým ako sa začali tie rúška a respirátory tak som to tuším nemala už neviem ale určite to tomu nepomáha ďakujem

simsalabim
29. máj 2021

@edith267 no takto... predpisal mi masticku... hned prisla korona a ostala som doma na home office a nejaka rosacea ma teda netrapi 😅Ak zacnem zas chodit do prace, tak ju otvorim, aby mi nesvietil cerveny vystrih. Zatial stale robim z domu 🤷‍♀️ A pravdupovediac, asi mi prospelo byt doma, lebo je to omnoho bledsie.

edith267
autor
29. máj 2021

@syslik81 dobre ďakujem, uvidím čo mi povie kožná 🙂

lubmar
29. máj 2021

Len ma tak napada, vyzera to dost podrazdena koza, nenosis dlho respirator alebo umele rusko?

edith267
autor
29. máj 2021

@simsalabim jaj :D tak aspoň že tak, že sa to nezhoršilo

edith267
autor
29. máj 2021

@lubmar ani nie iba ak idem do obchodu predtým v práci som mala 8 hodín vkuse ale to bolo už pred pól rokom a respirátor nosím ten klasický čo všade predávajú a ten je dosť umelý na dotyk tak neviem možno všetko dokopy. ďakujem

lubmar
29. máj 2021

A mas to aj hore na čele take? Kamaratka presne taketo podobne mala, ale len od nosa dole, mala to alergiu na nieco, co je v tych respiratoroch, ale trvalo teda cele mesiace, kym sa jej to stratilo. Skus zatial kym nemas nic lepsie oplachovat v odvare z repika, ten by mal stiahnut to najhorsie zacervenanie a podrazdenie😕

edith267
autor
29. máj 2021

na čele nie iba líca a brada skúsim, zatiaľ som skúšala len pravidelne umývať tvár s takým jemným pilingom a hydratovať ale to veľmi nepomáha skôr to vyzerá rovnako a svrbí sem tam páli možno tam je aj alergia na viacero vecí asi skúsim aj alergologičku keď nič nepomôže ďakujem

okbukaj
15. sep 2021

@simsalabim ahoj prosim ta ako sa Ti to prejavuje na krku a v dekolte? svrbi to? dakujem Ti

simsalabim
15. sep 2021

@okbukaj Nesvrbi. Iba to je cervene, akoby som zabehla maraton.

lubicacestovinova
Odpoveď bola odstránená