Je to zápal ucha, zuba alebo trojklanného nervu?
Ahojte,
už dva týždne ma bolí ucho a zuby, samozrejme s prestávkami. Najprv to začalo len mierne, sem tam večer bolesť, normálne som fungovala, chodila do práce a pod. Bolesť sa mi vystupňovala v nedeľu, kedy ma večer chytila tak neznesitelná bolesť, až som plakala. Jednalo sa o bolesť zubov, ucha, aj pichanie v ňom, bolesť nad hornými zubami, tou kosťou pod okom, bolesťou oka a spánku, všetko na ľavej strane tváre. Na druhý deň som navštívila lekára, dal mi antibiotiká, vraj možno len podráždený nerv, a že ak bolesť neprejde, tak ma objedná k neurológovi kvôli podozreniu na zápal trojklanného nervu. Antibiotiká som dnes doužívala, mala som pocit, že už je to v pohode, v strede týždňa ma tieto bolesti opustili, ale začala mi nádcha a kašel, po odznení nádchy dnes v noci ma zase začalo bolieť ucho, zuby, spánok, kosť pod okom, proste zase celá ľavá polka tváre. Už som z toho na nervy! Avšak pred cca 2 mesiacmi mi zubár liečil zub na tej strane a povedal mi, že mám na ňom nález, vytiahol mi nerv, vyčistil kanálik a následne zatvoril, zub nebolel, v pohode som fungovala, až doteraz ... Povedal, že ten zub môže robiť šarapatu, a že potom navrhuje resekciu zuba. Moja otazka preto je, myslíte si, že sa môže jednať o bolesť zo zuba alebo skôr o tej trojklanný nerv? Dakujem za odpovede.
Asi 2 tyzdne dozadu ma zacalo pobolievat ucho.Zacalo sa to stupnovat k zubom a ku krku.Iba jedna strana-prava.pred tyzdnom som zasla k obvodnej ktora mi povedala ze to mam z ramena,dala mi naplaste.Teraz po 2 tyzdnoch,sa uz 3 noc budim na bolesti.
Cez den ich citim tiez,ale v noci to je najhorsie.Neni to take neznesitelne,liek od bolesti mi zaberie,ale aj tak.
Teraz sa ta bolest zacina od krku.Mam v hrdle obrovsku bolest,na pravej strane a ta sa mi posuva k zubom a k uchu.Netusim co mi to sposobilo,stale som presvedcena ze je to prievan,alebo klimatizacia.
Zajtra idem opat navstivit obvodačku,tak snad sa mi podari zistit co ma trapi.
@maminkalucia ja sa trapim uz asi rok a pol.Niekedy lepsie niekedy uplne na figu.Ocna,neurolog,orl,zubar a nic.Bohuzial
@jonszon lenze ako sa da s takou bolestou fungovat...Bez liekov od bolesti to nejde,ale neda sa dopovať donekonecna.
Tiez ma caka neurolog...
@maminkalucia nuz mne ani jeden lekar nepomohol.Takze musim len dufat ze raz to snad prejde.
@maminkalucia ahoj ako si dopadla?
@lilyianka ja som mala take iste problemy ako ty ale na pravej strane. nevedela som, co sa to deje, vsetko ma bolelo, zacala som od zubara, vsetko dobre, potom na usne, tam nic nevidel, nikde som sa nic nedozvedela. potom som mala pocit take mravcanie az skoro ovisanie koze, tak ma hned poslali na CTcko a tam zistili, ze zakazdym, ked zivam tak sa mi vysunie sanka a to sposobuje bolest az zapal trojklanneho nervu. na zapal mi dali len ibubrofen, ale hlavne neotvarat velmi usta, nezyvat tak, ze sa ti riadne ulavi, stale na to mysliet a setrit. na noc som si po zahojeni davala taku zabranu do ust aby som v noci nezatinala zuby, lebo aj to to sposobuje. Len podotykam, ze ked nemas bolest uz, tak vtedy skusit to na zuby, lebo ja som skusila ked ma to este vsetko bolelo a bolelo ma ovela viac. Je to kazdodenna otrava, ale da sa s tym zit. Ja som tiez dost citliva na prievany, tak aj na to si davam pozor.
tebe ked ale nasli zly zub, tak by som zacala tym asi, kedze mne ziadne ine speci lieky nedali na trojklanny nerv. tak neviem, chod vylucovacou metodou.
@jonszon uz som to nevydrzala a zasla za ORL.
Usi ok,hrdlo ok,mandle ok.
Vzala mi krv,vysledky ukazali zapal.Poslala ma na ultrazvuk na ktorom bolo vidiet zapal stitnej zlazy,vraj subakutny zapal ŠŽ.Dala mi 2 balenia atb.Zinnat 500mg,po nich mi to trochu ustupilo a bolelo uz len trosicku.Avsak uz ich neberiem par dni,a citim,ze bolesti sa vracaju.
Odporucila ma na endokrinologiu kde mi hned vzali krv,a zajtra sa dozviem vysledok.
So zubami tiez ziadny problem,som po navsteve zubara.
Tak snad to bude ta stitna zlaza,nie ze by som bola nadsena,ale aspon by som uz aspon mala po tych tyzdnoch v bolestiach diagnozu
@maminkalucia tak drzim palce,ja som na lyrice
@jonszon tak to mam potvrdene,mam zlu funkciu stitnej xlazy,vraj neni optimalna.Tak sa uvidi,co urobia lieky.
@maminkalucia ja uzivan lyricu a bolest je minimalna alebo ziadna...Skus ist aj touto cestou.
@jonszon tie iste problemy ako pises, mam aj ja. Ked ma rozboli hlava, vyzaruje mi to do oka, ucha, zubov. Raz lava, raz prava. Niekedy mam dni, ked sa mi tieto strany striedaju, inokedy je aj 10dni pokoj. Tabletky mi nezaberaju, bola som na ocnom aj usnom, k zubarovi chodim, ma 3D rtg, nevidi tam nic. Niekedy mam pocit, ze sa zblaznim.. ked to zacina ustupovat, je to neskutocna ulava.
@lilyianka mávala si aj bolesti hrdla ďasien nad zubami? Lebo u mňa si mysleli ze zápal trojklan. Nervu. Ale nikto to nijako nevysetroval len bum diagnóza. A dlho sa trápim s trpnutie zubov, pálením v hrdle a tými pálením ďasien horných... Stali sa dve veci predtým. Mala som streptokoka na kt som brala antb pri kt. Som mala tieto bolesti. Ale aj. Stala sa taka vec ze ma manžel masírovať a pri masáži mi cosi stlačil silno. Jak mesiar masíruje. Až som aukla a o dva dni na to neskutočná bolesť od hrdla až cez čeľusť k uchu. Všetko palilo. A bum streptokok. Ale či mi skôr nieco manžel nestačil. Neviem.
@majulikhubova ďasná ma neboleli, skôr celá hlava a tŕpol mi jazyk a nos..... zaujímavé bolo,že keď v tom období som bola chorá, mala som teplotu a zapálené dutiny, vtedy to nebolelo
@lilyianka ahojky citam tvoj prispevok ja uz mam tyzden nieco podobne neviem z coho to mam. Len ma predtyznom zabolel lavy spanok a od vtedy ma to pobolieva ta strana tvare mam pocit ze od vcera aj zuby dole. Bolieva ma aj krcna chrbtica citim ze ma bolia aj ramena presne ako ked ma stuhnutu siju. mam strach ci to nie je ten trojklanny nerv. Nevies prosim Ta ako by som zistila takto doma ze z coho to bude? Dakujem Ti
@majulikhubova Ako ti je teraz? Ziatila si pricinu tvojho problemu? Ja mam uz 5 mesiacov dennodenne palenie a skriabanie v hrdle a bolest prednych dolnych 4 zubov, ktore ale su zdrave. Tiez ma zacal boliet upon laveho lakra. Zubarka sa ma pytala, ci nezatinam zuby. Nemyslim si. Gastroenterolog povedal, ze mam reflux, ale lieky na reflux mi nepomohli. Neviem, ako dalej postupovat, chyta ma zufalstvo.
Ahojte viem ze je to uz starsia tema ,ale dcera sa zacala stazovat na bolest usi..vcera sme dobrali antibiotika na horne dychacie cesty a dnes po jednom dni v školke prisla ze ju boli ucho a teraz vecer z suz obidva az plakala, myslite ze je to znovs zapal mala ho pred 2 týzdnami behom mesiacs sme brali 2 antibiotik alebo je to od zubov hore jej ide trvala stolicka aj dole a boli ju aj lice....
@veronika9389 zuby podla mna uska ak stlacite keď bude spat bude reagovat bolestivo zadne stolicky pri prerezavani mozu sposobit aj bolest uši opuch lica ale prejde to
@njurka vyskúšala som jej stlačit nebolia ju iba vonkajšie ako by jej isto ťahalo od stoličiek cez líco ale spala dobre teploty nemáme ráno ju nebolelo nič

@jonszon všetko išlo postupne, nebolo to hneď, ale ten za dňom a týždeň po týždni to bolo lepšie