Je to silná alergická reakcia?
Ahojte, mam 32 rokov, nie som alergicka na nic, okrem sekundoveho lepidla, takze neviem zhodnotit, ci islo o sipnu al. reakciu, ci mam byt v klude....
Ide o to, ze cely zivot som nanho alergicka. Prejovavala sa tym, ze som sa napriklad vyhadzala trosku... Nic extra. Samozrejme, nepouzivala som ho roky... Az teraz v lete som bola ku kozneticke na umele mihalnice a dostala som lokalnu alergiu, teda opuch, cele oci cervene, obuchnute a extra svrbili. Dali sme ich dole. Ja som iznamila, ze som na sekundove lepidlo trosku alergicka, ale ubezpecila ma, ze to nema nic spolocneho. No ale ja sprosta som zistovala az PO, ze veru maju spolocne, a to kyanoakryl. Obsahuje aj sekundove aj lepidlo na mihalnice... Bola som aj na pohotovosti, dali mi lieky, masticky a kvapky.
No, a dovod preco sem pisem, je dost nestastna al. reakcia. Musela som ho proste pouzit, pretoze som lepila jeden darcek pre sestru. Robila som jej nausnice... Proste, ina moznost nebola. Aj ked som vedela, ze mam alergiu, urobila som. To znamena, ze som so sekundovym lepidlom pracovala cca 2-3 hodiny, ALE davala som bacha, aby som ho nemala na ruke + preventivne som si dala zodac aj pred pracou a aj pred spankom. Vecer som sa zobudila na to, ze "mam chripku". Dala som si teraflu, no a rano som sa nespoznala. Opuchnute oci, NOS 2x vacsi, upchaty brutal, kaslala som a piskalo v plucach. Tazko sa mi aj dychalo. Nos vo vnutri som mala doslova spaleny. Mala som pluzgiere... Bola som sama s babatkom, manzel v robote, rodina daleko... Takze k dr som nevedela ist a navyse, vecer sme cestovali domov (500km). Dala som si dithiaden, kvapky, masticku... Kremy... A preslo to do tyzdna... Teda vsetko ustupovalo pekne, pomaly.
Strasne mi to vrta v hlave, a ked pojdeme domov, tak urcite sa ozvem obvodnej, aby ma poslala ku alergologicke. Ale alergia sa prejavuje az takto? Ci to uz nie je normalne? Dala som si aj 2x zodac a napriek tomu som tazsie dychala.
No neverím ako riskuješ......kebyže toto mám vyľadám lekára

Samozrejme, že ak si alergická, tak sa to môže prejaviť aj takto. Bud rada, že to bolo "len takto" a neskončila si v sanitke s anafylaktickym šokom
Nabuducr už nerob také somariny, a darček radšej kúp hotový alebo vymysli dačo nelepene. Už by to mohlo mať horšie následky